Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 21:06, 26 sie 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A zresztą, przecież nie o to tu chodzi, żeby koloryzować rzeczywistość.
Jak to w życiu, są ogrodowe sukcesy jak i porażki.

Odetchnęłam ... już myślałam, że to ja coś źle robię a to po prostu pogoda spłatała nam psikusa i nie pozwolila rozwinąć się hortkom właściwie
Dziękuję

PS Za to w przyszlym roku będzie busz
Ogródek Iwony 21:06, 26 sie 2015

Do góry
Trochę zbliżeń na detale:

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:04, 26 sie 2015

Do góry
i jeszcze małe porządki koło ścianki, miniaturowe sadzonki miskanta ML i miniaturowe Red Barona - cały rządek a coś na zdjęciu tego nie widać:
było:

jest:

liczę na to, że w przyszłym roku się proporcje odwrócą i miskant przewyższy red barona
Ogród z widokiem na jezioro 21:03, 26 sie 2015

Do góry
Dziś znowu byłam nad jeziorkiem, w innym miejscu tym razem

Szmaragdowy Zakątek 21:02, 26 sie 2015

Do góry
Nikita napisał(a)
Wczoraj bardzo, bardzo ogrodowiskowo spędzony dzień…rano targi w Zduńskiej Woli, a potem wizyta w przepięknym ogrodzie Krysi (Krys)
przypis autora: przepraszam za jakość zdjęć, ale już na początku imprezy padł mi aparat foto i został tylko mój telefon….

Już w pierwszych minutach targów powoli zapełniał się bagażnik...po dwóch godzinach wyglądał tak…

…dla wielkich miskantów już miejsca nie starczyło, więc wygodnie usadowiły się obok kierowcy
(powiem wam w tajemnicy, że ja też jechałam obok kierowcy, więc jednym słowem mówiąc…nie zważając jak to zabrzmi, ale …„Cabaret” miałam miedzy nożkami…ha, ha)

o jak ja lubię takie zakupy-aż mi się oczy do tego błyszczą szmaragdowy będzie jeszcze piękniejszy!

spotkanko widać super, Krysia ma zajefajny taras!
Hortensjada 21:02, 26 sie 2015

Do góry
I jeszcze trochę dzisiejszych fotek

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:59, 26 sie 2015

Do góry
są i moje vanilki:
to jeszcze lipiec

a to już sierpniowe odsłony

trochę niestety się wyłożył po desczach no ale kolor mają cudny (jak dla mnie rzecz jasna )

Doświadczalnia bylinowo-różana 20:55, 26 sie 2015

Do góry
Róża na dobranoc. Jeszcze niewiele o niej wiem, bo dopiero na wiosnę posadzona. Pięknie pachnie. Teraz wypuszcza długie gałązki.

Hortensjada 20:55, 26 sie 2015

Do góry
Chyba już na wszystkie konkretne pytania odpowiedziałam

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i miłe słowa

Kończę dzisiaj urlop, w ostatnich dniach latałam jak wariatka i próbowałam zrealizować to co miałam zaplanowane. Fizycznie czuję się jakbym urlop spędziła pracując w kopalni ale psychicznie wyraźnie odpoczęłam
A to fotki w już baaardzo zachodzącym słońcu, bo wcześniej oczywiście nie miałam czasu

Pogubiłam się po drodze... 20:53, 26 sie 2015

Do góry
Jak się dopcham do komputera to wstawię mojego wynalazka to zobaczysz dlaczego hlipie
to ja dziś hurtem
Zakupykilka wrzosów, jeden carex buchananaRozchodnik od teściowej

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:52, 26 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ja wiem, że w wiecznym biegu jesteś ...ale na weekend może będziesz mieć trochę czasu? albo zarwiesz nockę

zobacz tu listę ...co z niej masz? i których nie polecasz?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5415-symetryczno-liryczny-z-widokiem-na-sleze?page=23

Się opisałam i zjadło... zamiast wyślij dałam odśwież..

Specjalnie dla ciebie policzyłam róże.. mogłam coś przegapić.. mam 63 szt. ale odmian tylko 20. Nie taka kokosia ze mnie jak by wyglądało.
Z listy mam tylko 4 ale to nowe nabytki... pogadamy o nich z 2 lata.

Jesień idzie.. jarzębiny czerwone

Wrzosy kwitną..

Moja bajka 20:52, 26 sie 2015

Do góry
Kuklik napisał(a)

Jak chcesz mogę Ci przysłać taką
Nie wiem jak się nazywa, bo kupiłam ją kiedyś w Berlinie jako coś innego niż wyrosło, ale jest spora i cała jasnozielona bez obwódki, fajnie wygląda w kompozycjach.
Po tegorocznej suszy i upałach jest wymęczona, ale toleruje dość sporo słońca, nie przypala się.

jeśli Ci się podoba, podaj mi adres na priv.

