Iwonko, bardzo Ci dziękuję za zobrazowanie Twojego ogródka, to mnie zmobilizowało i zrobiłam schemat rabatki różanej. Ciekawa jestem, czy będzie widoczny. Na razie jest to, co chciałam zostawić i wprowadzić zmiany, żeby się nic nie gryzło, tylko jeden kolor przechodził w kolejny.
Kocimiętka to Six Hill Giant. Kwitnie cały czas od końca maja. Teraz trochę się położyła a w środku wyrastają nowe pędy kwiatowe. Przytnę te przekwitające. Będzie ozdobna jeszcze długo.
Zdjęcie z pierwszych dni czerwca, już w pełni kwitnienia.
dla Siakowej kiedys proponowałam pomoc w rozpoznaniu rozplenicy - może się przyda - 1 rozplenica zwykła (bezodmianowa) - jest bardziej strzelista; 2 hameln kaskadowa
Jest jedna przyczyna... brak zimy, wszytko w mokrej ziemi gniło.
Jeżówki mi pierwszy rok się nie wysiały..Nasiona wymagają stratyfikacji.. i jak nie był ozimy to się nie przemroziły. Mam siewki które wysiały się w zeszłym roku i zostały na rabacie...
Tym samym informuję, że jeżówek do rozdania w tym roku nie mam.. szukałam tam gdzie się zawsze siały. i pusto. PO prostu szok.
szpaler grabowo-hortensjowy nabiera na masie w tym roku - w nogach grabów jeszcze niewidoczne the beatels limonkowe żurawki reanimują się w częściowym cieniu
Mam jeżówki od kilku lat, w zasadzie kupiłam pierwsze już w 2009 roku, to 6 sezonów u mnie są.. I wysiewają się tylko te pojedyncze różowe i białe.
Zgodzę się, że najładniej rosną przez pierwsze 3-4 lata. Potem się starzeją.
Nie dzieliłam więc się nie wypowiadam. Przy odmianowych mi z siewki wyrosła biała!!! A białych tam nie mam.. ani nie mam w pobliżu, najbliższe są 20 merów dalej..