Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 18:02, 15 sie 2015

Do góry
Witam nowych gości.
Dziękuję za uchylenie furteczki do mojego wątku i pozdrowienia.
Odpoczywałem wraz z Sebusiem w Górach Świętokrzyskich nad Kamienną rzeką.
Bateryjki naładowane i można już powrócić do pracy zawodowej jak i w ogrodzie.
Chłopczyk pełen wrażeń z wakacji zaczyna w tym roku swoją edukację.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:02, 15 sie 2015

Do góry
Sorki.. woda będzie jutro, ale mówią że na Dolnym Śląsku znów masakra...z powodu burzy.
Pierwsza wycieczka rowerowa... jak widać podoba się..

I pojechali..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:59, 15 sie 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Podziwiam zapał i odwagę, oczwiście szczerze zazdroszczę....
Po kwiatki do Ciebie przyjadę w sezonie surfowym... popróbować z pomostu. Może się uda. Ja potrafię tylko w wodzie się pomoczyć, niestety nie daje rady wyjść z wody Tyle umiem co na tej fotce, którą jutro usuwam.Pozdrowienia i miłego pracoświętowania

Nie usuwaj. jak nauczę sie na Wake to pojadę do Ciebie na nartki za motorówką.. Motorówka jest rzekomo trudniejsza i to dużo.
Sprzeczność w ogrodzie 17:57, 15 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
dziękuję przekażę teściowej, bo te rabatki to głównie jej zasługa a ma 76 lat. A to zdjęcie z dzisiaj

Jak w bajce
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:45, 15 sie 2015

Do góry
Moją pierwszą różą był Abraham Darby. Posadziłam ją w przedogródku. Z powodu gorąca róża bardzo szybko przekwitała. W ogóle rosła tam jakoś niezbyt obiecująco, łapała rdzę. Podług opisów powinna była mieć ok. 2 m wysokości i takoż szerkokości, a u mnie po trzech latach, ledwo dochodziła do 60 cm. Tak więc w tym roku postanowiłam ją zlikwidować. Przy wykopywaniu nie stawiała zbyt dużych oporów, co mnie trochę zdziwiło. W końcu rosła w tym miejscu już trzy lata. Okazało się, że Abraham zaczął uwalniać się od podkładki. Powyżej podkładki z własnych pędów zaczął wypuszczać nowe korzenie. Te były jeszcze krótkie, więc szybko udało mi się go wykopać. No cóż, pomyślałam sobie, że taką determinację trzeba uhonorować i zamiast się go pozbyć, obcięłam go porządnie od góry i wsadziłam do doniczki. Potraktowałam go jak różę z gołym korzeniem. Teraz ładnie rośnie w doniczce, kwiaty ma mniejsze niż na podkładce, ale za to pachnie mniej gorzko. Doinformowałam się u niemieckich rosomanes dlaczego tak się stało i prawdopodobnie podkładka była źle dobrana dla tej róży. Róże z dodatkiem żółtego (Pernetiana) potrzebują podkładkę typu Canina, a tutaj prawdopodobnie została użyta Laxa.

To zdjęcie z dzisiaj

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:09, 15 sie 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Pozostałe roślinki w pełnym słońcu ale dają radę.

Piękne hortensje Trawa za nimi to ML czy Gracilimus?
Wszystkiego po trochu 17:01, 15 sie 2015

Do góry
Ostróżka, mam jeszcze drugą jaśniejszą ,wkrótce też powtórzy kwitnienie

duecik

drugie kwitnienie dzwonków karpackich

widoczek, zainspirowany ogrodowiskowym trendem

Tu z różą White Meillandina

a tu z Ingrid Bergman

Wszystkiego po trochu 16:59, 15 sie 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Drugie kwitnienie Bukavu

w towarzystwie krwawnika

Prześliczne.
Cudny kolorek mają.
Zimozielony ogród przy białym domu 16:54, 15 sie 2015

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 16:50, 15 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Oprysk skrzypem polnym zrobiony Zużyłam łącznie 14 litrów mikstury i popryskałam prawie wszystko.

Jak już jesteśmy przy "ekologi" to pokazę Wam jak się motyle rozmnażają Najczęściej gąsienice żerują na pokrzywach (celowo zostawiam je w rogu działki, żeby mi innych roslin nie podjadały). Potem budują jakby takie namioty, gdzie dochodzi do przepoczwarzenia. W sumie wygląda to ohydnie.

