Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Warmia 11:36, 10 sie 2015

poranna toaleta

i śniadanko

Warmia 11:43, 10 sie 2015

troszkę już chyba jesiennie chociaż lubię te kolory

Mysza 11:50, 10 sie 2015

Marta fajnie, że już wróciłaś
Pięknie wszystko rośnie.Jarzębina cudna, moja ma w tym roku pierwszy raz ma korale i czekam niecierpliwie kiedy się zaczerwieni.
Warmia 12:05, 10 sie 2015

Mysza napisał(a)
Marta fajnie, że już wróciłaś
Pięknie wszystko rośnie.Jarzębina cudna, moja ma w tym roku pierwszy raz ma korale i czekam niecierpliwie kiedy się zaczerwieni.

Jestem, jestem i nie wiem w co ręce włożyć. Czy najpierw dom, czy ogród. W domu gorąco i przez to jeszcze nie rozpakowałam wszystkiego. W ogrodzie mam wraże nie, że moje pielenie przed wyjazdem tylko mi się śniło Zielska znowu tyle, że tylko uciekać i nie patrzeć. Roślinki starają się jak mogą, ale upał im nie pomaga.
Ale cieszę się, że już jestem i powolutku wszystko doprowadzę do pożądku.
Szykuję się też do zmiany rabaty przy tarasie, bo różę tam strasznie chorują i muszę je przenieść, ale muszę z tym poczekać do jesieni.
AnnaCh 12:51, 10 sie 2015

No właśnie moje róże przy tarasie też mi chorują i nie wiem co z nimi robić, czytałam o oprysku z sody oczyszczonej.

Marta, twoje budeje są prześliczne
Warmia 14:27, 10 sie 2015

U mnie róże chorują, bo chyba im miejsce nie służy. Podczas deszczu, cała woda z daszku nad tarasem, leci na nie strumieniem. Mus je stamtąd zabrać. Muszę więc wymyślić, czym obsadzić taras, który jest od zachodu.

Tak wygląda teraz. Róże tu cierpią, bo za mokro. Inne rośliny już przekwitły i zrobiło się nudno. Czas pomyśleć nad tą rabatą.

Na rogu tarasu chciałam posadzić jakąś tuję, która dawałaby za jakiś czas cień roślinkom, które rosną pod ścianą domu (anabel, żurawki, hosta). Muszę też chyba poszerzyć te rabaty przy tarasie, bo jakoś tak ciasno tam. Anabel też muszę lekko wysunąć do przodu, bo ma tam mało miejsca. Oj, czekają mnie zmiany. Mam nadzieję, że troszkę pomożecie.

Makao_J 14:32, 10 sie 2015

Warmia napisał(a)

Hortensja, która miała być Limką chyba nią jednak nie jest Nie była limonkowa, tylko od momentu zakwitnięcia, biała, a teraz wygląda tak

czy ktoś może mnie oświecić, co to za hortensja

No widzisz to u mnie odwrotnie. Chciałam Vanilki, kupiłam w dwóch różnych sklepach i jedna jest Vanilką a druga chyba Limką. A mówiłam w sklepie że nie wygląda na Vanilkę bo ma zielone pędy ale wzięłam bo zapewniali że czerwone pędy ma hortensja Pink coś tam. I teraz mam. Trzeba ufać intuicji.
Makao_J 14:37, 10 sie 2015

Gdybyś mieszkała bliżej to byśmy się zamieniły, hihi. A tak to może być ciężko bo wysłanie takich dużych roślin może być ciężkie.
Warmia 15:37, 10 sie 2015

Makao_J napisał(a)
Gdybyś mieszkała bliżej to byśmy się zamieniły, hihi. A tak to może być ciężko bo wysłanie takich dużych roślin może być ciężkie.

Mógłby być problem Nic to na razie zostanie gdzie jest, a jak będę robiła zmiany na tej rabacie, to wtedy pomyślę co z nią.
Anusia 15:46, 10 sie 2015

Warmia napisał(a)
Aniu, na zimę zrób jej kopczyk dookoła korzeni np. z kory, a wiosną przytnij gałązki, które przemarzną. Potem daj im dobrego papu i powinna ruszyć z kopyta. Moje w pierwszym roku były takie bidulki.

tak było kiedyś. W prawym dolnym roku są moje budleje. Biedne rosły w trawie i były mikruskami.

a teraz wyglądają tak.

Czeka mnie jeszcze wycinanie uschniętych kwiatów, ale już wczoraj nie dałam rady. Obciachałam wczoraj cztery Zostały jeszcze trzy

Ooo jaka różnica. Mam nadzieję, że ruszy. Dokupię białą będą pięknie razem wyglądały Fajnie jest porównać jak było przed a teraz po kilku latach jak się pięknie porozrastało.
Żółta budleja też ładna takiej jeszcze nie widziałam.