Gaurę mam trzeci sezon. Pędy są wiotkie, ale sprężyste i tylko niektóre zewnętrzne lekko się pokładają. Szczególnie jak mocno wieje. Ja jej nie podwiązuję, straciłaby wtedy cały urok. Moja w sporą kępę się rozrosła i tak myślę, że dopasowałam jej miejsce.
Na targach szukałam różowej, ale nie było żadnej.
Renatko, po takim suchym lecie nie bardzo mam co fotografować. Ubolewam, że wiele roślin już w fazie pąka pozasychały np. floksy. Róże jakby w rozwoju się zatrzymały nawet pąków nie mają. A o tej porze mało co kwitnie.
Dla Ciebie Tardiva z dnia ledwo co minionego
godz. 8:25
To chyba jeżówek, bo ma nogę nieogoloną
Piękne kwiaty, biała rutewka i ostróżka bardzo delikatne . Dużo u Ciebie jeżówek i fajnie jak są podpisane nazwami, bo mam szansę zapamiętać jak się nazywają. Pewnie nie będę u siebie gromadzić odmian, ale kocham jeżówki i kocham je oglądać
piękne kwiaty, zwłaszcza ta herbaciana róża, jest śliczna, ostróżki też mi wpadły w oko, cudne hortki tak samo u mnie wyglądają, mogę nawet powiedzieć, że gorzej dlatego ściełam brązowe kwiatostany.Za zdjęcia dziękuję , z chęcią oglądnę cały Twój ogród pozdrawiam
zdjęć nie usuwaj, absolutnie , już się tulipanami nacieszę na zapas dobrze wiedzieć co kupiłam bo takich jeszcze nie miałam. Przemawiają do mnie grupowe nasadzenia kolorystyczne tulipanów, czyż nie wyglądają pięknie?
W odwiedziny wpadła Baba Jaga, przepraszam, Babusia Jagusia
przywitaliśmy Ją kwiatkiem doniczkowym
oraz kwiatkami na pierwszych rabatkach
tu floksy w "blokach startowych"