Ładna jest też Dancing Queen, ale musi mieć cień, bo się łatwo przypala i teraz w sierpniu już nie jest żółtozielona, tylko po prostu zielona, jest też mniejsza od tej powyżej.
ściskam mocno

Iza, ależ cudna ta hosta, właśnie o taką żarówę mi chodziło . I super, że słonko jej nie przypala . Już lecę na priv .
Hortensjada 20:49, 26 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Lada moment a wyjrzą piuropusze ( to te zgrubienia)

Bożenko to Ty masz pampasową ? powiedz mi jak ją zimujesz ?
W samym słońcu 20:49, 26 sie 2015

Do góry
sarenka napisał(a)
Póki co to mam 5 bukszpanow ( można je teraz ciąć????) i 2 żurawki no name, 1 marmalade i 4 jasnozielone,które jednak nie dały sobie rady na słońcu. Postawiłam tak
Jak inaczej mogę to pozostawiać?
Czy pasowałoby między bukszpanami posadzić jeszcze Danica?
Z zurawek to myślę by te no name dokupić na rynku,1 marmalade, ewentualnie w przyszłym roku je porozdzielac

Jeśli mnie oczy nie mylą to te buksy malusie... Nie lepiej za 20-30zł kupić gotową kulkę? Z tych dzieciaczków kulki uzyskasz za 3-4 lata. Jak dobrze pójdzie...
ale jeśli chcesz to ciachnij mocno w połowie. Muszą się rozkrzewić. Aczkolwiek teraz z takimi maluchami to ryzyko. Zasada jest taka, że czym mocniej/częściej tniesz to się lepiej rozkrzewiają, bo w 3-4 tygodnie po cięciu wypuszczają nowe odrosty. Cięcie pobudza. Myślę, że lepiej zaczekaj do wiosny. teraz tylko można jeszcze robić cięcie korygujące. (głośno myślę)

Zobacz u Mad jak posadziła kulki pod oknami - nie w rządku, a w grupach -tak ciekawiej. Zurawki jeśli jest co, to dziel. Przekop ziemię z korą i sadź.
Myślę, że albo tuje, albo buksy. wybór nalezy do ciebie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:45, 26 sie 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Julka

Przetacznik Red FOx kwitł bardzo długo i nadal na końcach pędów ma resztki kwiatów gdybym go ściął to by zakwitł znowu za jakiś czas, ale jakoś dotrzeć do niego z sekatorem nie potrafie
Sadziłem tak co 30cm i się połączył w ładną opaskę, nie kładzie się, stoi sztywno a to wielka zaleta. Nie zajmuje dużo miejsca.
Tutaj w połowie lipca

To jeszcze mi napisz jaką powierzchnię zajmuje jeden taki Foxiu;, piszesz, że nie dużo, ja mam tam bardzo niewiele miejsca i muszę się zastanowić ile kupić. Bo doczytałam, że rośnie do wys. 30-40 cm.

Hortensjada 20:44, 26 sie 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Bożenko czy masz hortensję dębolistną ?

łącznie mam 4 krzewy ( a to tylko dlatego, że już 2 X niefortunnie próbowałam kupić Harmony (i nadal jej nie mam ), spróbuję jeszcze raz)
A to młodziutka dębolistna Amethyst

Za małe jeszcze, żeby się nimi zachwycać, zobaczymy co z nich wyrośnie
A przy okazji - masz super wypasione hortki, żałuję, że nie byłam
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:41, 26 sie 2015

Do góry
Joanna Świnica była dwa dni przed Rysami - pełne mleko a Jagnięcy w 2011 z ekstra widokami

tu Jagnięcy Szczyt od strony Rysów(ten po lewej)niezła górka

no dobra to może w końcu wdrapię się na szczyt

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:41, 26 sie 2015

Do góry
Łoooo, ja Cię melduję ,źe odrobinkę nadrobiłam
Superowe spotkanko było , jak ja lubię te fotki uśmiechniętych radosnych buziek nie do podrobienia
O wylewkach poczytałam i gęsiej skorki dostałam....normalnie...wyrazy współczucia
No i gratulacje na kolejnego tysiaka Kobitko jak Ty to robisz ??

Buziole

Małymi kroczkami do celu... 20:40, 26 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A i zrobiłam sobie takie przedszkole z ' ice dance' dałam je w miejsce zaciszne i zacienione, tam mam nadzieję dojdą do siebie i na wiosnę zostaną wsadzone na miejsce docelowe.

Ślicznie je podzieliłaś. Wiosną będziesz miała co przesadzać
Hortensjada 20:38, 26 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
A ja chciałam zapytać o pampasową
Kiedy ona wypuszcza kwiatostany ?

Lada moment a wyjrzą piuropusze ( to te zgrubienia)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies