Oto one, porozsadzane, a teraz dodatkowo poprzypalane słońcem i nadgryzione zębem ślimakowym Trzymam je w cieniu pod roślinami i ciągle mi tam ślimaki grasują ale odrosną, więc grunt że coś dla mnie zostało
Mam też taką hortensję ogrodową (nie pamiętam koloru)
była taka biedna, podsuszona, przesadziłam do większej donicy i wypuściła młode pędy. Agnieszka_malysa z 5788-moj-maly-ogrodeczek?page=32 zainspirowała mnie pomysłem na rozmnożenie hortensji i jutro zamierzam przystąpić do dzieła Do rozmnożenia pójdzie z przechowalni rzeczona hortensja ogrodowa i Anabelle oraz z ogrodu Limelight, Vanille Fraise i Incredible.
W upały tylko z gośćmi czas spędzać, na coś innego sił brak
Cieszę się, że ogarnęłaś już i powoli się normuje.
jak ją tak nazwali, to naprawdę musiało być strasznie. U nas piwnice zabronione i baseny, bo za wysoki poziom wód, ale od 3 lat posucha.
Małgosiu pozdrawiam, dalej bez deszczu ale jakoś już nie ubolewam, znaleźliśmy rozwiązanie
siewki rozplenicy Black Beuty w donicach mam, rosną jak szalone,
werbena tez
w 10cm skrzynki tez daje radę, śmieszy mnie to, jak na to patrzę
bardzo dziekuję, jednak ciezko przyjrzec sie brzozie na zdjeciach
jesli nie ma przewieszających sie gałązek i mocno powycinanych lisci to nie Gracilis
moze Laciniata, bo tez podobna... ?
Jest to prosta zależność, im krzew większy tym kwiaty drobniejsze, więc wszystko zależy od oceny na czym nam zależy, niektóre odmiany pozostawione bez cięcia wyglądają naprawdę dobrze i są obsypane kwiatem od samego dołu ale większość jednak brzydko się ogałaca od dołu i wymaga podsadzenia czymś dla zakrycia. No i jeszcze jeden bardzo ważny aspekt- trzeba mieć miejsce ! ( którego ja np nie mam nad czym ciągle ubolewam)Są też odmiany same z siebie osiągające duże rozmiary nawet mimo cięcia ( Levana, Greenspire, Praecox- u mnie to na razie małe krzaczki, schowane w tyle)
A na poprawę "suchego "nastroju kwitnąca już po raz trzeci glicynia
i ściana z kwitnącego powojnika Summer snow
Dopiero pokaz będzie
trawa pampasowa, 4 rok, czy w końcu będzie kwiatostan???
skróciłam stipy, wstały i tak wyglądają
roczne limki
1 do przesadzenia
tu też chyba za dużo, najwyżej przesadzę, bo jest 6 blisko siebie
na zdjęciach tego nie widać, co w realu, bo takie wycinki