Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla moich synków

Ogród dla moich synków

Filemon24 13:56, 10 sie 2015

No ja mam jeszcze w jednym miejscu misz masz ale w przyszłym roku mam się zamiar porządnie zabrać za to miejsce. Nie jest to proste samemu coś sensownego wymyślić.Więc jak się ma możliwość skorzystania z pomocy profesjonalisty to się nie dziwię że to zrobiłaś.
U mnie to raczej żaden talent a raczej mus samemu kombinować
Tess 14:40, 10 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
a jakoś tak się załamałam że u mnie tak nędznie ( skasowałam wątek) i nie pasuje do ogrodowiska ale w ogródku w dalszym ciągu działam nie poddaje się
jak chcesz niższe hortensje to soudane fraise polecam ( taka sama jak vanille fraise ale mała)
magical candle piękna i do 1,5 metra dorasta.
piękny kolor kwiatów, zdjęcie mojej

Też mam. Ale u mnie jeszcze nigdy nie była tak wysoka. Polecam, bo ten limonkowy kolor jest przepiękny. I ładnie przebarwia się na róż.
Marga 00:26, 12 sie 2015

Filemon24 napisał(a)
Więc jak się ma możliwość skorzystania z pomocy profesjonalisty to się nie dziwię że to zrobiłaś.
U mnie to raczej żaden talent a raczej mus samemu kombinować

Ale ja naprawdę jestem zielona To dopiero mój pierwszy sezon ogrodowy i to rozpoczęty dopiero końcem maja Ja po prostu nie miałam wyboru i musiałam poprosić o pomoc kogoś kto się orientuje w ogrodnictwie . Do tej pory na balkonie miałam tylko bratki
Twoja wiedza ogrodnicza i moja to naprawdę niebo i ziemia. Jak coś już nakombinujesz na rabatach to dawaj fotki, może być u mnie

Marga 00:28, 12 sie 2015

Tess napisał(a)

Też mam. Ale u mnie jeszcze nigdy nie była tak wysoka. Polecam, bo ten limonkowy kolor jest przepiękny. I ładnie przebarwia się na róż.

No i mam dylemat, bo szpaler miał być z białych hortek a mnie się strasznie podobają limonkowe
Marga 00:38, 12 sie 2015

W końcu dziś odebrałam samochód z naprawy
Perovskia chyba urosła
Tak było na przełomie czerwca i lipca

Tak dzisiaj

Rabata w części wyściółkowana gazetami i skoszoną trawą. Musze kupić korę.

Moje VF kwitną
Zdjęcie wybrałam i tak najlepsze

sylwia_slomc... 01:18, 12 sie 2015

U mnie vanilka już przekwita, ale za to kwitnie polar bear
AnnaCh 08:53, 12 sie 2015

Perovskia to nie chyba, a na pewno urosła Super, zobaczysz jak ładnie będzie w przyszłym roku
U mnie vanilka też kwitnie.
Dawaj więcej fotek, bo masz już się czym chwalić.
jona 09:54, 12 sie 2015

Witaj Marga . Mi się wydaje, że dobrze móc skorzystać z pomocy specjalisty. przynajmniej ramy ogrodu zostaną stworzone, a potem już pójdzie
Perowskie ślicznie rosną
Filemon24 13:41, 12 sie 2015

Ja od poprzedniego roku zaczęłam się ogrodnictwem interesować ale bardzo intensywnie dużo czytam o roślinkach sama rozmnażam nawet udało mi się hortensje z patyczków rozmnożyć.
Twoja perwoskia niesamowicie się rozrosła. Też myślę żeby posadzić kilka sadzonek, bo to taka piękna roślina
Marga 09:36, 13 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie vanilka już przekwita, ale za to kwitnie polar bear

Fajna jest taka ciągłość kwitnienia hortensji
Na razie mam tylko jedną odmianę, ale w przyszłym roku planuję już mieć 4