Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sprzeczność w ogrodzie

Sprzeczność w ogrodzie

Milka 06:29, 10 wrz 2015

Jana napisał(a)
dziękuję, ostatnio moja córka oświadczyła, że nasz ogród jest widoczny jak na dłoni, stoisz w jednym kącie i widzisz kolejny, a jej się marzy tajemniczy ogród, pełen zakątków, labiryntów, gdzie ciągle odkrywasz coś na nowo i chociaż dotychczas nie przejawiała upodobań ogrodniczych to kto wie, może wątek w przyszłości będzie się nazywał ogród trzech kobiet?

Bylby to wspanialy tytul tez lubie tajemnicze ogrody, a berberys przesadz, jak masz cos na jego miejsce. Co do klona, u mnie nie wymarzaja nie okrywam ich, szybko rosna.
Jana 17:17, 10 wrz 2015

Astrantia napisał(a)

Mam Marię i ona robi się pomarańczowo-żółto-czerwona ale nie jest to kolor, o który Ci chodzi niestety to są jasne odcienie oranżów i czerwieni. A spójrz na odmianę Orange Rocket, to jedna z moich ulubionych. Wiosną i jesienią ma fajne przejścia kolorystyczne, polecam
podoba mi się ta odmiana Orange rocket
Jana 17:21, 10 wrz 2015

Milka napisał(a)

Bylby to wspanialy tytul tez lubie tajemnicze ogrody, a berberys przesadz, jak masz cos na jego miejsce. Co do klona, u mnie nie wymarzaja nie okrywam ich, szybko rosna.
wypatrzyłam klona w sklepie ale go nie kupiłam bo sprzedawczyni zniechęciła mnie wizją jego okrywania na zimę i tym, że trzeba go sadzić w miejscu osłoniętym od wiatru. Potem jednak zauważyłam w sąsiedniej miejscowości,że klon rośnie u nich w przewiewnym miejscu i ma się dobrze, zatem chyba ponownie mu się przyjrzę
paulina_ns 17:23, 10 wrz 2015

Jana napisał(a)
wypatrzyłam klona w sklepie ale go nie kupiłam bo sprzedawczyni zniechęciła mnie wizją jego okrywania na zimę i tym, że trzeba go sadzić w miejscu osłoniętym od wiatru. Potem jednak zauważyłam w sąsiedniej miejscowości,że klon rośnie u nich w przewiewnym miejscu i ma się dobrze, zatem chyba ponownie mu się przyjrzę

Fakt klony są bardzo delikatne. Ja mam swojego 2 rok na zimę nie okrywałam,trochę przymarzl,ale odbił.
Flower1 21:29, 10 wrz 2015

Były zakupy widze ,pieknie bedzie na wiosne uwielbiam tulipany ,w tym roku planuje bordowo- biale co roku mowie ze juz dosc ale chyba nie da rady Piekne trawki ,pozdrowionka zostawiam!
ewsyg 22:27, 10 wrz 2015

wybrałaś te same tulipanki co ja. Ja kupowałam w tamtym roku i w tym już się nimi cieszyłam. Jak chcesz zobaczyć co Ci zakwitnie wiosną to podejrzyj u mnie. Pozdrawiam Ewa

Jeżeli chcesz to usunę zdjęcia
Jana 23:25, 10 wrz 2015

Flower1 napisał(a)
Były zakupy widze ,pieknie bedzie na wiosne uwielbiam tulipany ,w tym roku planuje bordowo- biale co roku mowie ze juz dosc ale chyba nie da rady Piekne trawki ,pozdrowionka zostawiam!
ciekawa jestem tych bordowo-białych, będę podglądać na wiosnę na Twoim wątku efektu , skąd ja to znam słowo "dość"?, zapomniałam, że jeśli chodzi o roślinki to w moim słownictwie tak jak u wielu innych na O. nie funkcjonuje
Jana 23:27, 10 wrz 2015

ewsyg napisał(a)
wybrałaś te same tulipanki co ja. Ja kupowałam w tamtym roku i w tym już się nimi cieszyłam. Jak chcesz zobaczyć co Ci zakwitnie wiosną to podejrzyj u mnie. Pozdrawiam Ewa

Jeżeli chcesz to usunę zdjęcia
zdjęć nie usuwaj, absolutnie , już się tulipanami nacieszę na zapas dobrze wiedzieć co kupiłam bo takich jeszcze nie miałam. Przemawiają do mnie grupowe nasadzenia kolorystyczne tulipanów, czyż nie wyglądają pięknie?
Gardener27 21:21, 11 wrz 2015

Jana napisał(a)

Kuszące Czy to jest późna odmian ?
U mnie maliny już skończyły owocowanie a na następne trzeba czekać do przyszłego roku
mira 21:00, 12 wrz 2015

Jana napisał(a)
dziękuję... u mnie szaleństwo cebulowe trwa, kupiłam 50 szafirków, 40 krokusów i 10 przebiśniegów i ciągle kombinuję

Termin sadzenia szafirków to wrzesień, a z przebiśniegami jest trudno z cebul najlepsze dostać kwitnącą kupkę - sprawdziłam, przebiśniegi też trzeba posadzić żeby cebulki nie wyschły - w tym tygodniu u mnie 30 st w prognozie więc cebulowych jeszcze nie sadzę ale kupuję

pozdrawiam