Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 23:16, 14 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dzisiaj, 14 wrzesień 2015 - pożarły rozchodniki:

Iwonka, czy to są Vanilki ??? Cudowne są
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:10, 14 wrz 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Co sądzicie, żeby tutaj dać żółte trzmieliny na pniu jedną wyższą drugą niższą? (To jest przedogródek zaraz przy bramie wejściowej.

Witaj Marzenko, zajrzałam do Ciebie i przeszłam po wątku. Sporo pracy za tobą i jeszcze sporo przed.
Co do tego zakątka, może by tam dać berberysy kolumnowe Orange Rocket?
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/8/88420/original.JPG
Pod nimi już masz zieloną trzmielinę, byłoby przeładowanie.
Pozdrawiam
I dziękuję za wizytę u mnie
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:45, 14 wrz 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Gratki na pierwszą setunię i kolejnych życzę

Aniu o jak miło, że jesteś, również za Ciebie, trzymam kciuki, mam nadzieję, że na nowym piętrze masz się dobrze Dziękuję
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:43, 14 wrz 2015

Do góry
Gratki na pierwszą setunię i kolejnych życzę
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:43, 14 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zwyczajem Ogrodowiska dotarłeś do pierwszej setki, więc wielkie gratulacje Trzymaj tak dalej
Wszystkiego dobrego

Wącham, wącham delektując się wirtualnie zapachem, uważając, aby nie spłoszyć motyla Dziękuję
Lecę w kulki... 22:41, 14 wrz 2015

Do góry
Na pamiątkę upalnego lata, które wciąż trwa....
wstawiam ''Kąpielisko pod Hortensją''
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:40, 14 wrz 2015

Do góry
Zwyczajem Ogrodowiska dotarłeś do pierwszej setki, więc wielkie gratulacje Trzymaj tak dalej
Wszystkiego dobrego
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:39, 14 wrz 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
100 stronek Gratuluję

Właśnie zatopiłem nos w tych kwiatach i poczułem wirtualny ich zapach Dziękuję
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 22:38, 14 wrz 2015

Do góry
100 stronek Gratuluję
Nasz przydomowy ogródek 22:29, 14 wrz 2015

Do góry
Mirella szkoda że nie znam mojej odmiany rozchodników. Stare wrzosy wyciepałem w jesieni w tamtym roku. Jest kilka młodych ale słabo kwitną.

Haniu są tacy piłkarze (napastnicy) których piłka szuka na boisku i pozwala wpakować się do bramki. Są też ludzie których praca sobie szczególnie upodobała. Tak miałem w pracy zawodowej a teraz na emeryturze. Złapałem się teraz za układanie płytek na balkonach. Od jutra muszę ubierać rękawice gumowe bo łapek z kleju nie mogę się domyć. Ogród bardzo cierpi z powodu suszy. Trawa wypalona - a Bari? W te upały zabierałem go do domu i leżał pod wersalką (pewnie tam było najchłodniej).

Aaaa i odbył się Chrzest naszego wnusia. Kilka migawek.

Ogród Loczka 22:24, 14 wrz 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Thujki przy firmie alktualnie przycinane oj będą śliczne

Hej Łukaszu. Jestem na etapie planowania chyba cała jesień i zima mi zejdzie na tym . Wzdłuż ogrodzenia chcę posadzić tuje. Stąd też moje pytanie jakie tujki masz posadzone przy firmie? Tworzą taki piękny zielony murek.

A poza tym pięknie u Ciebie, jak z katalogu. Alutek rośnie jak na drożdżach. Furę już ma, jeszcze tylko skóra i komóra
Niedziela w rodzinnym gronie - bezcenna.

Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 22:22, 14 wrz 2015

Do góry
I ogólne z bylinowej

I tradycyjnie kończę ławką, choć nie dane mi teraz siedzenie. Skończyłam przesadzanie bylin na bylinowej, pielenie podjazdu i rozpoczęłam gigantyczna pracę w warzywniku/zielniku. Przesadzanie ponad 100 bukszpanów, kilkanaście róż, wysadzanie 2 jagód kamczackich i 4 borówek, etc. Jesień ogrodnika ... .

A to jeszcze kochane kosmosy na dobranoc:

Ogródek Iwony 22:15, 14 wrz 2015

Do góry
Michał, w zeszłym roku kupowałam też berberysy kolumnowe. W szkółce dostawiłam do nich Miskanta Gracilimus i innego zestawienia już nie chciałam. Posadziłam w donicę przy tarasie. I tak by mogło zostać, gdyby miskant nie rozrastał się na potęgę. Wiosną będę wysadzać go i dzielić, bo to śliczny potwór
Spełnia moje wymogi, czyli to zestawienie stało się ażurową przysłoną na tarasie, ale wymaga pracy co dwa-trzy lata. Zastanawiałam się, czy Gracilimusa nie wymienić na rozplenice, ale to też potwory Więc zostanę przy gracku.
Tak to wygląda u mnie:
wrzesień 2014:

Sierpień 2015:

Bardzo ładnie powinien wyglądać berberys z Miskantem Variegatus:
tutaj masz wątek o berberysach i propozycję Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1361-berberys-berberis
Ale zobacz, ze tam jest więcej kolorów. Także żółty, brązowy, zielony. Piękne połączenie Mi się podoba
Ogród z koniczynką 22:08, 14 wrz 2015

Do góry
Zima 2013 była okresem poszukiwania czegoś, co pasowałoby do nas i naszego otoczenia, to był czas na przemyślenia, Z utęsknieniem wypatrywaliśmy wiosny, zresztą nie tylko my....

no gdzie ta wiosna........

zamiast topienia Marzanny - kolejny bałwan - niemalże 2-metrowy

no i wreszcie nadeszła wiosna, w rozecie dosadziłam "lidlowy" bukszpan

Biało różowy ogród za płotem. 22:01, 14 wrz 2015

Do góry
Wracając do donic to w tym roku wyglądają tak:

Lawendę muszę troszkę inaczej posadzić i wiosną rozsadzić miskanty, lawenda obecnie pięknie kwitnie drugi raz.

W drugiej donicy na razie rosną tylko miskanty, a ze względu na brak pomysłu wiosna posadzone zostały białe pelargonie. Miały być kule bukszpanowe, ale jest tutaj mocny przeciąg i zimne wiatry mroziły by bukszpany z jednej strony.

W długiej donicy myślałem nad kocimiętką, ale boję się, że będzie zbyt srebrzyście.
Mnie osobiście podobał by się minimalistyczny murek z Cisa Farmen, ale to niestety kosztowne rozwiązanie i nie wiem czy mroźny wiatr zimą też by go nie uszkadzał.
Ogród z koniczynką 21:57, 14 wrz 2015

Do góry
Jesienią 2012r szukając inspiracji, przez przypadek trafiłam na Ogrodowisko, no i przepadłam. Wszystkie ogrody podobały mi się coraz bardziej, a BUKSZPANOWY Danusi to już poprostu mistrzostwo świata. W głowie zrobił mi sie taki mętlik, że już nie umiałam zebrać myśli, czego naprawdę chcę w swoim ogrodzie. Zaczęłam od szkieletu

zakupiliśmy tuje szmaragd

z sadzeniem spieszyliśmy się, bo szybko się ściemniało, a po pracy niewiele można było zrobić

a grudzień "stał" już za bramą
Dla odmiany czas na zmiany... 21:56, 14 wrz 2015

Do góry
Biało różowy ogród za płotem. 21:53, 14 wrz 2015

Do góry
W donicach posadziłem lawende, miskanty Morning Light około 150 tulpianów .

Z wiosny mam tylko marne dwa zdjęcia jednej z donic.
Na początku były białe, później zakwitły różowe i fioletwe, przy okazji widać to czego zapomniałem wczoraj pokazać czyli jak wyglądało działka po 'równaniu' przez koparkowego.

Co dużo mówić, z równaniem nie miało to nic wspólnego, wywiózł góry piachu i nawiózł zanieczyszczonej ziemi
Jurajski Ogród 21:51, 14 wrz 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Co za okazy Dichondry! Często ja zasilasz?
Jak zwykle pięknie u Ciebie.
Agnieszko, pozdrawiam
Pszczelarnia 21:45, 14 wrz 2015

Do góry
Energetycznie za sprawą trytom:

I pięknej jednorocznej rudbekii 'Cherry Brandy' z siewu. Oto jej portret:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies