Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Doświadczalnia bylinowo-różana 10:52, 21 sie 2015

Do góry
Witaj Ewo, piękny masz ogród, róże mnie zachwycają, mam u siebie klika sztuk ale to nie to, jeszcze chyba nie dojrzałam do prawdziwej różanki nie bardzo umiem się nimi opiekować, chociaż w tym roku jest już o niebo lepiej niż w poprzednich
śliczne zdjęcia robisz
i jeszcze przypomnij mi jak nazywa się ta zielonaśliczna roślinka, ciagle zapomniam

Anda napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:51, 21 sie 2015

Do góry
I takie tam

Te hosty chyba też uskubię, bo kosić się nie da

Odcienie zieleni 10:50, 21 sie 2015

Do góry
Już raz myślałam, że umarł ale jak widzisz ma malutkie listeczki ale ciągle wygląda jakby umierał
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:45, 21 sie 2015

Do góry
Potffór od Irenki ostatecznie wylądował tu, bo na bylinówce znów zaszły zmiany - póki nie urośnie ma do towarzystwa sadzonki turzycy Amazon Mist Mam nadzieję, ze to on zagłuszy turzyce, a nie odwrotnie

Moje koffane turzyce otrzymały więcej miejsca

Nawet posadzone tak gęsto urosły wieeelkie - dla porównania mój but, rozmiar 45

Daej są posadzone za gęsto, ale one musiałyby rosnąć chyba co 90 cm, żeby każda czuprynka były wyeksponowana....

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:44, 21 sie 2015

Do góry

Ruszyło! Ufff
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:44, 21 sie 2015

Do góry
Wykopałem również kilka funkii, które już czekają na właścicielkę Bukszpany z obwódki uwięzionej pod hortensją okazały się być fajnym materiałem na kule

Kiedyś nimi będą - na razie to kulojajka

Do raju daleko - u Ewy 10:43, 21 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Dziś sobie poleniuchowałam leżałam na leżaczku, opalałam się i czytałam książkę A co? mamy przecież lato

Też uwielbiam takie chwile - lato, leżaczek, książka i pięęęęękne otoczenie

Cudnie Ci te róże zakwitły...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:42, 21 sie 2015

Do góry
Odpowiem za chwilę jak mi znowu komp nie przestanie działać...od wczorajszego poranka próbuję wstawić zdjęcia i nic...nie wiem czy to komputer czy forum coś szwankuje?

Zdjęcia przedpłocia dla Iwonki Przepraszam, że tak długo to trwało ale dopiero wczoraj "odsłomowałam" przedpłocie.

Jedno się wgrało, reszta nie idzie Ale mam nerwy!!!
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:37, 21 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)
Parę fotek ku pamięci, jak to było na początku lata

ale ładnie uchwyciłaś...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:35, 21 sie 2015

Do góry
Co wczoraj zrobiłem? Żurawki Georgia Peach poszły out - brzydko się zestarzały i połowa wypadła

Na ich miejscu teraz rosną carexy Bronze Form - podzieliłem swoje dwie sztuki na 7

Trudny teren - dużo pracy! 10:27, 21 sie 2015

Do góry
róg pod serby z innej perspektywy

Moja dynia przybiera barwę

wczoraj z molestował am ogrodniczkę o wykopie mi tej kulki. Nie wiem czy przeżyje bo ma przerwane korzenie. Była w doniczce ale zagruntowna.
Bardzo mi się podobała
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:14, 21 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To miskant Graziella. Srebrne kłosy.
Melepartus też śliczny ale kłosy ma różowe i jest...po prawej patrząc na oczko.

Znalazłam foto z wiosny i z dachu..widać jak to jest zrobione.. trawy są po prawej i lewej stronie, patrząc na foto to z przodu;

to zdjęcie robi wrażenie, jestem ciekawa jak to wygląda w obecnej szacie z trawiszczami

Gratuluję wszystkim ze świata Muminków, oj będzie się działo
Trudny teren - dużo pracy! 10:13, 21 sie 2015

Do góry
To teraz inne pytanie

Czy sadzic je na linii pierwszej od płotu czyli w odległości 1m czy tak jak napisałam na kamieniu czyli tam gdzie narysowałam zielone kulki bo to jest środek tych 2 linii czerwonych czyli odstęp dodatkowy 50cm?

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:07, 21 sie 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Olympic Palace

wracam ciagle do tej fotki, wiec musze ja sobie wyciągnąc na wierzch
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:07, 21 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ania, fajna ta jeżówka, lubię jak ma ten kosmaty środek w kolorze płatków. Jaka to odmiana? To Pink Poodle? Mam białą o takiej budowie.
PS. Zdrówka dla maleństwa!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:55, 21 sie 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Urzekła mnie ta alejka...
Zielono, soczyście, kwitnąco...
Pięknie, Aganiu

Ja bym w takim ogrodzie to pewnie nawet chwastów nie usunęła - nie byłoby czasu, podziwiałabym tylko z otwartą paszczą...
Trudny teren - dużo pracy! 09:50, 21 sie 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
Wczoraj udało mi się posadzić kilka roślinek, choć niektóre nie są na stałe!

Mam jednak dylemat (pewnie Anita mi nos ukręci) ale ciągle wałkuję temat „zielonego tła"
Mam pewien kąt działki gdzie jest sam kamień typu łupei boję się czy thuje sobie tam poradzą dlatego kombinacje moje.
Niewątpliwe jest jednak to, że sosny zmienią miejsce, a saby pójdą w ich zastępstwo.

Od tego rogu do przodu czyli linii końca tej rabaty jest ok 6 metrów jak nie więcej do Zagospodarowania pod wysokie nasadzenia. Kolejne zdjęcia to będzie przedłużenie tego rogu w prawo i lewo rabata.

Idąc w prawo to rabata ma ok 4m szerokości z czego 1m od płotu jest miejsca dla tła. Nie wiem jednak czy zaraz po Serbach iśc z thujami i jakimi czy dać dalej saby?

Tutaj cd i kolejny dylemat. Deski kiedyś znikną. Ciągnąć tutaj thuje czy inne igkaki bo tam gdzie zielone mazy mam już sam kamień typu łepek. Jest na głębokości ok 1,5m bo mąz kopał tam dół! Iglakow tym miejscu powinien mieć głęboki system korzeniowy.

Teraz od 1 zdjęcia rogowego idąc w lewo to rabata ma 2m szerokości. Ta strona ogrodu nie wymaga wysokich roślin tylko takie co zasłonią płot wiec nie wiem czy sadzic na całym ciągu thuje !

Na przemiennie zupełnie odradzam, świerk zagluszy tuje będzie miał dziury, a poza tym tuja nie da rady sobie w sąsiedztwie swierkow, no chyba że z dobrym i częstym podlewaniem. A po co, jak można tego uniknąć to lepiej nie dorzucac sobie kolejnych obowiązków.
Ogród w skali mikro cz.II 09:43, 21 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ewciu..nooo współczuję nam obu ... Ja jestem na etapie zastanawiania się , czy to jest pieniaca się gnojówka , tzn..czy już gotowa do użycia..jeszcze nie lałam , narazie obserwuję

mówisz pól na pól ???? A nie za mocno to ????? Poszukać w necie musze ale jak rośliny żyją , to znaczy ,źe wszytsko ok .. No i to zależy od stężenia roztworu , tzn.ile dałaś wkładu na ile wody...wiesz...

przyszłam obejrzec twoje hortensje i co widze ?
Ogród w skali mikro cz.II 09:43, 21 sie 2015

Do góry
I jeszcze.....takie tam

Ogród w skali mikro cz.II 09:38, 21 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U mnie też gnojówka z wrotycza, więc wiem czym to "pachnie" W jakich proporcjach dajesz gnojówkę z wodą do podlewania? Ja dałam pół na pół i nie wiem czy dobrze.

Ewciu..nooo współczuję nam obu ... Ja jestem na etapie zastanawiania się , czy to jest pieniaca się gnojówka , tzn..czy już gotowa do użycia..jeszcze nie lałam , narazie obserwuję

mówisz pól na pól ???? A nie za mocno to ????? Poszukać w necie musze ale jak rośliny żyją , to znaczy ,źe wszytsko ok .. No i to zależy od stężenia roztworu , tzn.ile dałaś wkładu na ile wody...wiesz...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies