Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ryska 09:39, 14 wrz 2015

Często do Ciebie zaglądam, nic nie piszę ale mnie też się bardzo podoba i podziwiam efekty Twojej ciężkiej pracy. Kuruj się pozdrowionka i miłego dnia
lojalna_ 09:43, 14 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Pamiętacie moją rabatę z lawendą?
Poszerzyłam ją, lawendę przycięłam (nie wiem czy nie za poźno)i przesadziłam, dosadziłam z boku świerk srebrny ... i teraz wygląda tak

wersja robocza

Czekam na wasze propozycje co dosadzić z tyłu za lawendą

To wszystko tak pieknie wyglada co tu doradzac dla mnie trawy trawy hihihi zawsze mile widziane
popcorn 11:38, 14 wrz 2015

noo, fajnie! ale to przed lawenda to tyl? czemu? Ogladasz od strony trawnika? (pytam moze glupio bo nie wiem w ktorym miejscu w stosunku do domu masz te lawende?) Ja tam widze miskanty jesli tyl, a jesli przod to jedna odmiane rozy okrywowej, no Stadt Rom (moja ulubiona)
popcorn 11:41, 14 wrz 2015

Grab boski, wrzosowisko tez, rabata przy tujach wiadomo bylo od pocztku ze waska a nie mowilam hehe dobrze ze nawadnianie da sie przesunac.. ja swoje linie tez mam do przesuniecia, ech

dzieje sie wypas!
lindsay80 12:12, 14 wrz 2015

Świetnie się wszystko prezentuje Reniu - RH w okolicach tego buka to bardzo dobry pomysł!
Bardzo mi się podoba cały ogród
P.S. W L na szczęście trochę cebulek mi zostawili - dziś już zaopatrzyłam się w czosnki
Margarete 13:05, 14 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Słyszałam o tym kiedyś ... ale ostatnio sporo osób ją ma i chwali ... kurcze ale może faktycznie to pierwszy sezon u nich

Moja Gaura (biała) kupowana w Traczu wymarzła...albo wygniła.....sladu po niej nie ma, kupowałysmy wtedy razem z Bożenka i u niej to samo....
Margarete 13:12, 14 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Póki co zabrałam się za poszerzanie rabaty hortensjowej

No nie.......no taki ładny trawniczek popsuła....psuja jedna..
Mnie czeka niebawem taka sama robota..........
Margarete 13:14, 14 wrz 2015

ren133 napisał(a)
W tle widać również rabatę z mini wrzosowiskiem, którego całkowicie nie planowałam

Slicznie wyszło.....choć nieplanowanie..
Mala_Mi 14:49, 14 wrz 2015

ren133 napisał(a)
Pamiętacie moją rabatę z lawendą?
Poszerzyłam ją, lawendę przycięłam (nie wiem czy nie za poźno)i przesadziłam, dosadziłam z boku świerk srebrny ... i teraz wygląda tak

wersja robocza

Czekam na wasze propozycje co dosadzić z tyłu za lawendą

Albo daj kule bukszpanowe/cisowe/tuja kolor zielony, żółte hosty są po przeciwnej stronie wiec by się gryzło. Możesz dać rozplenice, pomiędzy nie czosnki i krokusy na wiosnę. Grupkami tulipany....
Myślałam nad czymś w formie kuli na nodze, ale jakoś mi nie pasi, "choinki" brzózki... to taki swojski klimat.. zaraz coś ponoram z moich inspiracji

z kulkami na nóżce

Z trawami też lawewnda jest ok.. tylko zanim trawa nie ruszy pasuje coś tam mieć .
dla mnie bomba

z kulkami

Iwk4 15:08, 14 wrz 2015

Reniu, nadrobiłam. Przy lawendzie mogą być niskie okrywowe róże, albo tak jak Ania pokazuje inspiracje. Też mam je zapisane. Z tyłu Morning Light by pasował