Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 11:41, 22 lis 2011

hanka_andrus napisał(a)
Przecież miodu tak dużo w domu się nie zużywa,4-5 litrów jak dzieci są,a jak nie ma to i 2 wystarczą.Ale frajda z pozysku jest!

Haniu, oj zużywa. Ojciec słodzi, ja na śniadanie od 40 lat to albo konfitury albo miód jem, dużo nam miodu schodzi też w kuchni (pierniki, kurczaki, ogórki, sosy, ciasta, grzańce - tak na szybko).

Pszczelarnia 11:48, 22 lis 2011

Sebek napisał(a)
Hmmm - ale miooodu - jakie jeszcze skarby skrywa Twa piwniczka?

Sebciu, odpowiadam Tobie chętnie. Wino i inne domowe a., ziemniaki i inne warzywa w piachu. Cebula, czosnek, zapasy na wypadek nagłych gości (mleko, woda i artykuły bazowe w puszkach i słoikach do pieczenia i sałatek). Kapuchę i ogórki, jabłka i gruszki, puste słoiki i wypite gąsiorki. Acha - duża ilość buraczków w słoikach - uwielbiam. A za niedługo trafią tam dalie zapakowane w papier i skrzynkę drewnianą.
Matka 11:49, 22 lis 2011

Ależ cudne zapasykocham miód i pitny tyż
Pszczelarnia 11:54, 22 lis 2011

barbara_krajewska napisał(a)
Bogata Twa piwniczka, Ewo i jak elegancko w niej

Basiu, może nie tyle elegancko co schludnie. Do porządku w piwnicy i na stryszku przywiązuję wielką wagę. To taki mój "bzik".
Ewa 16:11, 22 lis 2011

Z taką piwniczką i ostra zima niestraszna
Och! zazdroszczę, bo niestety nie mam takiej
Zrobiłam za to dziś pierogi i do zamrażalnika ha
alinak 18:18, 22 lis 2011

zerknij sobie jeszcze raz do wątku o pomysłach angielskich . podałam ci tam fotki z mojego pomysłu
Pszczelarnia 18:42, 22 lis 2011

Alino, byłam.
Sebek 22:59, 22 lis 2011

Pszczelarnia napisał(a)

Hmmm - ale miooodu - jakie jeszcze skarby skrywa Twa piwniczka?

Sebciu, odpowiadam Tobie chętnie. Wino i inne domowe a., ziemniaki i inne warzywa w piachu. Cebula, czosnek, zapasy na wypadek nagłych gości (mleko, woda i artykuły bazowe w puszkach i słoikach do pieczenia i sałatek). Kapuchę i ogórki, jabłka i gruszki, puste słoiki i wypite gąsiorki. Acha - duża ilość buraczków w słoikach - uwielbiam. A za niedługo trafią tam dalie zapakowane w papier i skrzynkę drewnianą.

Remanent u Ciebie nie potrzebny - wiesz o wszystkim co masz
monteverde 02:38, 23 lis 2011

i to jest gospodyni ani goście, ani zima jej nie straszni też tak lubię mieć Pszczółko
hanka_andrus 07:21, 23 lis 2011

Brawo,za te puste słoiki i dalie.
O reszcie nie mówię,bo każda szanująca się pani domu na wypadek posuchy w kieszeni,zapas mąki,makaronu i dżemów w słoiku ma.O innych dodatkach nie wspomnę.
Przecież nie co dzień chodzi się do sklepu,nawet jak się ma go dosłownie o krok.