Jak by ktoś mi podpowiedział którą opcje wybrać to bym była wdzięczna przy czerwonej opcji chce trzy drzewa o purpurowych liściach, werbenę, peperowskie, rozplenice, i rozchodnika okazałego tego purpurowego, przy opcji żółtej jedno drzewo nie koniecznie na środku reszta bez zmianstipą mam zamiar resztę uzupełnić, i może szałwią
to jest mój przód, oprucz oświetlenia i trawy nie ma tam nic, a przepraszam w prawym dolnym roku widać troche rabatki tej z miłorzębem, ale i tak pewnie nie pamiętaćie, to dla przypomnienia
W sprawach ogrodowych. Razem z ulewnymi deszczami ogrodowe gryzonie poszly precz.
Mam rowniez pytanie. Dlaczego cebulki czosnkow sadzonych 2 lata temu (2013) w drugim roku nie kwitly. Liscie mialy, ale ani jeden nie kwitl.
Kwitly w tym roku tylko sadzone jesienia 2014.
Czy tegoroczne tulipany queen ktorych nie wykopalam beda kwitly w roku przyszlym? Bo nie wiem czy moja zabawa w cebule jest sensowna.
Już dużo czasu upłynęło od wpisania tego posta, ale muszę odpowiedzieć
Takie zestawienie dwóch odmian Physocarpus jest genialne. Połączenie roślin w kolorach złotych i bordowych jest bardzo wyraziste, dlatego 'Luteus' i 'Diabolo' komponują się przesuper
Polecam również połączenie purpurowego i złotego Berberysu.
Trzeba tylko uważać, aby nie zrobić zbyt dużego misz-maszu, bo można 'przedobrzyć'.
Nawiązując do tematu wątka - żeby nie było, że spamuję - podam kilka propozycji żywopłotów nieformowanych, które mnie zawsze oczarowują: