Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Nikita 13:13, 09 sie 2015

Kasik – witaj Kasiuniu! U mnie w tym roku owoce w porządku, raczej nic je nie podgryza…po za tym większość owocków już zebrana (czytaj: robi się naleweczka). Zostały tylko poziomki i czarna porzeczka oraz jeszcze nie dojrzałe jeżyny i jabłuszka.
Może u ciebie jakaś plaga egipska? Musisz popytać czy w innych ogrodach stworzenia gryząco-ssące też przeprowadziły owocowy atak?!

Kasya – Kasiu, moja GOJA owocuje…tu masz fotkę z ubiegłego roku

Co do host i ich docelowej wielkości, to wszystko zależy od warunków w jakich są posadzone oraz od tempa wzrostu (różne hosty – różne tempo przyrastania). Są odmiany które w ciągu jednego sezonu powiększają dwukrotnie swoją objętość, a są i takie którym przybywają co roku 3 – 4 listki.
Ważny jest też fakt z jakiego przedziału wzrostowego jest hosta. Średnio przyjmuje się, że mini hosty osiągają swoją docelową wielkość w drugim roku, hosty małe i średnie po 2-3 latach, a duże, wielkie i giganty od 3 nawet do 5 lat.
Mam nadzieję, że ci pomogłam…jak byś miała jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.
Nikita 13:17, 09 sie 2015

Sebek – wedle powiedzonka…” każda potwora znajdzie swojego amatora”…jedni wolą gady a inni kwiatuszki…ja osobiście, jeśli już miałabym wybierać to też wybrałabym to drugie. Jednak puki co to mam i gada i kwiatki…ot taki kobiecy kaprys…

Milka – Irenko mnie też się podobają takie cieniste zakątki…zwłaszcza teraz…gdy taki żar leje się nieba. Specjalnie dla ciebie kilka, przyjemnie chłodnych miejsc...

popcorn 20:53, 16 sie 2015

heloł, co słychać? podlało?
11stokrotka 15:05, 17 sie 2015

Madziu, robisz dziś zakupy na mayla.pl? Bo może już zrobiłas?
Kasya 16:52, 17 sie 2015

Nikita napisał(a)

Kasya – Kasiu, moja GOJA owocuje…tu masz fotkę z ubiegłego roku

Co do host i ich docelowej wielkości, to wszystko zależy od warunków w jakich są posadzone oraz od tempa wzrostu (różne hosty – różne tempo przyrastania). Są odmiany które w ciągu jednego sezonu powiększają dwukrotnie swoją objętość, a są i takie którym przybywają co roku 3 – 4 listki.
Ważny jest też fakt z jakiego przedziału wzrostowego jest hosta. Średnio przyjmuje się, że mini hosty osiągają swoją docelową wielkość w drugim roku, hosty małe i średnie po 2-3 latach, a duże, wielkie i giganty od 3 nawet do 5 lat.
Mam nadzieję, że ci pomogłam…jak byś miała jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.

ja mam pierwszy rok goji, ale jakos jagodek nie widze

co do host to jeszcze cie pewnie pomęcze jak zrobie w koncu fotki

wydaje mi sie ze kupowalam jakies duze, nie znam odmian ale poki co sa małe i zarosnięte
Nikita 17:11, 17 sie 2015

popcorn - Carola, jak zwykle zalatana jestem...przyjechał na kilka dni mój pierworodny. Najpierw stałam przy garach 24h na dobę (różne mięska w sosikach, kurczaczki i inne "nieloty" pieczone, smażone, duszone...młode kapusty, krokiety i na specjalne zamówienie jego ulubione naleśniki a na koniec jeszcze serniczek i orzechowiec. Potem "wizytacje" po rodzince, bo przecież trzeba odwiedzić wszystkie babcie i dziadków (w końcu jedyny wnuczek, więc tym bardziej jest mus!!!).
A dziś (syn w nocy wyjechał) ogarniam mieszkanie, bo...wygląda jakby jakieś tornado potkało się z tsunami i miało epicentrum tuż nad moim dużym pokojem!!! Masakra.
Nie...nie to,że ja nie lubię jak on przyjeżdża...tylko ten nieokiełznany zamęt, chaos, zamieszanie i ogólne poplątanie z pomieszaniem!
Ale już wychodzę na ostatnią prostą...jeszcze tylko wstawię jedno pranie i już!

11stokrotka - Małgoś, jutro będę zamawiała. Jak coś to mogę jeszcze dopisać cię do zamówienia...pisz na priv.

Kasya - nie ma sprawy ...śmiało pytaj
Kasya 17:15, 17 sie 2015

Nikita napisał(a)
popcorn - Carola, jak zwykle zalatana jestem...przyjechał na kilka dni mój pierworodny. Najpierw stałam przy garach 24h na dobę (różne mięska w sosikach, kurczaczki i inne "nieloty" pieczone, smażone, duszone...młode kapusty, krokiety i na specjalne zamówienie jego ulubione naleśniki a na koniec jeszcze serniczek i orzechowiec.

matko kochana....taką ma pojemnosc ?
waldek727 17:21, 17 sie 2015

Opisałaś Nikiciu te wszystkie czynności jak rasowa gospodyni domowa.
Jakby mi się kiedyś udało przeczytać podobny anons w matrymonialnych to chyba ,,brałbym" w ciemno.
Kasya 17:32, 17 sie 2015

Krys 17:37, 17 sie 2015

Nikita napisał(a)
popcorn - Carola, jak zwykle zalatana jestem...przyjechał na kilka dni mój pierworodny. Najpierw stałam przy garach 24h na dobę (różne mięska w sosikach, kurczaczki i inne "nieloty" pieczone, smażone, duszone...młode kapusty, krokiety i na specjalne zamówienie jego ulubione naleśniki a na koniec jeszcze serniczek i orzechowiec. Potem "wizytacje" po rodzince, bo przecież trzeba odwiedzić wszystkie babcie i dziadków (w końcu jedyny wnuczek, więc tym bardziej jest mus!!!).
A dziś (syn w nocy wyjechał) ogarniam mieszkanie, bo...wygląda jakby jakieś tornado potkało się z tsunami i miało epicentrum tuż nad moim

Magda bo kobieta jak ''kolo gospodyn wiejskich '' spiewa,tanczy,recytuje,daje d... i gotuje pozdrowka,o ktorej zbiorka w niedziele ?