Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:05, 15 wrz 2015

L00zak napisał(a)
Gratki za 300

Dziekuję Michalku
paulina_ns 15:10, 15 wrz 2015

ag_zie napisał(a)

Nie bądź taka skromna! Masz już tak ładnie! A u mnie... Żal pokazywać....

Coś już tam mam, ale to kropla w morzu a Ty co chcesz od swojego ogrodu? Spójrz na moją 10 stronę jak wtedy wyglądał mój ogród, jestem tutaj już od 2 lat, Ty za 2 lata pewnie będziesz miała booosko, a mi to powoli jakoś wszystko idzie
ag_zie 16:34, 15 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Coś już tam mam, ale to kropla w morzu a Ty co chcesz od swojego ogrodu? Spójrz na moją 10 stronę jak wtedy wyglądał mój ogród, jestem tutaj już od 2 lat, Ty za 2 lata pewnie będziesz miała booosko, a mi to powoli jakoś wszystko idzie

Oby twoje słowa się sprawdziły
Z dwójką maluchów to ja cudów nie oczekuję dopiero jak ten młodszy będzie miał jakieś 3 lub 4 lata to może wtedy wszystko będzie u mnie szybciej szło - u ciebie chyba z resztą podobnie
dominika_ 16:39, 15 wrz 2015

Gratki z okazji 3 setki
paulina_ns 17:31, 15 wrz 2015

ag_zie napisał(a)

Oby twoje słowa się sprawdziły
Z dwójką maluchów to ja cudów nie oczekuję dopiero jak ten młodszy będzie miał jakieś 3 lub 4 lata to może wtedy wszystko będzie u mnie szybciej szło - u ciebie chyba z resztą podobnie

Oj tak jakbyśmy pewnie były na emeryturze, to ogród już byłby pewnie skończony Ja założyłam wątek jak mój najmłodszy miał 7 miesięcy, więc ciężko było zrobić cokolwiek, teraz mają 2,5 i 5 to już się coś udaje w przerwie na milion rzeczy, które chcą jak się już za coś wezmę
paulina_ns 17:32, 15 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Gratki z okazji 3 setki

I jakie piękne kwiatuszki mi tu Dominiczko wklejasz, dziękuję Ci bardzo
paulina_ns 18:15, 15 wrz 2015

I wszystko się wyjaśniło, moje wrzosy w przyszłym roku będą różowe na doniczce pisze odm. Calluna vulgaris
olga80 20:33, 15 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Gratki z okazji 3 setki

Dominiko czy to jest dalia bo coś kiepsko widzę -cudna
dominika_ 21:20, 15 wrz 2015

to jest dalia niestety nie wiem jaka odmiana, gdyż dostałam cebulki od cioci z Niemiec
sylwia_slomc... 22:26, 15 wrz 2015

Paulinko o zamiarze kupna wrzosów u kogoś pisałaś i odpisałam Ci , że farbują wrzosy tak jak koreanki, ale to już wiesz, jak gorączka bardzo wysoka to pomóż dziecku kąpielą, wlewasz wodę o temperaturze zbliżonej do ciepłoty ciała dziecka i stopniowo dolewasz zimnej tak by wychłodzić do 36,6 to pomaga zbić temperaturę + okłady, a środki przeciwgorączkowe rozpisz na kartce naprzemiennie , żeby dawki nie pomylić i nie przedawkować paracetamol w syropie i nurofen syrop w ten sposób możesz podawać do 3 dni bo potem mogą działać toksycznie, wyjątkowo przy gorączce w okolicy 39,5 możesz się wspomóc połową czopka pyralginy - ale to bardzo wyjątkowa sytuacja. Antybiotyk zacznie działac i dawać efekty gdzieś po 3 - 4 dawce jeśli jest trafnie dobrany, jeśli po 3 dniach nie będzie poprawy lekarzowi powiedz - powinien zmienić lek.
Nie piszesz czy dostał tylko dreszczy, które są objawem wzrastania gorączki, czy były to drgawki występujące u dzieci przy dużej gorączce - jeśli drgawki, powinnaś mieć w domu lek przeciwdrgawkowy we wlewie doodbytniczym, do kupienia w aptece. Mam nadzieję, że pomogłam