Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:46, 25 lut 2016

Do góry
Wojtku zazwyczaj świeżo kupione cebule są niewielkie, z dużymi spotykam się tylko zamawiając w Lilypolu, ale wtedy jest to wyszczególnione w opisie lub na targach, ale tam niestety trudno o zgodność odmianową.
Masz na tarasie ciemny klinkier i myślę, że może to ciekawie wyglądać, a w jakie odcienie chcesz pójść i jaki kształt miałyby mieć donice. Może jakieś delikatne beżowe odcienie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:40, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dobra marchewkę i jabłka lubię, z brakiem cukru będzie problem pisz dalej bo dietę planuję

Luki, u mnie na początku też był wielkim problem z cukrem. Ja kochałam słodycze i nie wyobrażałam sobie dnia bez czekoladki czy batona.
Czekoladę mleczną zastąpiłam gorzką. Zamiast jogurty owocowego jem jogurt naturalny z płatkami owsianymi.
Najgorzej było z kawą Ale po tygodniu picia niesłodzonej przyzwyczaiłam się do gorzkiej
Wszystkie owoce zawierają cukier więc jak już swój mózg przestawimy na inny cukier to jest z górki.
Wydaje mi się, że każdy musi wyszukać dietę dla siebie, chyba nie ma takiej co wszystkim pasuje.
Ja rano zamiast śniadania piję koktajl, póżniej obieram warzywa na cały dzień i jak mam ochotę to podgryzam. Póżniej pół porcji obiadu, warzywa, koktajl, biegam i na kolację jakaś sałatka warzywna.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:37, 25 lut 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Ale tu ruch i śmichy- chichy. Miło Was będzie zobaczyć w sobotę.
Mamy w aucie 3 miejsca wolne, gdyby ktoś miał jeszcze ochotę to zgarniemy po drodze

To musisz jechac przez Łódz chyba? Chyba Stokrotka gdzies pisała ze chciałaby jechac, a może Agata P tez by sie wybrała. A Luki ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:15, 25 lut 2016

Do góry
Kachat nie wszystkie lilie chętnie się rozrastają, u mnie orientalne wręcz się uwsteczniają i zanikają. Jeżeli słabo rośnie warto przesadzić i dać jej w dołek kompostu na pewno nie pogardzi. Jeszcze kwestia tego czy po przekwitnięciu zostawiasz łodygę bo powinno się zostawić przynajmniej połowę, aby zasiliła cebulę na przyszły rok

Bogdziu troszkę w tym roku przybędzie tylko jeszcze nie wiem gdzie posadzę.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:56, 25 lut 2016

Do góry
Dobra marchewkę i jabłka lubię, z brakiem cukru będzie problem pisz dalej bo dietę planuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:53, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jankosia, a mam swój arsenał zdjęć poruszyć skromny bo skromny, ale jest
Wtedy na pewno zostaniesz rozpoznana
ja tam bym poznała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:53, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
ja tam bym poznała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 25 lut 2016

Do góry

Fajnie się macie z tą Gardenią.
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 19:27, 25 lut 2016

Do góry
I ja też się piszę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:18, 25 lut 2016

Do góry
Kasiu tak wiem, wiem że w maju, ale miałem na myśli oby było więcej spotkań pogoda nie straszna o ile nie ma ściany deszczu.
Niestety co do służbowych rzeczy najpierw trzeba je mieć

Irenko miło mi Cię widzieć ja się skuszę na wyjazd o ile nic nie pokrzyżuje planów

Jolu nie ma co ukrywać troszkę się tego nazbierało przez lata, a teraz problem z porządkiem kolorystycznym

Patrycja lilie jak rosną bezproblemowo warto mieć w dużej ilości

Beskidzkie marzenie 18:00, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Żurawce nic nie jest a wygląda po zimie zależy od zimy, odmiany, i stanowiska jednym słowem loteria
W połowie marca najlepiej obciąć wszystkie liście.

Wielkie dzięki za info, myślałam ze do wywalenia pójdzie, a tak zrobię jak radzisz
Ogród z łezką II 17:39, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Jak ja mam wsadzić 3 koszyki lilii do lodówki, no jak ja się pytam

Ja wsadziłam koło setki dużych cebul...do służbowej lodówki
Ogród z łezką II 17:33, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Teraz temperatura powietrza taka jak w lodówce
Ogród z łezką II 17:15, 25 lut 2016
Do góry
Luki napisał(a)

musisz mieć dwie lodówki

innego wyjścia nie ma ...ogród wymaga poświeceń i lodówek jak sie okazuje tez

moje lilie zajmują pól najwyższej półki ..i T chce jeszcze dokupić ...oby nie szalał na 3 koszyki ...najwyżej będziemy jadać płatki owsiane i ziemniaki ...do tego nie trzeba lodówki

Ogród z łezką II 15:39, 25 lut 2016

Do góry
Skarbonkowy ogródek 15:27, 25 lut 2016

Do góry
Witaj
Domek bardzo uroczy, ale mnie również zastanowiło dlaczego wycinacie lipy, są chore, łamią się? Dorosłe drzewa to największy skarb jaki można mieć w ogrodzie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:48, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Co tu dużo mówić, z wielkim uśmiechem i przyjemnością ogląda się takie wspomnienia

Miło, że wpadaszpozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:09, 25 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko jesienią to nie ma się co bać o lilie tylko rozdzielać bez zbędnych ceregieli nic im się nie stanie, wiosną jak są pędy to już inna sprawa

Kasiu jak wiesz u mnie tak się nie da ze względu na glebę bo wszystko się sypie. Moje lilie po wysadzeniu zbyt ruszyły i będzie problem przy sadzeniu, a do tego jeszcze troszkę czasu potrzeba, wczoraj wszystkie układałem pionowo

Oby tylko nie w maju, a jak co to będę się samochodem wybierał jak najbardziej, więc słucham No i muszę jeszcze drugą wersję podesłać
Święto Azalii jest w maju...

Czekam grzecznie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:58, 25 lut 2016

Do góry
Iwonko jesienią to nie ma się co bać o lilie tylko rozdzielać bez zbędnych ceregieli nic im się nie stanie, wiosną jak są pędy to już inna sprawa

Kasiu jak wiesz u mnie tak się nie da ze względu na glebę bo wszystko się sypie. Moje lilie po wysadzeniu zbyt ruszyły i będzie problem przy sadzeniu, a do tego jeszcze troszkę czasu potrzeba, wczoraj wszystkie układałem pionowo

Oby tylko nie w maju, a jak co to będę się samochodem wybierał jak najbardziej, więc słucham No i muszę jeszcze drugą wersję podesłać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies