Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Karol99 23:07, 14 sie 2015

margaretka3 napisał(a)
Przemku, przenoszę, bo porządkuję ogród. Tam gdzie jest teraz, będzie jagodnik - już jest częściowo posadzony, i minisad.
Jak zrobiłam pierwszy zagonek na warzywa, jeszcze w ogóle nie myślałam o ogrodzie, nie miałam o tym pojęcia, co i jak ugryźć, gdzie co dać. Trzy lata się zastanawiałam Wtedy potrzebowałam po prostu warzywa bez chemii dla moich maluchów i tylko na tym się skupiłam. Teraz myślę i działam ciut szerzej No i więcej ciut czasu na ogród mam, choć i tak zawsze mi go za mało.

No i kwiatuszki dla Ciebie na powitanie, bo wczoraj nie miałam sił

Pięknie.
renatamama3 13:42, 15 sie 2015

margaretka3 napisał(a)

Ooo, to cieżko masz, ostrężyny rozłogami nie przechodzą na Waszą stronę?
Jak wrócisz znad morza, to się będziemy umawiać na przekazanie sadzonek

Właśnie o to chodzi ,że przechodzą ,wyrywamy ,wyjścia nie ma ,ostatnio po kilku moich prośbach ,skosił na pewnej długości .pozdrawiam
sylwia_slomc... 14:09, 15 sie 2015

Sąsiadka co ma się na przeciwnej górce stawiać ma stromą granicę, którą na wiosnę potraktowała na chwast - ostrężynom nic się nie stało - calutką granicę zarosły, teraz owocują.
Jana 16:17, 15 sie 2015

margaretka3 napisał(a)
Przemku, przenoszę, bo porządkuję ogród. Tam gdzie jest teraz, będzie jagodnik - już jest częściowo posadzony, i minisad.
Jak zrobiłam pierwszy zagonek na warzywa, jeszcze w ogóle nie myślałam o ogrodzie, nie miałam o tym pojęcia, co i jak ugryźć, gdzie co dać. Trzy lata się zastanawiałam Wtedy potrzebowałam po prostu warzywa bez chemii dla moich maluchów i tylko na tym się skupiłam. Teraz myślę i działam ciut szerzej No i więcej ciut czasu na ogród mam, choć i tak zawsze mi go za mało.

No i kwiatuszki dla Ciebie na powitanie, bo wczoraj nie miałam sił

piękne te kwiatuszki, co to?
Gardener27 16:31, 15 sie 2015

Na pierwszym zdjęciu krokosomia na drugim canna a na ostatnim cynia
Jana 19:41, 15 sie 2015

Z wszystkich wymienionych znam jedynie cynie.. zapisuję do kajecika
margaretka3 20:57, 15 sie 2015

Oo, ile postów Wy tu zaglądacie, a ja dziś - niezgodnie z wczorajszym planem - zadekowałam się w kuchni.
Jak Przemek napisał o kolejkach za bułeczkami w sklepie , to pomyślałam, że chleb upiekę. I upiekłam.
A potem poleciało: zamarynowałam maleńkie patisony, zrobiłam sałatkę z ogórków na zimę, ugotowałam ubiad, jeszcze pobiegnę po miętę czekoladową i syrop zrobię.
margaretka3 20:58, 15 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Zmiany są potrzebne i zawsze wychodzą na lepsze
Bardzo dziękuję za kwatuchy Zmykam ogarnąć ogród Miłego dnia życzę

Przemku, taką mam nadzieję, że u mnie zmiany na lepsze
margaretka3 21:00, 15 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
No to czekam niecierpliwie.

Przemku ośmielę się nie zgodzić widziałam już na O...zmiany zrobione jakby na siłę z chęci dążenia za modą i uważam, że nie wyszły na lepsze dla ogrodu bo na przykład stracił swój niepowtarzalny charakter

Sylwia, raczej cierpliwie
margaretka3 21:02, 15 sie 2015

07_Rene napisał(a)

Ja cały czas sie zastanawiam, jak to ugryźć Warzywnik też będę przenosic, ale nie jestem zdecydowana gdzie Tam gdzie bym chciała w przyszłości mogą go drzewa zbyt zasłaniać Też chyba musze z kartką siąść i rozważyć wszystko na chłodno.

Reniu, warzywniak musi mieć co najmniej 6h słońca, a tam poniżej "zegara słonecznego" po prawej stronie nie byłoby dobre miejsce? Nie pamiętam, jak u Ciebie wypadają kierunki geograficzne.