Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 16:12, 17 sie 2015

waldek727 napisał(a)
Wiersze Kasiu też piszesz?

Pisze... zwłaszcza gdy dopadają mnie emocje, jak wtedy gdy Jola odeszła, zostawiłam jej własne mysli o przemijaniu...

Miłość, kruchość ludzkiego życia, cierpienie, duchowość ale i piekno natury to tematy które pobudzaja moją naturę ,,poety " .

Ja mam dziwną nature, z wykształcenia ekonomista, życie na tabelkach i rachunkach, liczby za pan brat, jestem planistą i bankierewm w jednym a jednocześnie wypadki spowodowaly że mam bardzo wyczulone zmysły, czasem az za bardzo...
kasiek 16:22, 17 sie 2015

Zresztą ilość stworzeń tym pięknym kraju jest po prosyu imponująca:
Wydry

Wielkie ćmy

Czarne pszczoły - giganty na szali w której się zakochałam!
kasiek 16:31, 17 sie 2015

i w wodzie
meduzy

rozgwiazdy

no i sławne jeżowce

kasiek 16:37, 17 sie 2015

ale najważniejsze to to! wydanie po chorwacku mojego pięknego ogrodu! no bo cóż jest ważniesze dla ogrodnika jak ogród

Oleandry to juz standart...

podobnie jak palmy

Piękne miliny rozpięte na metalowych stelazach - i to jest moja inspiracja bo takie coś chce zrobic nad blaszkami u mnie
kasiek 16:42, 17 sie 2015

Przyhotelowe inspiracje
Agawy giganty

Trawy

Tego nie znam drzewna ale cudne jest!

kasiek 16:55, 17 sie 2015

Takie agawy pierwszy raz widziałam

Bugenwilla

W szałwi się zakochałóam, niech tylko wstane to jade na jej poszukiwanie

To chyba len nowozeladzki - piekny ale nie zimujący u nas
sylwia_slomc... 17:14, 17 sie 2015

kasiek napisał(a)
Zresztą ilość stworzeń tym pięknym kraju jest po prosyu imponująca:
Wydry

Wielkie ćmy

Czarne pszczoły - giganty na szali w której się zakochałam!

Kasiu tak na pierwszy rzut oka to to nie jest wydra moim skromnym zdaniem tylko nutria, a Twój ogród niezwykle urokliwy i czaruje mnie nieodmiennie za każdym razem. Mam nadzieję, ze do soboty wydobrzejesz kochana.

Kasia jest jakaś roślinka u mnie, której chciałabyś do siebie?
kasiek 17:32, 17 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kasiu tak na pierwszy rzut oka to to nie jest wydra moim skromnym zdaniem tylko nutria, a Twój ogród niezwykle urokliwy i czaruje mnie nieodmiennie za każdym razem. Mam nadzieję, ze do soboty wydobrzejesz kochana.

Kasia jest jakaś roślinka u mnie, której chciałabyś do siebie?

a może nutria, mnie się te zwierzaki mylą
do sb zostało kilka dni a tragedi nie ma, tyle że chciałam jeszcze sporo zrobić nowych rzeczy a teraz doopa

Nie wiem co będzie do ogladania bo nie dośc ze niektóre rośliny przypalone to teraz jeszcze zsiekane deszczem...
sylwia_slomc... 18:00, 17 sie 2015

Kasia u mnie wszystkie kwitnące prawie leżą , a gladiole połamane mimo podwiązania - połamało pędy kwiatowe, ale to niska cena za podlanie wszystkich roślin bo te już ledwie żywe były
A masz tiarellę u siebie? Nasion z naparstnicy mogę jeszcze poszukać, a jak nie to Ci przywiozę siewki i tylko kolor będzie nn.
kasiek 18:18, 17 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasia u mnie wszystkie kwitnące prawie leżą , a gladiole połamane mimo podwiązania - połamało pędy kwiatowe, ale to niska cena za podlanie wszystkich roślin bo te już ledwie żywe były
A masz tiarellę u siebie? Nasion z naparstnicy mogę jeszcze poszukać, a jak nie to Ci przywiozę siewki i tylko kolor będzie nn.

tiarelli nie mam dlatego się zastanawialam czy to ona

Za naparstnice dziekuje w kazdej postaci, moze sie w końcu przekona
U mnie tez mało ciekawy widaok po tych burzach choć bardziej posiekane sa kwiaty niz połamane. Jak pisalam już Justynie (eee tam) najwyzej zobaczysz zielony szkielet i tyle