Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 18:02, 15 sie 2015

Sorki.. woda będzie jutro, ale mówią że na Dolnym Śląsku znów masakra...z powodu burzy.
Pierwsza wycieczka rowerowa... jak widać podoba się..

I pojechali..
Piotr_ 18:29, 15 sie 2015

Widać że polubi rowery
Milka 18:30, 15 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Musiałam dać coś innego niż narzekanie na upały, brak deszczu i takie tam. Gdzie nie zajrzę to tak samo..
Przy takich stratach to aż głupio coś pokazać ze swojego ogrodu. Trawnik mam bo leję w niego codziennie kilka godzin wodę.. rabaty w miarę potrzeby też podlewam....
I teraz mam czuć się głupio że "marnuję" wodę gdy taka susza??
Mam czuć się głupio że dzięki nawadnianiu trawnika mam zielono... co prawda ogród wymęczony upałami i suszą, ale jeszcze żyje a w większości ogrodów zdycha??

Jak pomyślę o rachunku za wodę to mi się robi trochę nieswojo, ale nie po to sadziłam by teraz stracić to co mam..to więcej niż rachunek za wodę.. nie mam wyrzutów sumienia.

Sorki, ale do Was nie pójdę w odwiedziny bo na razie monotonia straszna czyli licytacja u kogo jest gorzej.. odpadam w tej licytacji.. bo co mam napisać????

Ty lejesz, my lejemy, susza jest, w koncu mam cieplejszy klimat, bez obaw swoje dobro pokazuj, bo mimo upalow zielone tez mam
A czasami nuda, no bo te same ogrody, rośliny, tylko konfiguracje rózne ciekawie, jak cos nowego i swiezego, no ale rewolucje jednak co jakis czas robimy i w naszych starych, wiec az tak moze nudą wiac nie będzie
JulkAd 18:55, 15 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Nie usuwaj. jak nauczę sie na Wake to pojadę do Ciebie na nartki za motorówką.. Motorówka jest rzekomo trudniejsza i to dużo.

Poważnie????..... ja uwielbiam narty wodne, tylko u mnie w okolicy ciut trudno z akwenem z takimi atrakcjami. Patrząc na Twoje wyczyny i Twojego syna mam wrażenie, że Wake jest o niebo trudniejszy. Buziaki

Tak trzymaj i siem nie zmieniaj
yolka 19:53, 15 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Nie usuwaj. jak nauczę sie na Wake to pojadę do Ciebie na nartki za motorówką.. Motorówka jest rzekomo trudniejsza i to dużo.[/quote

Super, zapraszam, oby tylko jekieś kolejne "jazdy bez trzymanki" planów nie popsuły.
U mnie od zachodniej granatowe niebo, może bedzie burza, oby popadało. Rano pochmurzyło, pomruczało, pokropiło i sie zmyło - reszta to samo co w każdym wątku. Nie wiedziałam ,że Wake to jest to coś do startu, czy tak?
Ewa777 20:21, 15 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ale niechętnie ....

A to się znów pojawiło.. zbieram nocą.... nicienie polane po ogrodzie nie pomogły
Ciężki żywot ogrodnika.. jak nie urok to przemarsz wojsk Czasami mi ręce opadają z bezsilności. Wiosną znów będzie pustynia i ruina... Najgorzej, że nie ma jak dojść by obejrzeć każdy krzak.. Krzaki wielkie, a to małe i schowane.. jak się potrąci krzew to spadają i udają martwe.
Kilka zebrałam w ramach eksperymentu.. resztę tłukę na miejscu.. tyle to nigdy nie miałam

Aniu, ja je zbieram codziennie od końca maja. Co wieczór mam ich od 20 do 60! Co daje w sumie średnio 1200 osobników! Teraz to nawet w dzień wyłażą i wspinają się po elewacji. Chyba w ramach treningu, bo na budynku nie mam roślin.
Madzenka 21:45, 15 sie 2015

Aniu w weekend to ja nawet lubię ten upał. Wczoraj wieczorem sobie poimprezowalam w rynku i uznałam ze +33 stopnie o 23:00 wcale mi nie przeszkadzają. Pod jednym warunkiem, ze nie siedzę w robocie
Dzisiaj mimo wizyty teściow moczyłam doopkę w basenie i powiem ci że kocham lato. Za miesiac będziemy narzekac, ze pada, zimno ...

Synuś jest GIT, mama jest GIT, Muminek jest GIT, Kazek Git, Ania Juniorka jest GIT. Cała rodzine uwielbiam

Ps. I junior Bis tez jets GIT

Urszulla 21:48, 15 sie 2015

u Ciebie fotki z akcji nadrobiłam syn utalentowany
Rench 21:58, 15 sie 2015

Kurdile,Anka,takie akrobacje... Ty takie pióreczko,to chyba latasz tak samo
Mathildis 23:23, 15 sie 2015

Piszę z telefonu więc króciutko...
sporty wodne Ty i Maciek zdjęcia po prostu zajefajne
za ogrodem tęsknię morze jednak coś niedługo wrzucisz?
niestety opuchlaki mam i ja... choć wydaje mi się ze nie w takich ilościach ci ty. ..
na susze za dużo nie narzekałam ( przynajmniej tak mi się wydaje) za to dziś u mnie wiatr dał czadu ... łącznie lasek będzie uboższy o 5 sosen... na szczęście na dom nie poleciały.