Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 18:12, 06 wrz 2015

To były zaległe fotki
Luki 18:17, 06 wrz 2015

W te i we wte

No i mogę pokazać w końcu moje 3 Nigry, wiele osób by się przestraszyło co ja im zrobiłem w kwietniu, nawet usłyszałem, że mnie chyba porąbało jak je ogoliłem prawie na łyso ale teraz są gęste u podstawy bez brzydkich łysych badyli mają idealny pokrój.
Luki 18:22, 06 wrz 2015

Zakwitł ostatni w pełni rozwinięty kwiat liliowca American Fredom

Psi przerywnik

I Maria Theresia w kolorze jaki pokazuje się po chłodnej nocy, jak jest ciepło to praktycznie biała

Luki 18:37, 06 wrz 2015

Teraz specjalne podziękowania dla Marzenki. W zeszłym roku były debaty nad donicami tarasowymi i z głosowania wyszło całkiem coś innego. Jednak Marzenka rzuciła pomysł zachwycona donicą Jagody i bardzo za to dziękuje bo ja jestem ogromnie zadowolony, że posłuchałem i posadziłem Morning Lighty... pelargonia tymczasowo na ten rok bo brakuje pomysłu co posadzić przed miskantami.

Druga donica też ma się dobrze i lawenda kwitnie pięknie drugi raz... pomijam fakt, że moja nadaje się na śmietnik, a tutaj jest ogromna. Nie będzie bukszpanów tylko lekkie roszady z rozsadzeniem lawendy

Jak już wszedłem z aparatem na to drugie podwórko to pochwale się zakończonymi pracami nad jedną z dwóch skarp. Fakt roślin nie ma tylko zagrabiona i wyrównana ziemia i pomysłu co na tych skarpach posadzić też nie mam, ale co tam

Mnóstwo jeszcze pracy i sprzątania, na dniach wchodzi ekipa od elewacji, więc kolejny krok do czystości będzie poczyniony. Na dzień dzisiejszy marzy mi się zakopanie nawadniania i trawnik z rolki, ale to marzenie niestety się nie spełni
Chcę założyć drugi wątek bo nie wiem jakie drzewa w końcu posadzić, a od tego i żywopłotów chce zacząć

mateuszmichn 18:49, 06 wrz 2015

Luki napisał(a)
Mateusz za to wczoraj skończyłem jedną skarpę i jestem ogromnie zadowolony, nawet roślin nie ma i nie wiadomo kiedy będą ale wyplewiona z murkiem i wyrównaną ziemią prezentuje się genialnie... ale ja skromny jestem
No a granit to trudny materiał nie zawsze trafi się na ładną partię i ja właśnie na taką trafiłem, z góry ładna na dole big baga brzydka czyli potoczny kot w worku
Niestety ten materiał lubię najbardziej i to już mój problem przy okazji krajowy i wspieram gospodarkę ot i jak można się dowartościować.

No to nie wypada mi nic innego jak tylko pogratulować dobra robota, jeszcze tylko fotka i będzie wyśmienicie
Muszę edytować mój wpis, bo zobaczyłem fotki i skarpy i donic.
Łukaszu wyszło bardzo ładnie, równo, czyściutko i starannie. Murarz i brat na medal
Myślę, że założenie nowego wątku jest bardzo dobrym pomysłem, bo będziesz nam pokazywał częściej uroki drugiego ogrodu. Jeśli chodzi o skarpę, to ja bym przeciągnął na pewno lawendę z donicy i też coś płożącego. Nie wiem czy dobry pomysł, ty już zdecydujesz. Jak znajdę coś fajnego w necie to podrzucę link.

Aaaaa prawie zapomniałem, bardzo ładny piesek i muszę Ci powiedzieć, że bardzo fajnie czyta się twoje dłuższe opisy przy zdjęciach. Może jakaś książeczka w przyszłości ??
leon60 18:51, 06 wrz 2015

Mieć takiego brata marzenie
butterfly 18:57, 06 wrz 2015

Luki, chociaż róż nie lubisz za bardzo to te, które masz pięknie królują
Która jest wyższa u ciebie - Mounsted W. czy Ascot?
I czy one mogą obok siebie rosnąc czy to inna gama kolorystyczna?

Drugi ogród (to ten sąsiedzki, siostry, tak?) Już zapowiada się baaardzo, oj baaardzo ładnie.
Granit jest piekny (ale ja nieobiektywna jestem) i zawsze sam się obroni.
Morningami i ja w tym roku jestem zachwycona.
Pieknie się zapowiada
butterfly 18:58, 06 wrz 2015

Luki napisał(a)

Przypomnij jeszcze jakie to jeżówki bo zapomniałam zapisać
Kuba 19:03, 06 wrz 2015

w donicy przed ML w pierwszej chwili myślałam że to róże, więc... może róże?
potwierdzam co napisałą Ola- taki brat to skarb, koniecznie załóż wątek bo będzie równie ciekawy jak pierwszy
Pięknie na rabatach
Pawlus 19:08, 06 wrz 2015

Ogród siostry zapowiada się niesamowicie, a patrząc na dotychczasowe poczynania wiemy że będzie ekstra.

Ciekawi mnie też co zrobisz ze skalniakiem