Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 20:11, 26 sie 2015

Do góry
Dziś jeszcze cięcie lawendy na pierwszej rabacie, choć nie radyklanie, nowe pędy zostawione, mam nadzieję, że to nie błąd…
Wilcza Góra 20:09, 26 sie 2015

Do góry
jesienny trawnik w "żółtych piegach"

Pszczelarnia 19:57, 26 sie 2015

Do góry
Mała Mi ogłasza początek jesieni. Lata żal ale jesień jest piękna w swojej obfitości!

Jesienne bukieciki ogrodowe i domowe

Pszczelarnia 19:51, 26 sie 2015

Do góry
Próby ustawień:

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 19:49, 26 sie 2015

Do góry
Gościa mieliśmy takiego no i mamy pozdrawiamy

Ogród z platanem. 19:45, 26 sie 2015

Do góry
Wstawię jeszcze zdjęcia wrotyczu. Roślina pożyteczna, ale również ładna Mam od zeszłego roku. Posadziłem w miejscu gdzie nie będzie na widoku i nikomu nie powinna przeszkadzać, a rozsiewać się jej nie pozwolę. Może się kiedyś przydać na świeży napar na opuchlaki czy inne takie

Ogród do kwadratu 19:38, 26 sie 2015

Do góry
Polinko - już wstawiam

Pszczółko - doczekałam się dereni... owoców! Po czterech latach od wsadzenia po raz pierwszy dojrzały i mogę je jeść. Są pyszne... te mocno dojrzałe przypominają mi trochę wiśnie.
Oto one:

Jabłoń oszalała... kwitnie po raz drugi!

Pieknie zakwitła malwa biała pełna, jednak trzeba ją palikować

nawóz do pomidorów podsypany pod szałwie sprawdził się w 100%. Kwitną od nowa

Limki sadzone w ubiegłym roku - rosną w pełnym słońcu, podlane raz w tym sezonie... mają piękne duże kwiatostany.

Na koniec moja ulubienica . Szkoda tylko, że zapowiada koniec lata...

Dla pocieszenia wciąż kwitnący powojnik

Ogród na wzgórzu :) 19:37, 26 sie 2015

Do góry
Ponowna moja premiera zakupy cebulowe.
Dzięki ogrodowisku w tym roku miałam wiele debiutów hihih pierwsze hortensje, pierwsze trawy, pierwsze jeżówki aż w końcu przyszedł czas na cebulowe. Już nie mogę się doczekać wiosny !
Nareszcie mój ogród będzie się zmieniał o każdej porze roku.....
A to wszystko dzięki Wam dziewczyny, bo chodzę do Was podglądam, podczytuje i mam coraz więcej chciejstw, coraz więcej mi się podoba i coraz więcej poznaje ładnych roślin

Mam nadzieję że na tulipanach nie zakończę
Póki co przymierzam się jeszcze do krokusów i szafirków na skarpy.....ale ilościowo poszaleć w tym roku nie mogę bo czekają mnie inne wydatki.
Muszę więc pośrodkować żeby jeszcze na trawnik i różaną rabatę starczyło....

Ogród Loczka 19:19, 26 sie 2015

Do góry
Witajcie. Prosze o pomoc w zagospodarowaniu przestrzeni pod wieżą i zjeżdżajnią przy domku. Myślę o żurawkach, trawach, tatarak trawiasty? Mamy jakieś 120cmx3 m długości i cień większość dnia.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 19:17, 26 sie 2015

Do góry
witam,

.. no dobra - czas na kontynuację wrzutek bo mi wczoraj czasu brakło a więc kolejna porcja zdjęć z raju klonowego:

Oregon Sunset

Ven's Red

Dr Tilt

Mini Mondo

Beni Hoshi

Aratama

Hupp's Dwarf

Komachi Hime

Murasaki Kiyohime

Chio Hime ( ale nie jestem pewien)

