Witaj Aga, jestem w Twoim ogrodzie ponownie ale nie pamiętam czy zostawiłam jakiś "ślad"
widzę że się dużo dzieje; podjazd, taras i oczywiście nowe nasadzenia, coraz piękniej
Zastanawiam się czy nie posadzić tych nowych jeżówek pomiędzy rododendronami. Po ich kwitnieniu ten zakątek wygląda ponuro... Tylko czy one nie będą się gryzły?
Uwielbiam ten czas liliowy i liliowcowy w ogrodzie
LILIA NYMPH późno sadzona w maju( pod koniec) .Zakwitła tylko jednym kwiatkiem
nie zawodna REDFLAVOUR od kilku lat, jedna z moich pierwszych
Z tej rabaty wyjadą albo ptasie łapki albo żurawka Marmelade. Tylko nie mogę się zdecydować co ma zostać...
Pomiędzy berberysami stipa własnej produkcji.
Ja też jestem zadowolona z efektu jaki dało obranie tej ściany z tynku, bardzo lubię ceły
Jeszcze mam kilka zdjęć, wąski, mały fragment przy chodniczku na wjazd mojej siostry (ten plac za naszymi thujami). Zrobiłam tam sobie rabatkę żurawkową
Ogólny widok na środkowy pas nasadzeń
A tu jestem w szoku jak pięknie rozrosły się gracillimusy Uwielbiam je!
No uczy... Ja to wszystko wiem, ale mam czasem tylko takie chwilowe zwątpienia. Zazwyczaj zaczynam się frustrować jak nie zrealizuje zakresu prac jaki sobie zaplanuje Chyba zbyt wiele chciałabym na raz
Mam już np. metasekwoje U mnie na razie jest problem z brakiem ogrodzenia i nie mogę sadzić wszystkich roslin, które bym chciała. Mam już przetestowane co lubią sarny, a czego nie jedzą
Przez dużą działkę mogę sobie pozwolić na dziką jeżynę... Jej owoce to smak mojego dzieciństwa...
Mam też bezkolcową, ale owoców jeszcze nie jadłam. Pierwsze dopiero dojrzewają.