Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:20, 23 kwi 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

cudna ta magnolia
Tu pokazałam dwie magnolie, jedna młodziutka o pięknej porcelanowej bieli, a druga białoróżowa (rośnie u moich rodziców kiedyś kupiłam ją na prezent dla taty

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:11, 23 kwi 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Witaj cieszę się z Twoich odwiedzin Wreszcie ciepło i zielono. Zaraz pójdę zobaczyć co tam u Ciebie w ogródku. Pozdrawiam wiosennie

cudna ta

cudna ta magnolia
Moja bajka 21:44, 23 kwi 2018

Do góry
azalka od Kasi już prawie, prawie

Marushki pierwszy raz dały takiego czady, A magnolia grandzi okropnie.

i bzik Gold Tower
Hirutkowy raj:)) 21:30, 23 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
O matko...jak pięknie masz! I to Alexandrina??? To cudo od Bogdzi? Przepiękna magnolia.
I ile tulipanów? Pięknie!!!

Kasiu witaj dziękuję,mam 4 magnolie i w tym roku wszystkie pieknie kwitną a Pirouettka pięknie pachnie i jak żarówka świecie,teraz pada oj super bo sypnęłam nawóz po pracy pod hortensje i magnolie
Ogród Mirelli 21:03, 23 kwi 2018

Do góry
Jezu magnolia pieknotka uwielbiam ale w moich warunkach ciezko by jej było
Rododendronowy ogród II. 21:01, 23 kwi 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ale magnolia ja cie pitole ja niestety u siebie nie moge posadzic bo by mi przymarzala ale u innych podziwiam a co do kaczencow kiedys za czasow dzieciecych slyszalam ze niby oslepnac od nich mozna czy to prawa ? Albo ze zepsuc sobie wzrok haha

Kasiu najzimniej w Polsce jest u mnie , no moze pomijajac wysokie góry np Ząb gdzie mieszka nasz znany skoczek. Jeśli u mnie rosna to i u Ciebie na pewno mają szansę, tylko na początku trzeba o nie zadbac bo łatwo przemarzaja im korzenie, ja przez pierwsze trzy lata kłade dużą gałąź świerka i na nią ziemie , wiosną ziemie zdejmuje a gałąź jest po to by wiedziec ile ziemii jest do zdjecia.Od kaczeńców nie oślepniesz na pewno , ja słyszałam ze od mleka mleczy można miec problemy ze wzrokiem ale nie sprawdzałam bo i bez tego mam je.
Rododendronowy ogród II. 20:50, 23 kwi 2018

Do góry
Ale magnolia ja cie pitole ja niestety u siebie nie moge posadzic bo by mi przymarzala ale u innych podziwiam a co do kaczencow kiedys za czasow dzieciecych slyszalam ze niby oslepnac od nich mozna czy to prawa ? Albo ze zepsuc sobie wzrok haha
Rododendronowy ogród II. 20:36, 23 kwi 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

piękna ta magnolia

Ona jest cudna ale nie u mnie , u producenta pana Zymona, u mnie kiedys bedzie cudna.
Ogród pod lasem 18:29, 23 kwi 2018

Do góry
Tess napisał(a)
Magnolia przecudna. Szkoda, że one tak krótko kwitną.

Ja całe szczęście mam kilka o różnych terminach, więc akcja przedłużona Uwielbiam magnolie! Ta Elizabeth ma na dodatek niesamowite, wielkie liście, robi wrażenie nawet po przekwitnięciu.
Ogród pod lasem 17:59, 23 kwi 2018

Do góry
Magnolia przecudna. Szkoda, że one tak krótko kwitną.
Ogród pod lasem 17:58, 23 kwi 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
Moja magnolia tez nie nawożona i co roku obsypana kwieciem.

Cześć Iza

Hej, hej! U mojej teściowej to samo, wielka kula cała w kwiatach! Szkoda, że jej zdjęcia nie zrobiłam.
Ogród pod lasem 17:57, 23 kwi 2018

Do góry
effka napisał(a)
Piękna magnolia, gratuluję okazu!

