Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 14:47, 10 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Trochę energetycznie, zanim słońce wysuszy wszystko:
Zbyszek się pytał, dlaczego te jeżówki w trawę posadziłam, a nie obok? Nie czyta chyba ogrodowiska

hahahahaha dobre
Ogródek Iwony 14:44, 10 sie 2015

Do góry
Trochę energetycznie, zanim słońce wysuszy wszystko:
Zbyszek się pytał, dlaczego te jeżówki w trawę posadziłam, a nie obok? Nie czyta chyba ogrodowiska

Ogród dla moich synków 14:40, 10 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
a jakoś tak się załamałam że u mnie tak nędznie ( skasowałam wątek) i nie pasuje do ogrodowiska ale w ogródku w dalszym ciągu działam nie poddaje się
jak chcesz niższe hortensje to soudane fraise polecam ( taka sama jak vanille fraise ale mała)
magical candle piękna i do 1,5 metra dorasta.
piękny kolor kwiatów, zdjęcie mojej

Też mam. Ale u mnie jeszcze nigdy nie była tak wysoka. Polecam, bo ten limonkowy kolor jest przepiękny. I ładnie przebarwia się na róż.
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 14:37, 10 sie 2015

Do góry
ROZPACZ!!!
mój jedyny biedny skrętniczek zaczął ładnie kwitnąć, przybyło mu listków i wogóle ładnie się prezentował...ale... pojechałam na urlop, wczoraj wraciłam a tu.... tragedia zostawiłam wszystkie kwiaty pod opieką ale mój bidulek nie przetrwał próby "innej ręki" i padł.... czy da się go jakoś uratować?? czy wyrzucić?? wygląda tak teraz:

Jestem w polu 14:32, 10 sie 2015

Do góry
Warmia napisał(a)

Hortensja, która miała być Limką chyba nią jednak nie jest Nie była limonkowa, tylko od momentu zakwitnięcia, biała, a teraz wygląda tak

czy ktoś może mnie oświecić, co to za hortensja

No widzisz to u mnie odwrotnie. Chciałam Vanilki, kupiłam w dwóch różnych sklepach i jedna jest Vanilką a druga chyba Limką. A mówiłam w sklepie że nie wygląda na Vanilkę bo ma zielone pędy ale wzięłam bo zapewniali że czerwone pędy ma hortensja Pink coś tam. I teraz mam. Trzeba ufać intuicji.
Jestem w polu 14:27, 10 sie 2015

Do góry
U mnie róże chorują, bo chyba im miejsce nie służy. Podczas deszczu, cała woda z daszku nad tarasem, leci na nie strumieniem. Mus je stamtąd zabrać. Muszę więc wymyślić, czym obsadzić taras, który jest od zachodu.

Tak wygląda teraz. Róże tu cierpią, bo za mokro. Inne rośliny już przekwitły i zrobiło się nudno. Czas pomyśleć nad tą rabatą.

Na rogu tarasu chciałam posadzić jakąś tuję, która dawałaby za jakiś czas cień roślinkom, które rosną pod ścianą domu (anabel, żurawki, hosta). Muszę też chyba poszerzyć te rabaty przy tarasie, bo jakoś tak ciasno tam. Anabel też muszę lekko wysunąć do przodu, bo ma tam mało miejsca. Oj, czekają mnie zmiany. Mam nadzieję, że troszkę pomożecie.

Hortensjada 14:27, 10 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Ewciu, nic się nie martw, ja w zeszłym tygodniu obcięłam wprawdzie Vanilkę bo się połamała w dość idiotyczny sposób i proszę- zainspirowana Twoim zapytaniem pognałam do doniczki sprawdzić co się dzieje. Te wszystkie zielone punkciki to nowe pędy ! Do zimy spokojnie zdrewnieją a hortka ślicznie się zagęści. A jakie tempo !

Idąc za ciosem chyba tak dzisiaj zrobię w pozostałych 6 donicach ( na razie są mało reprezentatywne mając po 5-6 pędów), tylko muszę gdzieś znaleźć miejsce, żeby je usunąć z widoku
Pozdrawiam

To radzisz mi przyciąć, czy zostawić takie suche i podlewać? Widzę po Twoich zdjęciach, że jest szansa dla moich hortensji
Moja działka na Dębowym Lesie 14:23, 10 sie 2015

Do góry

Jeżówka Milkshake

Jeżówka Supreme Cantaloupe

Co się stało kwiatom ... 14:20, 10 sie 2015

Do góry

Hortensja z patyczka już w kwiatach.

Moja działka na Dębowym Lesie 14:18, 10 sie 2015

Do góry

Jeżówka Secret Glow

Alba

JEŻÓWKA SUMMER COCKTAI

Hot Papaya .

Ogródek Iwony 14:15, 10 sie 2015

Do góry
Nowe nabytki - chyba będą tu pasować ?
Liatra (jedną już mam, dokupiłam drugą) i dwie perovskie. Wreszcie z kartką:
"Blue Spire", wysokość 1,50 m.
Z przodu kiedyś dam hakone. Niech sobie zwisa.
edit: zapomniałam o zdjęciu

Moja działka na Dębowym Lesie 14:15, 10 sie 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu ---ta moja hortka to jedna taka wredna choc ładnie kwitnie zaraz ją podkarmię Widzę że masz jeżówki ---- kupowalam w necie 4 sztuki I z tego mam 1 bo reszta padła Powidz mi czy wszystkie są wysokie .Biała czerwona I zielona ??????

Hmm pytasz o hortki, czy o jeżówki.??
Jeżeli o jeżówki.To rózne.Najwyższa to jest summer cocktail.Potem Hot Papaya .Zwykła różowa.
Reszta ciut niższa.I pełne , i te kolorki śliczne

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:12, 10 sie 2015

Do góry

Dzisiejszy mężowy obiad

Masz zdolnego męża. Facet przy garach jest miłym widokiem ale gdy te gary są nad takim paleniskiem to już wogóle bomba. Gratuluję zupki, wygląda apetycznie.
Moja działka na Dębowym Lesie 14:10, 10 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)
Jeżówki cudne . Poza tym donoszę, że będą kwiaty na moim Polish Spirit
. I jeszcze u nas popadało, niedużo, ale nie trzeba było dziś podlewać ogrodu

Asiu, same dobre wieści i clemek zakwitł i deszczyk podlał,.
A u mnie nic, a nic,Może już miesiąc nie padało.A upały trwają i dokuczają.
Nic to przetrwamy, sory takie mamy lato

Arabela

Hortensjada 14:09, 10 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Kochana u mnie to jeszcze nie ma co pokazywać w porównaniu do twoich cudności mi szczęka opada po każdych odwiedzinach u ciebie.Mam młody ogród ale hortensje tak mi w głowie zawróciły że szukam kolejnych odmian w pobliskich szkółkach
Moja hortensja phantom

Bardzo się cieszę, że wreszcie coś nam pokazałaś. Uwielbiam tak zagęszczone rośliny.
Co się stało kwiatom ... 14:06, 10 sie 2015

Do góry
Ewunia zobacz co mi zakwitło , dziękuję z całego serca za ten dar od Ciebie, zrobiłam mu specjalną sesję foto,
okazało się że mój biały zawilec bez wigoru jest z tych późniejszych, wypuścił łodygę z kwiatami

Moja działka na Dębowym Lesie 14:06, 10 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Wcale nie widać po tych pięknościach, że im upał doskwiera

Bo ciągle podlewam.Ale i tak to nie jest to .Przez upał roślinki też są wymęczone. Kwitnienie krótsze marniejsze
Hortensja bukietowa Kyushiu
.im skwar nie przeszkadza, buszują po kwiatach

Hortensjada 14:06, 10 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Bożenko, wróciłam z urlopu i jestem załamana. Moje 2 hortensje Magical Candle uschły całe - listki i kwiatostany. Sąsiadka mówiła, że je podlewała, ale pewnie za mało i za rzadko. Były sadzone na początku lipca. Co byś teraz z nimi zrobiła? Wykopać i kupić nowe? Ściąć nisko i czekać aż odbiją? Zostawić je takie jak są i podlewać uparcie?

Ewciu, nic się nie martw, ja w zeszłym tygodniu obcięłam wprawdzie Vanilkę bo się połamała w dość idiotyczny sposób i proszę- zainspirowana Twoim zapytaniem pognałam do doniczki sprawdzić co się dzieje. Te wszystkie zielone punkciki to nowe pędy ! Do zimy spokojnie zdrewnieją a hortka ślicznie się zagęści. A jakie tempo !

Idąc za ciosem chyba tak dzisiaj zrobię w pozostałych 6 donicach ( na razie są mało reprezentatywne mając po 5-6 pędów), tylko muszę gdzieś znaleźć miejsce, żeby je usunąć z widoku
Pozdrawiam
Hortensjada 14:01, 10 sie 2015

Do góry
Kochana u mnie to jeszcze nie ma co pokazywać w porównaniu do twoich cudności mi szczęka opada po każdych odwiedzinach u ciebie.Mam młody ogród ale hortensje tak mi w głowie zawróciły że szukam kolejnych odmian w pobliskich szkółkach
Moja hortensja phantom
Co się stało kwiatom ... 13:58, 10 sie 2015

Do góry
Witam się po krótkiej przerwie urlopowej takim widokiem.

Przyjemne mordki, prawda ?

A w moim ogrodzie...kwitną Groszki i Róże

Winogrona wreszcie owocują, to zasługa Zbyszka który poradził mi jak przyciąć winorośle, zrobiłam wg.instrukcji i widać efekty cięcia w postaci owoców

Pomidorowa będzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies