Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podwórkowa rehabilitacja 20:00, 04 wrz 2015

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 19:58, 04 wrz 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Też go mam bedziesz zadowolona pieknie i dlugo kwitnie ...pozdrawiam

No to suuper,.Bo ja lubię powojniki i wtykam je juz w różne miejsca

LO

JEŻÓWKA - Secret Glow

Gabisiowy ogród...początki....:-) 19:58, 04 wrz 2015

Do góry
Tak troszkę zdjęć z dziś na osłodę, żeby nie było, że tu u mnie nic się nie dzieje...

A to zdjęcie specjalnie dla kibiców "brzozowej"...uchylę mały rąbek

Gabisiowy ogród...początki....:-) 19:56, 04 wrz 2015

Do góry
Dzisiaj mnie poniosło...w zupełnie innej części ogrodu, która w tym roku nie miała być w ogóle ruszana....
Jestem sama z córką w domu, mąż w delegacji, powinnam odpoczywać po szpitalu...i jakoś tak, spojrzałam, widzę te 3 marne hortki Kyushu, zarośnięte...Myślę sobie, wygracuję im wokół chociaż, będzie łatwiej podlewać...ale widzę kątem oka w oddali miskanty, stoją i się patrzą co robię...to je też wzięłam

no i wyszło tak....

Chyba trzeba mi schować grackę

Żeby nie było, będę orać dalej i w lewo do świerka i w prawo...co nie co jeszcze mam do wsadzenia...zasypię korą i niech już sobie rośnie na przyszły rok....

Podwórkowa rehabilitacja 19:55, 04 wrz 2015

Do góry
W kąciku wypoczynkowym mam donicę betonową 1,20x4,30. Dziś udało mi się ją obsadzić. Pozostało tylko pomalować ścianę i donicę na kolor identyczny jak starożytny baranek na elewacji, tu się nic nie da innego wymyślić.
W donicy rosną powojniki Krakowiak, które wraz z bluszczem stworzą różowo- zieloną ścianę. W nogi poszło 7 rozplenic hameln, 5 jeżówek milkshake, 2 hortensje bobo i 4 szt. persicaria purple fantasy jako roślinka okrywowa, spływająca na boki donicy.
Mnie się podoba a Wam?
1/2 donicy z daleka

Gra w zielone
Tysiąc radości i utrapień 19:55, 04 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)
ja zacznę od nasion kupnych kiedys dawno miałam,ale kto to cenił w erze przedogrodowiskowej?)
czekoladowy tym bardziej musi być"smakowitym" kąskiem na rabatce.

Też zaczynałam od kupnych. To śliczne kwiaty i ogromnie fotogeniczne

Kosmos czekoladowy ma piękną barwę i delikatnie pachnie czekoladą

Zdjęcie robione jeszcze w lipcu, ale aktualnych nie mam, a już ciemno.
Prawie - jak ogród 19:54, 04 wrz 2015

Do góry
Ostatnie sierpniowe fotki...

Evergoldy kocham o każdej porze...

Hameln w promieniach zachodzącego słońca...
Tysiąc radości i utrapień 19:51, 04 wrz 2015

Do góry
Dla Kamili, która nie lubi robaków, róża

Ogród tworzony z pasją 19:50, 04 wrz 2015

Do góry
glog czerwienieje:

rabata z trawaki coraz piekniejsza

czyli jesien coraz blizej
Moja działka na Dębowym Lesie 19:48, 04 wrz 2015

Do góry
Hana75 napisał(a)

Róża i szałwia omszona... można, można Mi się to połączenie bardzo spodobało gdy byłam w zeszłym roku w Hortulusie. Niestety nie pamiętałam czy czymś te rabaty ściółkowali. Moja działka daleko od domku i w tym roku dobijało mnie to, że każdy przyjazd na nią był właściwie koniecznością każdorazowego pielenia chwaściorów, podlewania (bo masakryczna susza) i ratowania roślin, które były zaatakowane przez choróbska.
Najchętniej posadziłabym różne krzewy i wszystko wyściółkowała.
Czy róże i szałwia nie lubią kory?
Moją szałwię chyba zbyt nisko przycięłam i nie ma zamiaru już kwitnąć. Poza tym ma jakieś żółtawe plamy. Brakuje jej wody, składników pokarmowych lub ją coś zaatakowało...?

No, to tak jak i mi się spodobało to połączenie róży i szałwii omszonej.
Ja też tak mam.Na początku z wiosny, to tylko przyjazd na działkę i plewienie. A na odpoczynek to już różnie z czasem bywało.
Ja nie mam kory w różach, także nie mam doświadczenia , czy róże lubią korę czy tez nie .
Szałwia mi rośnie ładnie.Myślę, ją niedługo podzielić i do nowego ogrodu trochę dać.

I Fiona wszędzie już chodzi, jej to najlepiej chyba , duzo przestrzeni,ruchu.

Tysiąc radości i utrapień 19:44, 04 wrz 2015

Do góry
Zgodnie z obietnicą parę zdjęć brzęczących mieszkańców ogrodu

Ważka to rzadki gość i trudny do sfotografowania z bliska. Cieszę się jak się pojawia . Tym bardziej, że moje "oczko" to jakieś 80cm x 50cm.
Ogród do odświeżenia 19:43, 04 wrz 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Papaja na pewno nie Dalej nam deszczu brak, ale i tak zmierza do jesieni, jakos ten sezon zakończymy, za rok znowu nam bujnie, teraz jak chłodniej, dużo chęci do pracy i zmian, oby coś z tego wyszło

Irenko, kupiłam ją w ubiegłym roku w B., wątpię, żeby się pomylili. Zwłaszcza,że kwitła jak do mnie dotarła. Chociaż w tym roku na pewno późno zaczęła kwitnąć i nie jest tak wysoka jak w ubiegłym roku.
Może to wina aparatu i pory robienia zdjęcia... Tutaj zrobiłam fotkę i chyba dzisiaj bardziej oddaje kolor rzeczywisty...
...z bliska i ciut dalej

a tutaj dla przypomnienia młoda Southern Belle

Działka wkoło Lubczyka :) 19:39, 04 wrz 2015

Do góry
Tadam rabata po przemeblowaniu

Ogród zapachów u Jasi 19:38, 04 wrz 2015

Do góry
Kuklik napisał(a)

uwielbiam do Ciebie zaglądać...

Kukliku miły, a ja zaglądam z ukontentowaniem do Twego ogrodu .
Bardzo ciekawie relacjonujesz wizytę w angielskim agrodzie York Gate.
Uśmiałam się z tej palmy i przypomiała mi się moja pierwsza wizyta w East Ruston Old Vicarage. Ogród znałam z opisów a także z programu telewizyjnego.Stwierdziłam,że część ogrodu z egzotycznymu roślinami "zaliczę" szybko i będę się rozkoszować pozostałymi. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Najpierw poszłyśmy z Gabrielą do kawiarni i wypiłyśmy herbatę i w miłym nastroju weszłyśmy do ogrodu i czas przestał istnieć.... chodziłyśmy i podziwiałyśmy kunszt projektantów , byłam zachwycona tą częścią ogrodu przez którą miałam przebiec truchtem, doborem roślin, połączeniami, starymi drzwiami,doniczkami,... dopiero powracający do autokaru uczestnicy wycieczki uzmysłowili,że na zwiedzanie pozostało już tylko pół godziny i wtedy rzeczywiście przebiegłam przez ogród truchtem.
W ubiegłym roku w sierpniu wróciłam do tego ulubionego ogrodu i już spokojnie zwiedziłam cały . I nadal nie mam dość. Chętnie zobaczyłabym go ponownie.

Upały i susza wymęczyły mój ogród, przestałam robić zdjęcia więc dzisiaj będą zdjęcia z ogrodów , które kiedyś zwiedzałam

East Ruston Old Vicarage

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 19:29, 04 wrz 2015

Do góry
I jeszcze jeden: podobno "Little Princess"
i teraz

Janie proszę spójrz jak mogę zabezpieczyć te kloniki.
Ile liści od dołu oberwać, żeby założyć na nóżki "getry z gąbki-osłonki"?
Czy mam je na zimę ubrać w jakąś włókninę?
Kiedy to zrobić?
Typografia ogrodu 19:24, 04 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

umarłam booooska ! ! !
betony mój eM też będzie robił ale coś czuję, że u Ciebie będą wcześniej to podpatrzę to i owo
Ogród z tatarakiem w tle 19:22, 04 wrz 2015

Do góry
katarzynkak napisał(a)

Ale super portret Ci wyszedł
Małe dzieci i zwierzaki to bardzo wdzięczne, ale chyba najtrudniejsze obiekty do fotografowania
Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 19:20, 04 wrz 2015

Do góry
Oto moje maluchy, o których pisałam na początku lata w wątku o klonach palmowych.
Chyba całkiem nieźle przetrwały suszę i upały.
Katsura
teraz
Atropurpurum
teraz
Małymi kroczkami do celu... 19:20, 04 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Czy to jest wogóle sadzonka piwoni? Dała mi babcia 10 szt czegoś takiego

Babcia wie co wnusi daje do ogrodu.
Z tym, że nie jest to Paulinko sadzonka, lecz karpa korzeniowa peonii.
Ogród Loczka 19:17, 04 wrz 2015

Do góry
Julcia wypoczywa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies