Bylby to wspanialy tytul tez lubie tajemnicze ogrody, a berberys przesadz, jak masz cos na jego miejsce. Co do klona, u mnie nie wymarzaja nie okrywam ich, szybko rosna.
wypatrzyłam klona w sklepie ale go nie kupiłam bo sprzedawczyni zniechęciła mnie wizją jego okrywania na zimę i tym, że trzeba go sadzić w miejscu osłoniętym od wiatru. Potem jednak zauważyłam w sąsiedniej miejscowości,że klon rośnie u nich w przewiewnym miejscu i ma się dobrze, zatem chyba ponownie mu się przyjrzę
Były zakupy widze ,pieknie bedzie na wiosne uwielbiam tulipany ,w tym roku planuje bordowo- biale co roku mowie ze juz dosc ale chyba nie da rady Piekne trawki ,pozdrowionka zostawiam!
wybrałaś te same tulipanki co ja. Ja kupowałam w tamtym roku i w tym już się nimi cieszyłam. Jak chcesz zobaczyć co Ci zakwitnie wiosną to podejrzyj u mnie. Pozdrawiam Ewa
ciekawa jestem tych bordowo-białych, będę podglądać na wiosnę na Twoim wątku efektu , skąd ja to znam słowo "dość"?, zapomniałam, że jeśli chodzi o roślinki to w moim słownictwie tak jak u wielu innych na O. nie funkcjonuje
zdjęć nie usuwaj, absolutnie , już się tulipanami nacieszę na zapas dobrze wiedzieć co kupiłam bo takich jeszcze nie miałam. Przemawiają do mnie grupowe nasadzenia kolorystyczne tulipanów, czyż nie wyglądają pięknie?
Termin sadzenia szafirków to wrzesień, a z przebiśniegami jest trudno z cebul najlepsze dostać kwitnącą kupkę - sprawdziłam, przebiśniegi też trzeba posadzić żeby cebulki nie wyschły - w tym tygodniu u mnie 30 st w prognozie więc cebulowych jeszcze nie sadzę ale kupuję