Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:09, 18 sie 2015

Do góry
Wczoraj posiedziałam w ogrodzie i poanalizowałam sobie nasadzenia
Miałam odwiedziny i stwierdzono, że mam bardzo, bardzo smutny ogród bo oprócz hortek nic nie kwitnie a trawy to na łąkach rosną a nie w ogrodzie i to jeszcze w takiej ilości...

Tak więc działam dalej w moim smutnym ogrodzie i poszukuję niskiej trawy zamiast żurawek w bukszpanach. Trawka powinna być zimozielona i być zbliżona do ML. Chodzi mi o kolor i żdzbła Nie może być wysoka taka jak Icę Dance, tylko taka poduchowa

Chodzi mi o to miejsce:

Gunnera - parzeplin 14:07, 18 sie 2015

Do góry
Pawelpawel napisał(a)

Paweł, ta gunnera Gunnera tinctoria jest z Twojego ogrodu, chyba 2013 rok. Ale nie podpędzam jej, a na zimę wykopuję do chłodnej szklarni. Dzięki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:02, 18 sie 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Zbliżenie na liście ona młoda jest jeszcze bo ma 4 lata a kupiona była jako patyczek z czterema gałązkami

mojej listki wyglądają bardzo podobnie
ja nie umiem ich odroznic po listkach

moze jankosia ? bo ona tez ma ta brzozę

to moj listek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:52, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czytam u Kasi własnie o Teoich wielkich rewolucjach tych planowanych i juz ukonczonych

Jakie Ty masz hortki jak drzewa a trawy dorodne , miejsca i swoboty tyle maja i szaleja

Te 3 letnie są wysokie bardzo, a chcę aby wszystkie takie były, muszę policzyć ile w końcu ich mam
skoro mnie tak one lubią, tak samo trawy, to one będą u mnie w ogrodzie
ulubiona hakone

carex elata stąd zabieram, rodki zarastają

te przsadzane miskanty i hakone super idą, rabatke trzeba powiększyć

Lawendowy zawrót głowy 13:51, 18 sie 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Wszystko, jak spod igły
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:48, 18 sie 2015

Do góry

Mój mały ogródeczek :) 13:46, 18 sie 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
zapraszam wszystkich na pączusie własnej roboty

o jeny, ale pysznosci, skusze sie na pare paczkow
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:46, 18 sie 2015

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:43, 18 sie 2015

Do góry

Typografia ogrodu 13:42, 18 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o matko, cudny pokój, Ty mnie chyba nie przestaniesz zaskakiwać. Jesteś niesamowita i talent masz niesamowity!
A pod zdjęciami ta girlanda to z filcu i co to za kształty? Też sama robiłaś?

Iga dziękuję za pochwałe pokoju
To Ty Edyto mnie zaskakujesz tempem prac w ogrodzie i życzliwością, którą mi okazałaś mimo, że się nie znamy

Mówisz, że to talent - szkoda tylko, że nie mam talentu by go przydatnie wykorzystac

girlanda - jasne, ze ja robiłam, przecie nie teściowa. Nie mam takiej jak Makul
To są takie smieszne sloniki - taki temat przewodni całego pokoju). Nie są z filcu a z materialu ze spodni i koszuli starych

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:40, 18 sie 2015

Do góry
I przy okazji zrobiłam fotki z góry

Typografia ogrodu 13:39, 18 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jolu pisałam Ci wczoraj że szyje girlandę. By nie byc gołosłowną... swoją drogą wywala mnie za te foty....

Wow slicznosci
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:39, 18 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

o wlasnie ! ja tez czekam ale dopiero drugi rok u mnie...

jak zimujesz pampasową ?

Cały czas w tym samym miejscu w gruncie, nie okrywam, nic nie robię, to jest u mnie takie miejsce, gdzie wytrzymują rośliny nie z naszych klimatów. Zimę -29 przeżyła, to teraz juz tylko lepiej, niech zakwitnie jest wielką trawą

Arundo Donax też nigdy nie okrywałam, choc zalecają i też 4 rok u mnie i super sobie radzi, już 2,5m gdzieś ma, uwielbiam je za te kolory i bezproblemowość

kolejna ulubiona trawa, molinia variegata

a tu ta rozplenica Black Beuty, jak zakwitną będzie cudnie i ciekawe czy znowu w tym roku zakwitną mi miskanty ML

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:37, 18 sie 2015

Do góry
Dodaję jeszcze wizualizację, marną bo marną ale zawsze. 2 opcje jedna z żurawką ciemną wokół marikena a druga z zurawką przed ekranem z bukszpanu 9ew zamiennie konwalnik) /original.jpg[/img]
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:36, 18 sie 2015

Do góry
Anka Ty wiatrołap jestes fajna zabawa

A Twoje ogrodowe poczynania cos wysubtelnialy

1,2,3,ogród... START! 13:36, 18 sie 2015

Do góry

Mam też taką hortensję ogrodową (nie pamiętam koloru)

była taka biedna, podsuszona, przesadziłam do większej donicy i wypuściła młode pędy. Agnieszka_malysa z 5788-moj-maly-ogrodeczek?page=32 zainspirowała mnie pomysłem na rozmnożenie hortensji i jutro zamierzam przystąpić do dzieła Do rozmnożenia pójdzie z przechowalni rzeczona hortensja ogrodowa i Anabelle oraz z ogrodu Limelight, Vanille Fraise i Incredible.

fajnie że Cię zainspirowałam mam też poobcinane i posadzone bukietowe ale czy z nich coś będzie to niewiem jak narazie to takie pousychane patyki ale jeszcze poczekam może coś odbije
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:32, 18 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ana, rozmawiałam z tobą o tej trawce. Możesz mi podać jej poprawną nazwę? Czy to jest hakonechloa macra aureola? Ktoś pisał na forum, że na słońcu ją przypala. Jak ona się zachowuje u ciebie?

One rosną tu od 4 lat kiedyś była tu patelnia, teraz troszkę cienia

Mam tez jeszcze przy vanilach ale ją przeniosę bo kłóci sie z rozplenicami o miejsce
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:32, 18 sie 2015

Do góry
Na tyłach jestem ach fajniscie porosniete

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:31, 18 sie 2015

Do góry
Zarzucę Was dzisiaj pytaniami, ale postanowiłam wziąć się za te niepokończone rabaty. Planuję też przedogródek, czy tez rabatkę pod oknem przy wejściu do domu. Strona południowo-wschodnia, rabata na górce (podwyższenie domu). Załączam zdjęcie frontu, a potem projekcik, nad którym myślałam i myślałam... Co sądzicie?
1,2,3,ogród... START! 13:29, 18 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
czy można zdjęcie rodgersji? :

Oto one, porozsadzane, a teraz dodatkowo poprzypalane słońcem i nadgryzione zębem ślimakowym Trzymam je w cieniu pod roślinami i ciągle mi tam ślimaki grasują ale odrosną, więc grunt że coś dla mnie zostało

Mam też taką hortensję ogrodową (nie pamiętam koloru)

była taka biedna, podsuszona, przesadziłam do większej donicy i wypuściła młode pędy. Agnieszka_malysa z 5788-moj-maly-ogrodeczek?page=32 zainspirowała mnie pomysłem na rozmnożenie hortensji i jutro zamierzam przystąpić do dzieła Do rozmnożenia pójdzie z przechowalni rzeczona hortensja ogrodowa i Anabelle oraz z ogrodu Limelight, Vanille Fraise i Incredible.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies