Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród Magdalenka 13:15, 22 lis 2011

Do góry

Tylko się zastanawiam czy to rzeczywiście starcza - bo mamy to m.in. w łazience i jednak nie ma zbyt ciepło jak kaloryfery zakręcone

Zależy jakie masz. U mnie grzeje tak, że córka krzyczy, że gorąca podłoga Sebek zajrzyj do mnie, bo nikt nie zagląda, a ja jestem w gorącej wodzie kompana. Mam wenę, a za chwilę znowu mi jej zabraknie Ale się rozepchałam w nie swoim wątku, przepraszam
Ogród Magdalenka 13:13, 22 lis 2011

Do góry
GabiK napisał(a)
Ale dyskusja o ogrzewaniu.

Sebek a jakie masz podłogowe? Maty elektryczne, czy takie rozprowadzone z pieca?
Maty grzeją słabiej, takie z pieca, to tak samo jak grzejniki - dużo ciepła dają.
Nam niestety deweloper nie zrobił podłogowego, tylko maty położyliśmy na wszelki wypadek. I w łazience jednej używamy - jest różnica.

U mnie z pieca są

I jest ciepło - ale kaloryfery muszą być

Ogród Magdalenka 13:12, 22 lis 2011

Do góry
Gabik dokładnie jak wszystko ma swoje wady i zalety, i masz 100% racje najlepiej sprawdza się na płytkach. Sebek odnośnie ilości ciepła to wszystko zależy od zagęszczenia pętli w podłodze ale tez nie wszędzie się sprawdza bo meble itp..... jak pisze Gabik ale w łazienkach jest to super sprawa wychodzisz z wanny na ciepłą podłogę i czujesz duży komfort
Świerk kłujący - Picea pungens 13:12, 22 lis 2011

Do góry
Ahh - jeszcze ta cudna agawa była

Nie mogę jej przeżałować
Ogród Magdalenka 13:11, 22 lis 2011

Do góry
Ale dyskusja o ogrzewaniu.

Sebek a jakie masz podłogowe? Maty elektryczne, czy takie rozprowadzone z pieca?
Maty grzeją słabiej, takie z pieca, to tak samo jak grzejniki - dużo ciepła dają.
Nam niestety deweloper nie zrobił podłogowego, tylko maty położyliśmy na wszelki wypadek. I w łazience jednej używamy - jest różnica.
Ogródki ziołowe - zioła 13:09, 22 lis 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak sądzicie, dołączyć zielnik do warzywniaka czy jakoś oddzielnie skomponować. Oddzielać warzywnik żywopłotkiem czy wystarczy bardzo szeroki pas trawnika. Warzywnik i zielnik - ma ktoś z Was jakąś kompozycję u siebie (albo nie u siebie) i może pokazać? Dziękuję.

Pierwszy raz czytam, że ktoś będzie mieć zielnik u siebie

Jednak chyba można to wymieszać - będzie miło pachnieć przy pracy nad warzywami
Ogród Magdalenka 13:04, 22 lis 2011

Do góry
shrekol napisał(a)
Sebek oj z fizyki masz zaległości ciepłe powietrze idzie do góry ogrzewanie podłogowe jest o wiele korzystniejsze niż zwykłe grzejnikowe bo grzeje całą powierzchnią

No z fizyki nie grzeszę mądrością

Tylko się zastanawiam czy to rzeczywiście starcza - bo mamy to m.in. w łazience i jednak nie ma zbyt ciepło jak kaloryfery zakręcone
Ogród Magdalenka 13:00, 22 lis 2011

Do góry
Sebek oj z fizyki masz zaległości ciepłe powietrze idzie do góry ogrzewanie podłogowe jest o wiele korzystniejsze niż zwykłe grzejnikowe bo grzeje całą powierzchnią, A mi sie to drewno bardzo podoba tylko zrób zielony dach bo ta dachówka bitumiczna średnio wygląda posadzisz bluszcz i irgi które będą się spuszczały i częściowo zakryją i będzie świetnie, a drzewa do garażu nie można schować ono musi mieć odpowiednia wilgotność, żeby nie spaliło sie jak papier i dawało ciepło
Ogród Magdalenka 12:53, 22 lis 2011