Tamahime Olsen

Kiyo Hime
Hortensjada 19:10, 26 sie 2015

Do góry
Kawa napisał(a)
umarłam i jestem w niebie....

ja tez sie tak czuję hahahaha
Ogródek Iwony 18:39, 26 sie 2015

Do góry
Teraz trzeba cierpliwie czekać, aż wszystko się ładnie rozrośnie. Na kwadratowej brakuje mi jeszcze szpaleru z bukszpanu, tam, gdzie bordowa żurawka, ale powoli rosną moje sadzonki.Może coś się nada jesienią na posadzenie

Ogródek Iwony 18:39, 26 sie 2015

Do góry
Uporządkowałam trochę kwadratową:
Na miejsce miskantów przesadziłam stipę (nawet nie odczula, ze zmienia miejscówkę, wykopałam ze sporą bryłą ziemi. Dziury zasypałam kompostem. W ten sposób bukszpany stały się bardziej widoczne i tak zostanie. Lepiej mi się podoba, a stipa niech sobie pomieszka z jeżówkami
Miedzy berberysami dosadziłam młode sadzonki żurawki o bordowym odcieniu, nie wiem, co to za nazwa , aby powtórzył się kolor berberysów admiration
Jak mnie nie było przez tydzień, jeden berberys chyba był przy podlewaniu skutecznie pomijany, bo zaczął gubić liście. Podlewam go teraz mocniej, widać, że mu to służy

Skromny balkonik 18:32, 26 sie 2015

Do góry

Skromny balkonik 18:31, 26 sie 2015

Do góry

Skromny balkonik 18:29, 26 sie 2015

Do góry

Skromny balkonik 18:28, 26 sie 2015

Do góry
Trawiszcza... Uwielbiam je

Typografia ogrodu 18:26, 26 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Wiesz co Asiu,ja ze swoją doniczką to się muszę schować
Kondziowy ogrod cz II 18:09, 26 sie 2015

Do góry
Poziomka napisał(a)

Też myślę o zakupie kilku sztuk tego pestemona, jako uzupełnienie ognistej rabaty ( mało czerwieni).
Uprawialiście już go ?
Ogród i zdjęcia superowe. Gratuluję
Pozdrawiam Jasia

To też jest bardzo ciekawe połączenie
Ogródek Iwony 18:06, 26 sie 2015

Do góry
Znowu się zrobiło ciepło. Mam obawy, czy to dobry moment na kopanie. Będzie trzeba więcej wody lać przez najbliższy tydzień, aby roślinki się przyjęły.
Plan wykonany.
Pod śliwami wiśniowymi posadziłam miskanty ML, podzieliłam trzy kępki Red Barona na 10 części, na razie mały, ale ma ładne kłącza, więc się rozrośnie. zastanawiałam się, czy posadzić go w doniczki, ale szczerze - to chyba chcę, by tam się powiększył. Krawężnik oddziela go od trawnika. Brakowało mi czegoś z przodu, już miałam nic nie sadzić, poszłam nawet wziąć prysznic po pracach i z kawką usiadłam i patrzyłam na dzieło niedokończone. Zastanawiałam się nad żurawką krwistą, ale przypomniałam sobie, ze w przechowalniku mam białe prymulki, które dzieliłam miesiąc temu. Posadziłam tam. Dokupię chyba białe narcyze, jeśli po szale ogrodowiskowym coś jeszcze dostanę w Janinie
Jakby co, mam tulipany Quin of Night.
Nie wiem tylko, czy sadzić cebulki za baronem, czy przed, a może między? Z cebulkami trzeba jeszcze czekać, żeby za szybko nie sadzić, bo mogą jeszcze wyjść w środku bez mroźnej zimy i będzie kłopot
Szkoda tylko, że trawnik nie istniejepo tych upałach.
Planuję wertykulację i dosianie trawy, jak się ochłodzi.
No to teraz fotki:

Między miskanty posadziłam zawilce.

Praca odebrana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies