Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 16:33, 13 wrz 2015

Na koniec będę mało skromna i się pochwalę. Wczoraj miało miejsce rozstrzygniecie konkursu organizowanego przez Express Ilustowany na „Najpiękniejszy ogród”.
W plebiscycie startowały 62 ogrody…mój „Szmaragdowy Zakątek” uplasował się na 16 miejscu. Podczas pikniku ogrodniczego KWITNĄCE KRAJOBRAZY który odbył się na dachu Galerii Łódzkiej zostały rozdane nagrody. Nagrodzono 20 pierwszych miejsc, więc załapał się też mój „szmaragdowy”. Trzy pierwsze miejsca to nagrody pieniężne, kolejni laureaci otrzymywali różne narzędzia ogrodowe (sekatory do drzew, nożyce do traw, podkaszarki, małe sekatory) …nagrodę dostałam i ja.

pamiątkowy dyplom, Atlas parków narodowych i krajobrazowych oraz podkaszarkę.

Bardzo, bardzo, dziękuję wszystkim, którzy oddali głos na mój ogród. Potrzebującym ogrodnikom (czytaj: bezskutecznie próbującym przedrzeć się przez nieokiełznane kępy traw) mogę wypożyczyć w/w podkaszarkę a przy okazji wizyty u mnie zaprosić na pyszną kawusie i oooooogromne ciacho.

Na pikniku ogrodniczym było kilkunastu wystawców, fajne roślinki i ceny średnioumiarkowane.

Bardzo się broniłam, ale oczywiście nie obyło się bez malutkich zakupów…kupiłam (już wyżej wspomnianą) hostę. Do kolekcji tym razem dołączyła PURPLE HEART – niewielka hosta o wydłużonych, limonkowych liściach i (bardzo fajnie wyglądających) prawie czarnych ogonkach.

Miejsce pod nowe hosty już jest, więc kupuję!!! Kolejne egzemplarze zamówione drogą internetową… no i przed nami jeszcze Skierniewice! Oj coś czuje, że szybko zapełni się moja poszerzona, cieniolubna rabatka…
Krys 17:04, 13 wrz 2015

Magda gratulacje !!
jankosia 17:26, 13 wrz 2015

O jak fajnie Cieszę się że też przyłożyłam do tego swojego kciuka Gratki
rozark 09:24, 14 wrz 2015

Gratuluję
ryska 09:45, 14 wrz 2015

Gratuluję miłego tygodnia życzę
lojalna_ 09:50, 14 wrz 2015

Cudowna wiadomosc mozesz byc z siebie dumna Gratuluje to teraz sesja zdjeciowa z medalowego ogrodu
ren133 09:53, 14 wrz 2015

Nikita napisał(a)
Na koniec będę mało skromna i się pochwalę. Wczoraj miało miejsce rozstrzygniecie konkursu organizowanego przez Express Ilustowany na „Najpiękniejszy ogród”.
W plebiscycie startowały 62 ogrody…mój „Szmaragdowy Zakątek” uplasował się na 16 miejscu. Podczas pikniku ogrodniczego KWITNĄCE KRAJOBRAZY który odbył się na dachu Galerii Łódzkiej zostały rozdane nagrody. Nagrodzono 20 pierwszych miejsc, więc załapał się też mój „szmaragdowy”. Trzy pierwsze miejsca to nagrody pieniężne, kolejni laureaci otrzymywali różne narzędzia ogrodowe (sekatory do drzew, nożyce do traw, podkaszarki, małe sekatory) …nagrodę dostałam i ja.

pamiątkowy dyplom, Atlas parków narodowych i krajobrazowych oraz podkaszarkę.

Gratuluję
Suuuper, że doceniono Twój ogród
Chętnie obejrzałabym go na żywo
popcorn 11:35, 14 wrz 2015

Gratki! wypasik pozdrawiam
popcorn 11:36, 14 wrz 2015

Pokaz altane jak ja postawia
Margarete 12:59, 14 wrz 2015

Nagrody i miejsca w pierwszej 20 gratuluję (ja tez glosowałam )
Altankę pokaż koniecznie!
Hosta fajna, nietypowa z tymi ciemnymi "nózkami"