Paulinko o zamiarze kupna wrzosów u kogoś pisałaś i odpisałam Ci , że farbują wrzosy tak jak koreanki, ale to już wiesz, jak gorączka bardzo wysoka to pomóż dziecku kąpielą, wlewasz wodę o temperaturze zbliżonej do ciepłoty ciała dziecka i stopniowo dolewasz zimnej tak by wychłodzić do 36,6 to pomaga zbić temperaturę + okłady, a środki przeciwgorączkowe rozpisz na kartce naprzemiennie , żeby dawki nie pomylić i nie przedawkować paracetamol w syropie i nurofen syrop w ten sposób możesz podawać do 3 dni bo potem mogą działać toksycznie, wyjątkowo przy gorączce w okolicy 39,5 możesz się wspomóc połową czopka pyralginy - ale to bardzo wyjątkowa sytuacja. Antybiotyk zacznie działac i dawać efekty gdzieś po 3 - 4 dawce jeśli jest trafnie dobrany, jeśli po 3 dniach nie będzie poprawy lekarzowi powiedz - powinien zmienić lek.
Nie piszesz czy dostał tylko dreszczy, które są objawem wzrastania gorączki, czy były to drgawki występujące u dzieci przy dużej gorączce - jeśli drgawki, powinnaś mieć w domu lek przeciwdrgawkowy we wlewie doodbytniczym, do kupienia w aptece. Mam nadzieję, że pomogłam