Do góry
noemi napisał(a)
GabiK to zależy jak zima... ale lubimy wieczorami palić w kominku, na dole mamy tylko ogrzewanie podłogowe...to się wspomagamy ,żeby było ciepło

No to palenie w kominku to konieczność - przecież ogrzewanie podłogowe to tylko w nogi grzeje

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:49, 22 lis 2011

Do góry
To mu pokaż zdjęcie jak powinny wyglądać
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 12:47, 22 lis 2011

Do góry
noemi napisał(a)
Sebek jak chciałam w tym sezonie kupić w kwiaciarni czosnek, taki bez liści , sam kwiat na długiej łodydze do dekoracji to sztuka kosztawała 10zł razy 100 sztuk !!

No tak - rzeczywiście są drogie w kwiaciarniach

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 12:46, 22 lis 2011

Do góry
Krys napisał(a)
Ja sie przyznawałam że kupiłam mix.100 szt.Mam wielką działkę powtykam,troche na skalniak,troche z trawami i bedzie ladnie.

No ale to jedna odmiana - więc nie mix

No to już wiem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:48, 22 lis 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Danusiu - ale jaki jest sposób aby nie ryć kosiarką ziemi - przecież kółko wpada na dół a ostrze ryje ziemię

Kosiarkę wypuszczasz dalej. Kółko jedzie po górce albo ... no nie umiem tego wytłumaczyć ale mam na to swoje sposoby. Na praktykach Ci pokażę.

no to przybądzcie do mnie, zrobimy kanciki i Danusia pokaże o co chodzimój M 'ryje' mi te kanty i za czorta nie może załapać o co biega
Pszczelarnia 11:48, 22 lis 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Hmmm - ale miooodu - jakie jeszcze skarby skrywa Twa piwniczka?

Sebciu, odpowiadam Tobie chętnie. Wino i inne domowe a., ziemniaki i inne warzywa w piachu. Cebula, czosnek, zapasy na wypadek nagłych gości (mleko, woda i artykuły bazowe w puszkach i słoikach do pieczenia i sałatek). Kapuchę i ogórki, jabłka i gruszki, puste słoiki i wypite gąsiorki. Acha - duża ilość buraczków w słoikach - uwielbiam. A za niedługo trafią tam dalie zapakowane w papier i skrzynkę drewnianą.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 11:34, 22 lis 2011

Do góry
Sebek jak chciałam w tym sezonie kupić w kwiaciarni czosnek, taki bez liści , sam kwiat na długiej łodydze do dekoracji to sztuka kosztawała 10zł razy 100 sztuk !!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:06, 22 lis 2011

Do góry
Sebuś ja też nie Szałwie i czosnki, cudne, może tak Sebek
Pogaduchy skowronków 23:56, 21 lis 2011

Do góry
No bo pisałem w wątku

Ale dla tych co nie jeszcze nie wiedzą to kupiłem dziś 100 sztuk czosnków - błękitnych
W miniformacie 23:54, 21 lis 2011

Do góry
Piękne
Ogród Magdalenka 23:53, 21 lis 2011

Do góry
noemi napisał(a)
Czy można by było :
- rozsypać kulki bukszpanowe za tym parawanem z cisa? i zostawić tą rozplenicę, albo dosadzić jeszcze jedną ? i te thuje w rogu też zostawić?

czy wszystko zrobić od nowa?

Rozplenicę możesz dać w rogu nad pasychandrą jeśli ją będziesz sadzić - tuje jakoś mi tam nie paszą

Ogród Magdalenka 23:51, 21 lis 2011

Do góry
Noo projekt niezły - chyba wykorzystałbym ekran z cisa - odwróciłby uwagę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies