Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:13, 09 sie 2015

polinka napisał(a)
Dzisiaj możemy odetchnąć choć trochę, niestety od jutra, od nowa powtórka...a ja do pracy bez klimy...

Ja tez bez klimy. W czarnym budynku z czarnymi żaluzjami.... W razie cżego wsiądę do samochodu aby się schlodzić
Madzenka 22:15, 09 sie 2015

ewa004 napisał(a)
Basen świetna sprawa .
Ja nie mam gdzie postawić ,szkoda
Wczoraj ratowałam się nad jeziorem ,ale wytrzymałam dwie godziny.
Nad morzem mogę cały dzień siedzieć ,ale jezioro to dla mnie męczarnia .

Nad morzem wieje a nad jeziorkiem zwykle nie ... A poza tym u nas morze na pólnocy to jak ma byc ciepło ?
Madzenka 22:16, 09 sie 2015

Gabisia napisał(a)

OMG! Bosko !!!

Laur pojdzie do innej donicy, w tych szarych beda kule bukszpanowe z rabaty.... Bo za gesto posadziłam pod magnolia
Kasya 22:22, 09 sie 2015

Madzenka napisał(a)

Pod koniec lata będe zrywać go z moich kwadratów moge ci wtedy oddać. Ale uprzedzam niczego nie wysyłam, bo zanim dojade do kuriera to rosliny padna. Odbiór osobisty lub dostawa do Waszawy w czasie jakiejś mojej delegacji

O to super ze bywasz w Warszawie dojadę jak dasz znać gdzie i kiedy
A tak poza tym jak ci się ten karmnik sprawdza ?
Rench 22:33, 09 sie 2015

A ja tak siedzę i wypoczywam w tym ukropie( mam urlopik) "i przychodzą mi do głowy różne psie myśli" żeby jedną z rabatek zamienić na żwirkową plażę przydomową
Rench 22:39, 09 sie 2015

Madzenka napisał(a)
I róże...
Munstead wood absolutnie nic sobie w tym roku nie robi z diabelskich upałów. Zaprzecza tezie, ze purpury szybko przypala. Na ty lach taka sama teminatorka Princess Anne

Gertruda Jekyll startuje, ah jak ja lubię tę kultową różę

I malutka Old Port, ah zachwyca mnie ten kolor

Mój tez tłoczy,ale kwiat zaledwie jeden dzień,może dlatego ża na totalnej patelni ma rezydencję

Twój patent na domowe ciepłe morze doskonały Tylko ja mam za mały tarasik ,pozostaje mi polewanie się z szlaufa,jak to powyżej koleżanki opowiadał
Milka 22:54, 09 sie 2015

Suszy kompletnie nie widac, basen w idealnym miejscu..mówisz Grecja w Polsce jeszcze troche i do na wygrzac się przyjada
Ale woda bedzie probkemem, cisnienie slabe, ciagle mowia o tej wodzie, glina super u ciebie się spisuje. Rozowe hortensje cudne
JulkAd 23:00, 09 sie 2015

Madzenka napisał(a)

Julka Old Port jest niską róża, u mnie ma ok 70 cm ale to jej pierwszy pełny sezon, niemal identyczna jest Heidi Klum - jeszcze niższa. Poczekaj az mi zakwitnie Young Lycidas dam znac czy ma taki sam kolor bo jest wyzsza

Ciut jasniejsza ale ostrzejszy kolor ma claire Marshall ale tez niska.... Wielka jasna w tym odcieniu (dwa tony jasniejsza) jest Louis Odier . Czekam na ponowne kwitnienie Gardeners Friend bo przy pierwszym kwitnieniu był jasniejszy niz pierwotnie przypuszczałam
Pokaz u siebie do czego chcesz dosadzic.

Dzięki za wsparcie....zapisałam.
Zmieniam całkowicie rabatę przy Vanilce i chodzi mi o taki róż, który nie pogryzłby się z kolorem różowiejącej,a później bordowiejącej hortki....no a wcześniej dawał kolor na rabacie....i tak wiadomo, że wszystko wyjdzie w "praniu" i najwyżej będę przesadzać...oczywiście czas zmian nie wcześniej niż jesienią....w takie upały chyba bym zmarnowała wszystkie rośliny
...z tych co wymieniłaś tylko kolor Louiski kojarzę, bo mam ...jak Vanilka zmieni barwę to porównam czy taki kolor mógłby być....buziaki
Ensata 23:05, 09 sie 2015

Namacasz się z drinkiem??
Magda70 23:06, 09 sie 2015

Madzenka napisał(a)
I uwaga system chlodzaco-wentylacjący M

Czyli lód z wiatrakiem

Pomyslowe
U nas dziś już tylko 20 stopni było...
Ale od jutro znow cieplej