A ja znów dziś tulipanów dokupiłam... Obiecuję, że to już koniec!
Jak sadzicie te tulipany? W sensie, dobieracie kolory do rabat czy w całym ogrodzie macie to samo? Bo ja sobie pogrupowałam kolorami na poszczególne rabaty.
Witaj Marzenko, zajrzałam do Ciebie i przeszłam po wątku. Sporo pracy za tobą i jeszcze sporo przed.
Co do tego zakątka, może by tam dać berberysy kolumnowe Orange Rocket? https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/8/88420/original.JPG
Pod nimi już masz zieloną trzmielinę, byłoby przeładowanie.
Pozdrawiam
I dziękuję za wizytę u mnie
iwka LOOzak lwk4w sumie to na jesień nic z tym miejscem nie zrobiłam (tulipany jedynie posadzone), ponieważ nie udało mi się ładnych trzmielin na pniu kupić... Ale na pewno dokończę to miejsce jak tylko zrobi się cieplutko. Będzie to miejsce centralnie przy furtce i chciałabym odwrócić uwagę wchodzących od byle jakiego ogrodzenia, które no trochę jeszcze musi postać...
A u mnie trochę rewolucji, może nie typowo roślinnych ale całokształt ładniejszy się robi. Otóż zrobiliśmy elewację domu na jesień, mamy płytki na balkonach i schodach wejściowych. Po świętach chcemy zrobić obwódkę wokół domu (no i dokończyć fundament) i ostatni dojazd pod dom. Wreszcie będzie koniec prac koparkowych i będę mogła wytyczać linie pod nowe nasadzenia. Na razie nie ruszam nic bo z pewnością zmienią się troszkę poziomy. I nie wiem czy wspominałam, ale posadziliśmy szmaragdy z dwóch stron.