Ewa, dzięki! Lubię ją bardzo
Ogród pod lasem 17:57, 23 kwi 2018

Do góry
Makao_J napisał(a)
A no właśnie. Moja magnolia też słabo kwitnie a co roku nawozem podsypuję. Teraz już wiem czemu

No i widzisz co Toszka mówi, jednak g... rządzi;D
Do raju daleko - u Ewy 17:50, 23 kwi 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Przecudna ta magnolia
druga fotka-- Niejeden japoński ogród pozazdrościłby takiej kompozycji

Dziękuję
Na tej górce będziemy w tym roku robili porządek, bo roślinki, które do tej pory tu rosły już nie wyglądają dobrze. Marzą mi się azalie japońskie
Do raju daleko - u Ewy 17:48, 23 kwi 2018

Do góry
GorAna napisał(a)
Ależ piękna ta magnolia
Hiacynty i róże też
Pozdrawiam Ewciu

Ta magnolia kwitnie co roku, nigdy nie przemarzła. Jest niezawodna
Dziś dobrze popadał deszcz i wszystko mam podlane
Pozdrawiam Aniu
Do raju daleko - u Ewy 17:45, 23 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękna ta magnolia leonard, ale czy mnie sie zdaje czy Twój M ją kształtuje na japońca?

Dobrze zauważyłaś Mąż ją wygina na japońca
Rododendronowy ogród II. 17:42, 23 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Krysiu Laura w tamtym roku najpierw zmarzła bo jak pewnie pamiętasz były mrozy a potem u mnie był grad i wszystkie liscie miała jak pokrojone nożem , bałam sie ze nie przeżyje ale przeżyła choc widac że odbiło się to na niej bo straciła przewodnik i w tym roku ma tylko trzy paki kwiatowe, jeden juz przekwitł , drugi sie jeszcze nie rozwinał i moge pokazac tylko trzeci który akurat kwitnie.W tamtym roku było 11 pąków ale kwiaty pomarzły.

piękna ta magnolia
Do raju daleko - u Ewy 17:39, 23 kwi 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Magnolia cudna, ja też się skusiłam i kupiłam Galaxy ze względu na jej kolumnowy pokrój, nie wiem czy kwiaty będą ładne.
hiacynty piękny kolorek mają

Wyszukałam w internecie Galaxy - wygląda na to, że piękne ma kwiaty Dużą masz?
Bardzo mi się podoba ten kolor hiacyntów, a jaki zapach się rozchodzi w ogrodzie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:47, 23 kwi 2018

Do góry
JoannaDe napisał(a)
I ja przychodzę z prośbą o poradę dotycząca umieszczenia kul bukszpanowych na rabacie. Sprawa jest dość pilna bo bukszpany kopane z gruntu, od ponad tygodnia czekają na wkopanie a ja nie bardzo umiem je rozmieścić. Kul jest 15 sztuk różnej wielkości.

Jak je rozrzucić na tej rabacie?

Cala rabata ma 8 metrów długości i 4 metry szerokości. Duże kolko to bukszpan, male to pieniek magnolii. 4 małe kwadraty to 1 metr. Zaokrąglona, przerywana linia to moja mysl aby rabatę zaokrąglić.

Aktualne zdjecie:

Tu z zeszłego roku

Za namową Toszki rabata jak i cały ogród mam być w tonacji żółto-białej z przewaga białego.

Pod sama magnolia maja być hortensje kwitnące na biało, przed nimi azalie białe. Reszta nasadzeń nie jest ustalona.

Pomóżcie kochani poustawiać mi te kulki bo jeszcze trochę i zamiast posadzić to będę musiała je wyrzucić

Asia, ja bym z bukszpanów zrobiła taką pierzynkę luźno porozrzucaną pod magnolią jeden mniejszy i większy (taka piana po latach) a hortensje i azalie dała w szeregach (jak ten żywopłocik) po drugiej stronie a 1 hortensję zostawiła tam, gdzie piana na stronie bukszpanów (tam gdzie te 2 teraz są).

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:55, 23 kwi 2018

Do góry
I ja przychodzę z prośbą o poradę dotycząca umieszczenia kul bukszpanowych na rabacie. Sprawa jest dość pilna bo bukszpany kopane z gruntu, od ponad tygodnia czekają na wkopanie a ja nie bardzo umiem je rozmieścić. Kul jest 15 sztuk różnej wielkości.

Jak je rozrzucić na tej rabacie?

Cala rabata ma 8 metrów długości i 4 metry szerokości. Duże kolko to bukszpan, male to pieniek magnolii. 4 małe kwadraty to 1 metr. Zaokrąglona, przerywana linia to moja mysl aby rabatę zaokrąglić.

Aktualne zdjecie:

Tu z zeszłego roku

Za namową Toszki rabata jak i cały ogród mam być w tonacji żółto-białej z przewaga białego.

Pod sama magnolia maja być hortensje kwitnące na biało, przed nimi azalie białe. Reszta nasadzeń nie jest ustalona.

Pomóżcie kochani poustawiać mi te kulki bo jeszcze trochę i zamiast posadzić to będę musiała je wyrzucić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies