Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Makowo na Kociewiu 22:32, 31 sie 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
A tutaj aby było widać zmiany
przed:

Bonica już znowu ma pączki

i dlatego też zamówiłam..teraz czekam
rabatki "wypasione"..świetnie to wygląda a zwłaszcza przewieszające się przez bukszpan trawki.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:31, 31 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
No Kochana, poszłaś po bandzie tymi nowymi ogrodowymi cudeńkami . Wiedziałam, że na złomowiskach są skarny i warto ich tam szukać, a nie tylko bębnów od pralek na grilla . Cudeńko, też marzy mi się coś takiego . W moim sąsiedztwie jest taka cudna, stara, klimatyczna brama i zawsze do niej wzdycham .

A ja u siebie powiesiłam zapomniane butelkowe świeczniki. Znów szopa sąsiedzka okazała się przydatna. A tak na serio, to jak już muszę mieć te 3 straszydła tuż za płotem, to próbuję je do czegoś wykorzystać . Buziole Sywluś. Acha, jak chcesz coś okrywowego, to mam fajnego biało-zielonego bluszcza i tojeść rozesłaną w złotym kolorze, taka fajna żarówa Jakby co to mów .

Kasia tojeść mam, a bluszcza chętnie
Wpadnę zobaczyć te świeczniki

Piękna ta brama po sąsiedzku- klimatyczna
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:29, 31 sie 2015

Do góry
I moja niespodzianka- Magnolia Black Tulip - nie zachwyciła wiosną, dostała mrozem- dziś ma piękne pąki,

Ogród Magdalenka 22:28, 31 sie 2015

Do góry
noemi napisał(a)

Co to za róża?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:27, 31 sie 2015

Do góry
Trawy od Anity się rozkrzewiły

Clematis w górej parti zakwitł.

Różyczka

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:26, 31 sie 2015

Do góry
No Kochana, poszłaś po bandzie tymi nowymi ogrodowymi cudeńkami . Wiedziałam, że na złomowiskach są skarny i warto ich tam szukać, a nie tylko bębnów od pralek na grilla . Cudeńko, też marzy mi się coś takiego . W moim sąsiedztwie jest taka cudna, stara, klimatyczna brama i zawsze do niej wzdycham .

A ja u siebie powiesiłam zapomniane butelkowe świeczniki. Znów szopa sąsiedzka okazała się przydatna. A tak na serio, to jak już muszę mieć te 3 straszydła tuż za płotem, to próbuję je do czegoś wykorzystać . Buziole Sywluś. Acha, jak chcesz coś okrywowego, to mam fajnego biało-zielonego bluszcza i tojeść rozesłaną w złotym kolorze, taka fajna żarówa Jakby co to mów .
Hortensjada 22:24, 31 sie 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)
Piekne widoczki ,tylko sie klasc na lezakach

Dzięki
W takim razie zapraszam na jeszcze te widoczki

Dentelle de Gorron

Diamantino

Daruma

Little Lime w 2 odsłonach

Bardzo ażurowa Kyushu
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:23, 31 sie 2015

Do góry
Jeżówki- jedyne które są dość mocno rozwinięte, pozostałe jeszcze małe.

i jeszcze

Lawenda oszalała- nie daje się ściąć -cały czas masa bzyczków

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:21, 31 sie 2015

Do góry
Budleja w dalszym ciągu kwitnie

Ogródek Iwony 22:19, 31 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Do wszystkich zaglądających macham zbiorowo łapką

Odmachuje, pięknie tam masz
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:19, 31 sie 2015

Do góry
Różano-lawendowo

Hortensjada 22:17, 31 sie 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pięknie u Ciebie, jak zawsze Bożenko czy masz nawadnianie trawnika bo nie widać po nim śladu suszy i upałów Napisz proszę jak radzisz sobie z opuchlakami bo widziałam wygryzienia na liściach.?

Dziękuję
Nie mam nawadniania, trawnik podlewam wężem 2x w tygodniu ( ten na zewnątrz zostawiłam naturze), oczywiście też mam plamy ale wystarczy niewielki deszcz jak ostatnio i szybko się regeneruje ( jest to zwykła mieszanka traw kupowana w dużych workach), zielony kolor zawdzięcza przede wszystkim nawozowi z więszką ilością żelaza, który 1x/rok jej serwuję mniej więcej o tej porze, wiosną zasilam też raz jakimkolwiek nawozem długodziałającym.
A co do opuchlaków to rzeczywiście listki mam w falbanki, właściwie upodobały sobie tylko hortensje, najbardziej poszarpana jest White Diamonds
Chyba zdecyduję się na nicienie

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:17, 31 sie 2015

Do góry
GREAT STAR - jeszcze młodziutka - sadzona w tamtym roku

na trawę nie patrzymy Dalszy plan- to limki

Ogród u stóp klasztoru cz. II 22:14, 31 sie 2015

Do góry
U Tomka głowa kręciła się w koło osi i o mało mi z zawiasów nie wypadła.
Ogród tworzony z wielkim rozmachem bo i teren zobowiązuje ,wgłębniki , wzniesienia, skarpy . Jest tu wszystko czego dusza zapragnie .To tu parę lat temu zakochałam się w trawach.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:14, 31 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Masz rację Kasiu, tego nie idzie wytępić, chyba wypada się polubić
Sadź kolumnowy, bo fajny i szybko rośnie; mój ma w tym roku 4 lata, sadzony jak miał 60cm, więc szybko urósł, u mnie on jest mało wymagającyw tej chwili te 3m ma na pewno

Werbena niezmiennie mnie zachwyca...ale Twoja to już ze swoją urodą przesadziła...w dodatku pięknie stoi i nic, a nic się nie pokłada

...dzisiaj walczyłam ze szczawikiem, badziewie strzela tymi nasionami i wszędzie się wciśnie....u sąsiadki pomogło, dam znać jak u mnie pomoże
Podwórkowa rehabilitacja 22:12, 31 sie 2015

Do góry
Babeczki-niezły ubaw z tymi babeczkami
W imieniu żaby lub żaba dziękuję
Pozdrawiam i macham werbeną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies