Jakaś niemoc jest we mnie w temacie zdjęć. Nawet robiłam ze dwa razy ale w tym roku zimą coś mi mocno żarło kępy bylin w wielu miejscach, teraz albo wystają same kikuty, albo budzą i padają bo brak im korzeni.
Lawenda... powoli wyrywam i zrobię z niej ognisko niestety- to tez z lekka rozbraja z zapału.
Stipa też wymarzła, zbierają się sadzonki od dobrej duszy.
Także mam wrażenie że nie ma wiele do pokazania.
Do tego jest strasznie sucho tak, że rosliny kwitna po 3-5 dni zamiast 3 razy tyle.
kamasja zakwitła w niedzielę, dziś już kończy.
M robi taras w cieniu, więc w najładniejszej części wiosennej- w lasku są wykopki i betoniara i szalunki i cały bajzel faceta w akcji ( choć stemple wylał równiuteńko,aż miło)
A poza tym mam awarię laptopa, a do starego kompa nie umiem wsadzić karty z aparatu.... niezły ze mnie 'dekiel'
Ale wstawię kilka fotek, na których nie wchodzą w kadr cudne zwłoki lawendowe lub inne równie piękne widoki.
No tak to jest właśnie z tym zapałem i u mnie W tamtym sezonie mimo iż wszystko było młodsze to takie bardziej żywe i piękniejsze a teraz przez ta susze to takie ususzone to wszytsko. Krzysztofów w Ice Dance chyba nie będzie tzn. Krzysztofy już pękają a Ice Dance nie zdążyły odbić po cięciu wiosnnym. U mnie stipy też dużo wymarzło. Zastanawiam się czy nie wysiać teraz jeszcze bo mam jakieś nasiona.
Żal lawendy Ale na pewno znajdziesz równie piękny zamiennik tam
Dziewczynki nie mam czasu na leżenie z drineczkiem ale też praktycznie roboty w ogrodzie mało jest jakoś. nie dopieszczam -może dlatego. tylko to co konieczne. Absolutne minimum
u mnie Marto tez dupa, wsztystkie zakupione jesienią hakone zdechły, ani jedna z prawie 30 sadzonek nie przeżyła, więc rabat świeci pustkami, przesadziłam swoje sadzonki z przodka może uratują sytuacje.
Cały długi pas który poszerzałam tez dupa bo wszytsko male po przesadzeniu dopiero nabiera mocy. szkoda gadać.
Twojej lawendy szkoda mi strasznie bo kochalam te rabacisko .Cudne zresztą
ale czekam na nową jej odsłonę
Nie ma co płakać trzeba do przodu to moja dewiza