Witam was bardzo serdecznie. Mam nadzieję że ktoś z was mi pomoże. Mam w szpalerze 15 dużych świerków i coś zaczęło się z nimi dziać. Wydaje mi się że jest to grzyb ale nie wiem czy coś jeszcze.
Grujecznik chyba jednak powolutku zaczyna łapać kolorek
moja kupiona w nie najlepszym stanie hortensja Blue Bird została przeze mnie troszkę przycięta. Zaczyna wyglądać całkiem całkiem . Mój ogródeczek obfocony przez okno, bo nie miałam jak wyskoczyć.
I znalazłam u siebie trawki dzisiaj. Nabyłam 3 miskanty ML , rozplenice i carexy . Już się cieszę . Niestety na pniu nic ciekawego nie znalazlam a widać faktycznie że wysokości mi tu trzeba. Te moje łezki rabatki powiększę i zrobię tak jaby dwie części . Jedna z korą a druga z kamykami. Jutro moze dostanę danicę na pniu i co by tu jeszcze wstawić. Łezka ma 1,40 x 3,80 . Przed nią wygospodaruję miejsce na dodatkową obwódkę.
Myślałam tu o; bukszpanie w kulkach + stipy, rozplenicach + rozchodniki i żurawki po obrzeżu .
Ułożyłam sobie wstępnie te roślinki
ale już myślę, że może to zbyt geometrycznie? Może lepiej by było skupiskami tych roślin? Jak uważacie?