Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:08, 15 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A odmianowe jezowki Aniu np Maringue wysialy Ci sie kiedys? Pozdrawiam

Odmianowe się nie sieją. One nie powtarzają cech i nasiona są niezdolne do kiełkowania. Nowe odmiany uzyskuje się metodą in vitro. Na forum Ewa z piaskowni pisała, że dzieliła jeżówki takie z dobrym skutkiem. I nawet jest to wskazane bo po jakimś czasie stare kępy zanikają.

Sieją się jeżówki które mają główki sztywne jak jeż.. w odmianowych główki "gniją".

Przez te 5 czy 6 lat odmianowa żadna się nie wysiała.

I coś ładniejszego niż zdechłe rozchodniki. Zdechłe mam 90%

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:04, 15 wrz 2015

Do góry
Jak porażki to lecę dalej.. z powodu opuchlaków moje rozchodniki wyglądają tak.. chyba się rozstaniemy.. z ciężkim sercem , ale.. szkoda miejsca na takie suche badyle.. i tak od 2 lat.. W tym roku ładnie wystartowały... i ... robale je załatwiły na amen.
To przykładowe dwa.. a ma mich sporo.. wszystkie straszą

Ogrodowy song 16:57, 15 wrz 2015

Do góry
Jakby co wrzucam żywopłociki z buka, najśliczniejsze

Typografia ogrodu 16:55, 15 wrz 2015

Do góry
Dubel wiec dodam jeszcze...

Ty
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:54, 15 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czekam na wasze propozycje co dosadzić z tyłu za lawendą

Bordowe żurawki, jeżówki i ostnicę.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:52, 15 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Roze mam nadzieje, że odbiją? Chyba nie uschły na amen?

Na amen nie uschły, ale połowa wygląda jak wyrzut sumienia.

To liście u Boniki, żółte, lecą, nowe przyrosty widać jaki maja kolor..

Na szczęście 3 krzaczki zakwitły..a 3 nie drugą stronę jest żółta i pusta dziura. Dobre i pół rabaty

Doświadczalnia bylinowo-różana 16:49, 15 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ewa, a fotki gdzie?? Jak u was, chłodno czy ciepełko, jak u nas?
Szalejesz z zakupami cebulowymi, coś masz juz na oku?

A fotki jeszcze na karcie

U nas chłodno i bardzo deszczowo. Cebulki już mam. Zamawiałam w sierpniu i przyszły na początku września. Sadzić będę najwcześniej w październiku.

Na sadzenie czekają Allium atropurpureum, Chionodoxa forbesii 'Pink Giant', Narcissus 'Acropolis', Tulipa 'China Town', Tulipa 'Negrita', Tulipa fosteriana 'Purissima'. Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie

A takie już mam - fotka z wiosny

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:49, 15 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
nawet nie pomyślałam żebyś do bylinowego leciała ...a kto go tam wie czy jeszcze ma? ... a ja wiesz jak jest.... umyślałam ....zamówiłam ....po 12zł ...poszalałam ..raz to można!

mam też Bodziszek Vision Pink i Plenum

będę porównywać rarytasy będą ciagle na oku, muszą być naj!

PS. nic nie kupuj nie wysyłaj! do wiosny trzeba listę potrzeb zrobić i się tam wybrać

Zapraszam....

Najładniej kwitną zimowity które "wykopałam". Wykopałam wszystkie cebule i przesadziłam na rabaty. Tu miało już ich nie być, a są, coś musiało się zostać. I to najładniejsze. na rabatach wyglądają jak wyrzut sumienia

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:46, 15 wrz 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, mam pytanko, wiesz może, czy z nasion odmianowych szałwii będą też odmianowe siewki?
Kiedy lepiej przesadzić pustynnika? Teraz czy na wiosnę?
Aa, Aniu, i niespodzianka: krokosmia wysiana w tym roku wypuściła pęd kwiatowy Uwierzyć nie mogłam, jak to zobaczyłam

Nigdy szałwi nie uprawiałam z nasion.. nie pomogę. Ogólnie mało roślin mam z nasion.. chyba że same się posieją i wyrosną. Jak coś wysieje to najczęściej i tak zasuszę

Pustynnika zdecydowanie jesienią przesadź..

U mnie krokosmia z nasion też kwitnie, ale nie mam pojęcia ile czasu potrzebuje na zakwitniecie.. Myślę jednak, że zakwitniecie w tym samym roku z nasion graniczy z cudem Z nasiona musi się wykształcić cebula, a to potrzebuje czasu.

Jeżówki się same sieja Niestety z powodu upałów i suszy już po nich Niby stepowe, ale .. ile można ???

Cała rabata wygląda jak bardzo zaawansowana jesień..

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:43, 15 wrz 2015

Do góry
rozrysuje i zamieszcze tu i ocenisz czy wygląda to okej a cały chodni wygląda tak ... i właśnie zastanawiam się też co mogłabym zrobić koło tego chodnika. moja mama widzi tam żurawki myślisz że to dobry pomysł ? gdybyś mogła rozrysowac mi jakas swoją wizualizacje
Lawendowy zawrót głowy 16:40, 15 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
u mnie tak ale juz widze jakie braki są ))

O to widze Jolu że ty szwedzki stół dla swojej nornicy naszykowałaś..
U mnie też kilka chetnych sztuk na dozywianie wpada od czasu do czasu, staram sie sadzic w koszyczkach albo z braku laku wycinam duże otwory i skaracam na wysokość takie doniczki z cienkiego, gietkiego plastiku...ale i tak gdzies tam bokiem cholery sie do nich dostana. Całe szczęście że czosnków nie lubia...za to u mnie czosnki permanentnie są atakowane przez slimaki winniczki, łaża im po łodygach i obgryzaja ta zielona cienką warstwe łodygi, wszystkie czosnki maja wtedy buałe łodygi...i troche szybciej przez to zasychają....ale cóz jak nie urok to...
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:39, 15 wrz 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Aniu , twoja opinia utwierdzila mnie żeby nie sadzic perowski przed miskantami. Zasłonięte zostaną całkowicie.
I dobrze że przypomnialas mi o rabacie pod murem - co prawda rośnie juz tam odmiana Little ale druga strona nie zagospodarowana... i tam trafią

Cieszę się, że się do czegoś praktycznego przydałam..

Samosiewki kosmosu .. na parkingu kwitną, karłowate ale się trzymają.. a na rabatach w większości padły

Małymi kroczkami do celu... 16:39, 15 wrz 2015

Do góry
Gratki z okazji 3 setki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:38, 15 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam!

A ja nie zaglądam, bo jak nie pracuję to biegam z podlewaniem.... zajrzałam do moich malin... uschły
Podlewam codziennie i wszytko schnie w oczach
Podlałam i podlałam moje zimowity, najpiękniejsze kępy położyłam na ziemi ... nie dosć, że niewiele kwitnie to jeszcze je załatwiłam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:29, 15 wrz 2015

Do góry
do róży Bonica idealna Miłka

i uciekam, ta godzina, a ja grandzę
Ogród pod trzema dębami 16:28, 15 wrz 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)

Jezusie! Tak to chyba właśnie w raju jest
Mój jest ten kawałek ogrodu 16:24, 15 wrz 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)

Jak tu pięknie

Pięknie Ci się też przebarwia Grandiflora. U mnie o wiele słabiej. Ciekawe dlaczego...

Łubin u mnie też już prawie kwitnie, ale coś go podżera tuż przed rozkwitnięciem. Podejrzewam ślimaki, bo aktualnie tu dużo pada.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:21, 15 wrz 2015

Do góry
zamówiłam dodatkowo milinię variegata, same pozytywy o tej trawie, a teraz jej kwiatostan robi się czarny i wygląda bajecznie na tle liści

i zakwitła magnolia

i rodek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:20, 15 wrz 2015

Do góry
Tak szybko? Moje białe, tylko jakieś drobne plamki różu, dużo ścięłam do wazonu, stoją bez wody i cały rok będą pięknewieczorkiem, jak nie padnę po malowaniu bujanego fotela i wieszaniu dekoracji, zajrzę, jak się potoczyły twoje rewolucje Gosiu
Ogród Loczka 16:12, 15 wrz 2015

Do góry
Prace ogrodowe przy firmie. Nareszcie powoli mogę zacząć działać. Kostka brukowa się jeszcze układa ale ja już lecę z rabatkami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies