No i mogę pokazać w końcu moje 3 Nigry, wiele osób by się przestraszyło co ja im zrobiłem w kwietniu, nawet usłyszałem, że mnie chyba porąbało jak je ogoliłem prawie na łyso ale teraz są gęste u podstawy bez brzydkich łysych badyli mają idealny pokrój.
Teraz specjalne podziękowania dla Marzenki. W zeszłym roku były debaty nad donicami tarasowymi i z głosowania wyszło całkiem coś innego. Jednak Marzenka rzuciła pomysł zachwycona donicą Jagody i bardzo za to dziękuje bo ja jestem ogromnie zadowolony, że posłuchałem i posadziłem Morning Lighty... pelargonia tymczasowo na ten rok bo brakuje pomysłu co posadzić przed miskantami.
Druga donica też ma się dobrze i lawenda kwitnie pięknie drugi raz... pomijam fakt, że moja nadaje się na śmietnik, a tutaj jest ogromna. Nie będzie bukszpanów tylko lekkie roszady z rozsadzeniem lawendy
Jak już wszedłem z aparatem na to drugie podwórko to pochwale się zakończonymi pracami nad jedną z dwóch skarp. Fakt roślin nie ma tylko zagrabiona i wyrównana ziemia i pomysłu co na tych skarpach posadzić też nie mam, ale co tam
Mnóstwo jeszcze pracy i sprzątania, na dniach wchodzi ekipa od elewacji, więc kolejny krok do czystości będzie poczyniony. Na dzień dzisiejszy marzy mi się zakopanie nawadniania i trawnik z rolki, ale to marzenie niestety się nie spełni
Chcę założyć drugi wątek bo nie wiem jakie drzewa w końcu posadzić, a od tego i żywopłotów chce zacząć
No to nie wypada mi nic innego jak tylko pogratulować dobra robota, jeszcze tylko fotka i będzie wyśmienicie
Muszę edytować mój wpis, bo zobaczyłem fotki i skarpy i donic.
Łukaszu wyszło bardzo ładnie, równo, czyściutko i starannie. Murarz i brat na medal
Myślę, że założenie nowego wątku jest bardzo dobrym pomysłem, bo będziesz nam pokazywał częściej uroki drugiego ogrodu. Jeśli chodzi o skarpę, to ja bym przeciągnął na pewno lawendę z donicy i też coś płożącego. Nie wiem czy dobry pomysł, ty już zdecydujesz. Jak znajdę coś fajnego w necie to podrzucę link.
Aaaaa prawie zapomniałem, bardzo ładny piesek i muszę Ci powiedzieć, że bardzo fajnie czyta się twoje dłuższe opisy przy zdjęciach. Może jakaś książeczka w przyszłości ??
Luki, chociaż róż nie lubisz za bardzo to te, które masz pięknie królują
Która jest wyższa u ciebie - Mounsted W. czy Ascot?
I czy one mogą obok siebie rosnąc czy to inna gama kolorystyczna?
Drugi ogród (to ten sąsiedzki, siostry, tak?) Już zapowiada się baaardzo, oj baaardzo ładnie.
Granit jest piekny (ale ja nieobiektywna jestem) i zawsze sam się obroni.
Morningami i ja w tym roku jestem zachwycona.
Pieknie się zapowiada
w donicy przed ML w pierwszej chwili myślałam że to róże, więc... może róże?
potwierdzam co napisałą Ola- taki brat to skarb, koniecznie załóż wątek bo będzie równie ciekawy jak pierwszy
Pięknie na rabatach