Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:54, 06 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)
Moim zdaniem nie warto się przekonywać jak ci się coś nie podoba to trudno wszystkich roślinek nie można kochać
u mnie w biedronkach już resztki zostały ale kupiłam sobie 6 paczek także w porównaniu z rokiem ubiegłym duży sukces

Nigdy nie kupowałam dużych ilości cebulowych. Niektórzy z O kupują od 1000 sztuk wzwyż i pięknie mają wiosennie ukwiecone ogrody. U mnie jeszcze taki rozmach nie w tym roku.
MirellaB 18:02, 06 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Mirello przyszalałaś z cebulami Róże pięknie kwitną

Dominiko trochę kupiłam i dzisiaj też nabyłam tulipany.
Dzisiaj u mnie pada i wiatr, a róże tak ładnie wyglądają
MirellaB 18:07, 06 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)
Mirellko wsadzasz już cebulki?

Paulinka - pada dzisiaj i zimno, nic nie sądzę, nic nie robię w ogrodzie. Już widzę jak chwasty po deszczu ruszą, ale deszcz bardzo potrzebny
MirellaB 18:14, 06 wrz 2015

szemusia napisał(a)

To masz szczęście
U mnie już nawet kartony zniknęły. Ale zdążyłam coś kupić

Tak się zastanawiam czy jeszcze się nie obkupić skoro u Was już pustki Trochę jeszcze bym potrzebowała. W Auchan dzisiaj ceny mieli bardzo zawyżone w stosunku do Biedronki.
MirellaB 18:17, 06 wrz 2015

Warmia napisał(a)
U mnie dzisiaj pada, więc u Mirelli też. Raczej nici z sadzenia , ale może to lepiej, bo potem łatwiej będzie sadzić.

Łatwiej będzie sadzić i zielsko wyrywać, bo na tej twardej ziemi to z korzeniami wyrwać nie mogłam
MirellaB 18:25, 06 wrz 2015

ewa004 napisał(a)
Już chcesz sadzić cebule ? nie za wcześnie ?

Ja tez juz troszkę kupiłam ,ale u mnie juz pustki w B .
Trzeba na promożkę poczekać bo zbankrutować można

Już bym chętnie coś posadziła. Nie jest za wcześnie, wrzesień - październik to dobry czas, chociaż kiedyś i w listopadzie sadziłam, ale potem odchorowałam i pamiętam,że od tego feralnego sadzenia w kości mi weszło i już zostało
MirellaB 18:32, 06 wrz 2015

polinka napisał(a)
Mirelko,ściskam mocno i mam nadzieję, że Kubuś polubi przedszkole. 3 latek to jeszcze maluszek i nie ma co się dziwić, że tak przeżywa. Do tej pory cały czas był z mamą w domu to teraz przedszkole jak kara. Pamiętam moje odprowadzanie Młodego do przedszkola-koszmar i nigdy więcej. Młody ryczał i ja beczałam Teraz to z radością wspominamy ale wtedy nikomu nie było do śmiechu.
Wiem, że u nas w przedszkolu jeśli taki maluszek nie może się zaaklimatyzować to rodzice rezygnują- oczywiście jeśli nie pracują i mogą sobie pozwolić na bycie z dzieciaczkiem w domu.

Trzymam kciuki za Kubusia i Ciebie

Paulinka jestem przygotowana na ewentualne zrezygnowanie z przedszkola na jakiś czas, ale liczę,że będzie dobrze, to dopiero tydzień. Kuba przeżywa w nocy przez sen mówi, że on do przedszkola nie Daję mu czas,myślę, że kiedyś nie będzie chciał wracać z przedszkola tak mu się spodoba
ewa004 18:36, 06 wrz 2015

A na ile godzin dałaś Kubusia do przedszkola ?
Może na początek skrócić mu czas ,żeby nie zrezygnować całkowicie bo potem trauma po raz drugi .
MirellaB 18:42, 06 wrz 2015

Byłam dzisiaj na zakupach w Auchan i zajrzałam do działu ogród. Dużo cebulowych było, ale ceny takie sobie.
Chciałam kupić krokusy - 5 cebulek 5,00 zł to jak myślicie dużo?
Kupiłam tulipany, tylko dwa opakowania 5 cebulek 7,00 złotych. Ale tego mieli, oczy bolały.
Chyba dokupię w Biedronce i poczekam na październikowe wyprzedaże w siatkach

Moje tuliptutki

paulina_ns 18:43, 06 wrz 2015

Filemon24 napisał(a)

tak bo wie, że u rodzica może sobie pozwolić, taka jest prawda że dziecko samo w sobie nie będzie grzeczne i na odwrót. Widać to w miejscach publicznych jak ludzie postępują z dzieciakami bezstresowe wychowanie albo piłowanie buzi bez celu, ja wiem swoje ty swoje. Każdemu rodzicowi który nie potrafi zapanować nad małym dzieckiem radzę się zastanowić co będzie jak będzie nastolatkiem masakra....
koniec tematu

A Twoje maluchy ile mają? Ja popieram Mirelke, bezstresowo się nie da, klaps czasem działa czasem nie, na moich krzesełko postawione w przedpokoju póki co nie zawodne