Niewiarygodne, że z takiego czegoś wyrasta piękność

Ciekawa lekcja
Patrząc na motyle też mnie zastanawia ta cudowna przemiana !
Zimozielony ogród przy białym domu 16:44, 15 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Danusiu, czy posadzone potem rośliny w yym miejscu nie spłyneły podczas podlewania? Jak jest z wymywaniem korzeni podczas deszczu i utrzymaniem roślin na takiej skarpie. Wydaje się "na oko", że ona jest bardzo stroma.

Nie, ponieważ skarpa została zupełnie inaczej ukształtowana, dosypaliśmy ziemi i zrobiło się łagodniej. Zayuważ, że skarpa objęła cisa a wcześniej kończyła się dużo bliżej.

Zimozielony ogród przy białym domu 16:43, 15 sie 2015

Do góry
A_gawa napisał(a)

Jaka odmiana irgi wyciaga się z donicy?

Odmiana 'Major'.

Wszystkiego po trochu 16:42, 15 sie 2015

Do góry
Pierwszy raz zakwitła nowa róża Buff Beauty, kwiaty są średniej wielkości, ale ich wygląd mile mnie zaskoczył bo myślałam że są trochę bałaganiarskie

ostatni kwiat powojnika Kiri Te Kanawa

Drugie kwitnienie Wrotycza

liatra, miała do towarzystwa funkię ale wycięłam do zera bi bardzo ją ślimaki objadły i szpeciła

Wszystkiego po trochu 16:29, 15 sie 2015

Do góry
Drugie kwitnienie Bukavu

w towarzystwie krwawnika

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:25, 15 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Były już kfiotki to teroz moje wrzosowisko, które zrobione jest na trocinowej, ale tylko w części bo jeszcze dużo muszę dosadzić

na razie mam jakieś cztery rodzaje wrzosów nie licząc szt pojedynczych.

Wrzośce między nimi po 1 szt na ten czas, ale mam zamiar dokupić

Sylwia najtaniej wrzosy kupisz na giełdzie kwiatowej w Krakowie
Piszesz że trochę ich potrzebujesz to będzie idealne miejsce bo sprzedają na palety w atrakcyjnych cenach
Mój ogród pod górkę... 16:21, 15 sie 2015

Do góry
A u mnie aktualnie taka aura

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 16:17, 15 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Przemku, przenoszę, bo porządkuję ogród. Tam gdzie jest teraz, będzie jagodnik - już jest częściowo posadzony, i minisad.
Jak zrobiłam pierwszy zagonek na warzywa, jeszcze w ogóle nie myślałam o ogrodzie, nie miałam o tym pojęcia, co i jak ugryźć, gdzie co dać. Trzy lata się zastanawiałam Wtedy potrzebowałam po prostu warzywa bez chemii dla moich maluchów i tylko na tym się skupiłam. Teraz myślę i działam ciut szerzej No i więcej ciut czasu na ogród mam, choć i tak zawsze mi go za mało.

No i kwiatuszki dla Ciebie na powitanie, bo wczoraj nie miałam sił

piękne te kwiatuszki, co to?
Wszystkiego po trochu 16:17, 15 sie 2015

Do góry
Lilie ogromne i cudnie pachnące

Sprzeczność w ogrodzie 16:17, 15 sie 2015

Do góry
Jana napisał(a)
właśnie, dom z duszą. To samo pomyślałam kiedy go zobaczyłam pierwszy raz. Zwróciłam uwagę wtedy na dwie rzeczy -ogromne liście (teraz oczywiście wiem, że to hosty) oraz kamień, jakim pokryta jest elewacja domu. Szukałam nawet zdjęć domu w trakcie budowy, wprawne oko zauważy, że ogrodu jeszcze nie ma ale zalążek tak -są słoneczniki

Tak zdecydowanie lepiej
Życie w wiejskim ogrodzie 16:16, 15 sie 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Policz owieczki przeskakujące przez płot ... Ja już znikam Do usłyszenia

super zdjęcie. Ale przy tym płotku to ty się nieźle namachałeś, za to efekt zaskakujący
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies