W takim przypadku tak.
Lepiej odciążyć roślinę z nadmiaru liści które transpirują wodę, a której to nie są w stanie w wystarczającej ilości pobrać korzenie.
Przytnij Paulinko wszystkie gałązki tak, aby pozostawić 25-30 cm pędy wyrastające z ziemi. Utrzymuj przy tym cały czas wilgoć w strefie przykorzeniowej przesadzonego krzewu. Od 15 kwietnia do 15 września nie przesadza się w ogrodzie żadnych roślin.
Zasada jest taka, że rośliny iglaste przesadzamy po 15 września a rośliny liściaste po 15 października.
No, zaskoczona byłam nieźle widząc ten róż Ale powoli to do mnie dociera i oswajam sie z tą myślą, tym bardziej, że obok planuję jeszcze 2 limki dosadzić
Dzięki za info o miłorzębie Mam jedną sztukę w formie drzewa i baaardzo mi się podobają te fikuśne listki. Może znajdę miejsce na szczepionego
Proszę o rozpoznanie roślin, jestem laikiem jeśli chodzi o ogrodowe rośliny i krzewy. Działkę mam od niedawna, część rozpoznałam, reztę zamieszczam tutaj.
Tak to już jest Jolu,że człowiek w ciągłym ruchu i nowe wyzwania ma przed sobą.
A ja chciałabym ładniej i szybciej,, ale nie da się.
To pomału zrobię .Musi się udać aby zdrowie dopisało
Hortensja Limelight
Hortensja bukietowa 'Kyushu'
Nowy szpaler hortensjowy muszę stworzyć w nowym ogrodzie .Już wiem gdzie.
Ale to na przyszły rok
Za 3 lata będzie ładniej i w nowym ogrodzie
no tak ma trochę sporych roślin, trochę w niektórych częściach za duże, za gęste, ale coś sie przytnie, cos wytnie i powinno być dobrze.
Masz rację z hortensjami spróbuje i tak i tak.
Może coś mi się uda
Zakochałam się w tej jodełce na zjeździe ogrodowiska ostatnim, ale sobie tam zaśpiewali 3 stówy...i dałam za wygraną. Ale Małgoś wypatrzyła u nas i od razu tel. do mnie, czy chcę...i jeszcze mi hodowała ją u siebie przez dwa tygodnie. My się urlopowaliśmy wtedy.
Kiedyś Ty tyle zdjęć pstryknęła...jesteś niemożliwa
Faktycznie, zupełnie inaczej zdjęcia robisz niż ja Irciu...ładnie
To nie świerk, to jodła Jodła koreańska Ice Breaker. Gosia mi kupiła za 3-krotnie mniejszą kwotę niż w Pęchcinie były I mam
Tam, na salonowej, już mi Kasia wymyślała i podoba mi się jej koncepcja. Dwa cisy na pniu będę potrzebować, ale nie widziałam u nas, niestety...kuleczki takie w żywopłociku buksikowym posadzę. Tylko najpierw znaleźć je muszę.