Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:53, 28 sie 2015

Do góry
Sorki dzis muminkuję.... w przerwie na żłobek pracowałam i pojechałam na wake..to po drodze ☺.
Skacze z pomostu i robie obrot w trakcie jazdy...poza tym szyja sie naciągnęła i niedlugo będe przypominać żyrafę.
Pisze z telefonu wiec nikomu nie odpowiadam.
W niebieschim błękicie zakochałam sie... Igunia jest cudowna. Msm dls niej kawalera
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 28 sie 2015

Do góry
I jeżówki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:51, 28 sie 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu przecudnie masz w ogrodzie, jestem zachwycona, piękne zdjęcia.
Chyba dzisiaj nie usnę.
Jak zabezpieczyć nasadzenia przed zwierzętami? 22:49, 28 sie 2015

Do góry
Tu masz zdjęcia

mamahuberta napisał(a)
Podłączam się do postu.
Zauważyłam, że moje szmaragdy są od środka brązowe. Czy to jest naturalne czy to objawy nadmiaru wody po ostatnich ulewach? Z zewnątrz są ładne z wyjątkiem dwóch sztuk, które stały prawie w wodzie.Od dołu mają brązowe plamy. Czy zaszkodziła im woda i zaczynają umierać? Jak je ratować?
Bardzo proszę o poradę

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:43, 28 sie 2015
Do góry
babka napisał(a)
księżyc sprzed chwili

Fascynujący ten jegomość
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 28 sie 2015

Do góry
Rozchodniki zaczynają pokazywać kolor
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:40, 28 sie 2015

Do góry
księżyc sprzed chwili

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:33, 28 sie 2015

Do góry
Obiecane zdjęcia trawnika
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:19, 28 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Miałam na działce dwa orzechy. Jeden stary jest już wycięty, ale już wcześniej kilka lat temu połowę grubych konarów wycieliśmy i nie chorował.
Drugi młodszy, był podcinany od dołu dwa lata temu. Każdorazowo zabieg przeprowadzałam po rozwinięciu sie liści, koniec maja-początek czerwca. Niestety gałęzie w tym miejscu odrastają i znowu muszę je obciąć.
Kiedyś sadziło sie drzewa byle gdzie. Ten orzech rośnie przed domem, w dość niefortunnym dla mnie miejscu, ale na razie go zostawiam, bo orzechy już rodzi a lubię.

Wiesz ja sobie powiedziałam, że żadnych orzechów nie posadzę w ogrodzie, bo przynoszą same choroby, ale jak widzę takie piękne drzewa u Ciebie, to chciałabym je mieć, teraz u mnie świerki kłujące tracą igły na potęgę, a były cały czas nieskazitelnie kłujące, demonstrując swoje igły, w każdym roku jest albo gorzej, albo lepiej, ale z tą wycinką to mi zawsze szkoda...och ja taka rozterkowa jestem
Z południa Polski - ogród Marzeny 22:17, 28 sie 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)

SUPER!!
Lawendowy zawrót głowy 22:02, 28 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Powiedz mi kochana jak Ty na ten placyk wchodzisz ?
Ogrodowe przygody 21:54, 28 sie 2015

Do góry
dziękuję za odwiedziny
tacy goście cieszą w przeciwieństwie do innych chodzi oczywięcie o szkodniki

Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:52, 28 sie 2015

Do góry
Witam i proszę o pomoc.

Mam problem z laurowisnią kaukaską, ładnie rośnie i brak jakichkolwiek podejrzeń, ze coś może być z nią nie tak.

U podstawy pnia wyrastają jakby korzonki
Tak wygladało na początku.

A tak wygląda po 3 tygodniach.

I jeszcze problem z dereniami.
Wydaje mi się, że może to być coś związane z nawożeniem.
Zasilane były osmocotą o działaniu 5-6 miesięcznym.

Przyjazny ogród 21:50, 28 sie 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

I kokornak wielkolistny, na zdjęciu pierwszym zniszczony przez słońce i upały, a na drugim po oberwaniu strych liści, szybko wypuścił młode i świeże.

Fajna wskazówka, u mnie kokornak nie przeżył ruszenia ślimaków, pożarły go, mam z tym dziadowstwem ogromny problem...kokornaka muszę jednak pozyskać, bo to jak dla mnie najpiękniejsze pnącze
Podwórkowa rehabilitacja 21:50, 28 sie 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Wpadłam żeby potwierdzić.

Ewuniu ale jaka radość Siedzę na huśtawce świeżo skręconej i podziwiam pana z czajnika w starczym wieku plus lampa co by mu przykro nie było. Wokół roślinki w doniczkach jeszcze ale przymierzone do wsadzenia i ten szum strumyka..... Taki mój raj
Przyjazny ogród 21:45, 28 sie 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)

Moją lawendę sadzonkowałem początkiem lipca, już po terminie i 60% ukorzeniło się. Teraz posadzę bezpośrednio do gruntu, jak będzie śnieg, to nic jej nie grozi, no i trzeba zadbać o suche podłoże.
Fuksje magellana nadam po niedzieli.
Chwaliłem się, że z nowym sezonem żeleźniaki zakwitną, ale przeliczyłem się.

Widziałam u Ciebie , że kwitły, ale nie w takiej ilości jak tutaj widać na zdjęciu
ale gąszcz, może to dopiero zapowiedź następnego lata
Podwórkowa rehabilitacja 21:42, 28 sie 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Piękne zdjęcia makro
Ślicznie łączysz te begonie z funkiami, musze trochę na jednoroczne się pokusic bo to genialne uzupełnienie rabat gdy jest przerwa w kwitnieniu
Kasiu też lubię to połączenie i to od paru lat. Są w miejscu gdzie wcześniej były narcyzy i będą zdobić aż do zimy
W samym słońcu 21:36, 28 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Toszko, wczoraj byłam na polowaniu twoich dobrych rad. O sadzeniu w donicy skopiowałam. Jednak przydałby się twój wątek

No właśnie, Toszka, gdzie Twój wątek???

Pisałam kiedyś o lawendzie, tak ja przycielam - za mocno? Na zimę tak jak pisałaś Toszka okryć ją? widać jak turkucie juz żerują.
A na drugim.zdj Bonica
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:33, 28 sie 2015

Do góry
Jestem, jestem
Zobaczyłem ją i pomyślałem, że muszę znaleźć miejsce dla niej. Tak jak pisałem mam sporo roślin, więc stwierdziłem, że przy placu zabaw wygospodaruję rabatkę, no i udało się, nie jest jakaś super, zgodna idealnie z kanonami, ale żal mi było już niektórych roślin, musiałem coś wykombinować.
Jest to rabata wzdłuż ogrodzenia ale dłuższym bokiem zwrócona do działki, więc Thuje będą tłem po obu stronach rabaty. Szpaler z Thuji Szmaragdowej, od strony boiska podsadziłem Wierzbą Hakuro Nishiki ale w formie krzewu nie drzewa, które już długo czekały na swoje miejsce. Od strony domu i placu zabaw przed Thujami są bohaterki dzisiejszego quizu Rutewki Delavay'a Splendide, przed nimi Rozplenica japońska hameln, Carex Rekohu Sunrise, w oddali Rozwary białe i niebieskie, a rabata kończy się Miskantem Variegatusem, uffff

Skąpana w słońcu 21:28, 28 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Iwonko, tak slicznie mam

Kwiaty śliczne , a cała reszta tyko chwilowa. Skończysz remont, posprzątasz, zasiejesz trawę i już
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies