Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:47, 17 lip 2015

Do góry
znowu to samo ale może inaczej ... aktualizacja z dzisiejszego kicania z aparatem dla odmiany wyposażonego w kartę

Jubilee Celebration ... jak te zetnę to chyba przesadzę bo ją ulokowałam fatalnie

najcudniejszy bukiet świata (po bukiecie różanym oczywista oczywistość )

filiżanka tego na A ... co nigdy nie pamiętam

a tu oczekiwanie na filiżanki i ich zapach

Skąpana w słońcu 23:42, 17 lip 2015

Do góry
Ewo jak się nazywa ta jeżówka?

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:41, 17 lip 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I niemiłe odkrycie. Żółknie kulka. Może podeschła, sucho ostatnio mocno było. Podlałam ją z odżywką do bukszpanów, zresztą wszystkie podlałam siłą rozpędu.

Biedny bukszpanek pewnie się poprawi
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 23:40, 17 lip 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I kwiatkowo buszowo

no super busz Ci się Ewcia udał pięknie różyczki na baczność wszystkie razem boskie a to ciemne na ostatnim to co to śliczne kwiat jak cynie ja nie mam w tym roku posadziłam w miejsce corocznych cynii jeżówki Buziole zostawiam To słoneczko to jeżówka mam takie chyba jak ty
Skąpana w słońcu 23:40, 17 lip 2015

Do góry
Część jeżówek już ładnie kwitnie, inne dopiero zaczynają

Ogród w Puszczykowie 23:38, 17 lip 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
w warzywniku
dojrzewają pomidorki

Red Pear czy Yellow Pear?

I karczochy chyba jedziemy na tych samych inspiracjach Kasi B. Niestety karczochy zasuszyłam na etapie kiełkowania...

Zgapiłam od Ciebie żywokost. Na szczęście trafiłam na znajomej łące i mam już w ogrodzie. No, nie jest taki ekskluzywny, tylko nasz krajowy, ale ma nadzieję, że właściwości podobne

Różanka z ostróżkami... WOW! najlepsza rabata jaką widziałam w tym roku!!!
Rododendronowy ogród II. 23:38, 17 lip 2015

Do góry
Bożenka w ucho dostanie za tego papierosa .....
ech....
gdyby tak więcej czasu było..... musimy to Bożenka powtórzyć.
Kiedyś będzie tu ogród 23:34, 17 lip 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Ale zdjęcia
aż miło popatrzeć
na wszystkie potffforki

Agatko dzięki wielkie. Potfffforków troszkę jest u mnie, ale stopniowo staram się je okiełznać. Zobaczymy jakie będą efekty.

Kasya napisał(a)
ta twoja ze zdjecia to hameln ?

pokaz swoja stipę

Kasiu to zwykła rozplenica, czysty gatunek, żadna odmiana. Kępa ma 5 lat, raz była brana z niej duża sadzonka.

O której stipy prosisz zdjęcie? Tej cudooownej co dostałam od Toszki (zdjęcie poniżej) czy tej co siałam z kupnych nasion?

bartek_luberda napisał(a)
Ale mąż będzie ucieszony z wpisów Miłego wieczoru U nas cudnie cieplutko

Beatko wszystkie zachwyty nad altanką naprawdę w pełni zasłużone. Taki eMuś to skarb. Mojemu jakbym kazała chałupę zburzyć i postawić nową to byłby zachwycony. Ale wykończeniówka czy inna dłubanina to nie jego działka. Jak już baaardzo przycisnę to zrobi, z wielkim gadaniem. Choć miewa przypływy miłości...
Jak więcej błędów nie popełnić...... 23:34, 17 lip 2015

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Gdzie nie pójdę dzisiaj to fajnie z ławką
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:32, 17 lip 2015

Do góry
alinak napisał(a)

MIRA
wolkers Lov to ta na pierwszym planie . już kiedyś pisałam że obie sa fajne ,ale Six hill fiant bardzo wysoka prawie do 70-80 cm .zajmuje dużo rabaty .obie po kwietnięciu obetnę teraz .
róża Alba rosa kwitnie długo i do tego dwa razy . zaraz po pierwszym kwitnieniu obcinam, kwiatostany . i początkiem września znowu kwitnie .żelazna róża zero chorób a to co widzisz ma 4 lata .

ANIA

Ty się zachwycasz tu a ja co krok u ciebie znajduję jakieś rarytasy . gdzie ty to wszystko mieścisz .pozdrawiam

OLA

Zawstydzasz mnie ....I liga ?. no to dobrze że nie widzisz jaki po urlopie mam bałagan na rabatach .ale miło to słyszeć z twoich ust .

SEBA

Dobrze że Renia taki dobry fotograf ,sam wiesz bo ty też świetne foty strzelasz .

Ulka czasami to już mylę która pachnie a która nie . któraś nawet u mnie pachnie fiołkami ,ale zabij teraz nie pamiętam która .

KASIU

Z identyfikacją to poczekaj aż nieco urosną . po paru źdźbłach trudno rozpoznać .

GOSIU

Widzisz to jesteśmy dwie .góry to moja miłość od dawna a teraz pokochałam Dolny Śląsk.mam coś dla ciebie .....

VIOLA

U mnie wszystko toczy się wolno ...nawet wątek

OLENA

Wyobraz sobie że byłyśmy w Pakoszowie ,Książu i ogrodzie japońskim ,ale ten był marny . za to pałacowe i zamkowy bardzo ładnie utrzymany . piękne ogrody też w Pradze zwiedziłyśmy .

EWA

Łupek nie ucieknie . ważne że transport sie udał . naprawdę się bałam jak dojedziecie ,ale widzę że " zaprawieni w bojach " jesteście .
fotki zrobię dopiero w niedzielę .
tak fajnie tydzień się ułożył że co dzień mam gości . teraz czas urlopów i z kumpelami nadrabiamy cały rok .
Jutro też mam gości ,ale ja kocham spotkania wieczorne .

BOŻENKO

Zrobiłyście mi wspaniałą niespodzianka że przyjęłyście zaproszenie . na pogaduchy zawsze czasu za mało .pamiętasz choć jedno spotkanie żeby się wygadać z każdym ,bo ja nie . zawsze niedosyt .Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tu zawitasz i na tę okazje już cię kochana serdecznie zapraszam .buziaki .

RENIA
Ależ się zaczerwieniałam..dlatego lubię spotkania ogrodowiskowe ,bo gdzie możemy się tak o kwiatkach nagadać ,jeśli nie tam.

ZBYSZEK

Ani jednej fotki nie zrobiłam ,nie było czasu . Nikita pstryknęła i koleżanka Bożenki

MAGDA

Nooooo za trawkę mi nie dziękuj bo nie częstowałam......

mam nadzieję że niedługo się znowu gdzieś w Polsce spotkamy.

W rajskim też miałam Alba Rosę nawet 3 krzewy i byłam z niej bardzo zadowolona sama się dziwię gdzie ja to mieszczę obejrzałam ogród z relacji Bogdzi i już nie mogę się doczekać Mai, żeby wszystko dokładnie obejrzeć buziole
Skąpana w słońcu 23:29, 17 lip 2015

Do góry

Ja to tak sobie myslę, że nie mozna ich nie kochać
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:28, 17 lip 2015

Do góry
Ma też śliczne te czarnawe cienie na płatkach, no i pięknie sztywno rośnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:28, 17 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Hortensje oszalały.... te krzaki są wielkie, tzn siegają "cycków" czyli podaję miarą Gierczusiową
Te mają 3 lata

a te zaledwie rok

bardzo lubie ogrodowe w takim kolorze
Ogród u stóp klasztoru cz. II 23:26, 17 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)

a propos tych kocimiętek to która jest która, ja kupiłam jedną sadzonkę tej wolkers low i mam zamiar ją w przyszłym roku na wiosnę podzielić /chytra jestem/ czy ona szybko się rozrasta?
ja mam kocimiętkę jakąś starą odmianę niską co przycinam nawet 3 razy jak się łysa w środku zrobi a te wysokie tez się tnie??

pozdrawiam

MIRA
wolkers Lov to ta na pierwszym planie . już kiedyś pisałam że obie sa fajne ,ale Six hill fiant bardzo wysoka prawie do 70-80 cm .zajmuje dużo rabaty .obie po kwietnięciu obetnę teraz .
róża Alba rosa kwitnie długo i do tego dwa razy . zaraz po pierwszym kwitnieniu obcinam, kwiatostany . i początkiem września znowu kwitnie .żelazna róża zero chorób a to co widzisz ma 4 lata .

monteverde napisał(a)
Renia dzięki za zdjęcia z ogrodu Alinki z przyjemnością obejrzałam jej piękności

ANIA

Ty się zachwycasz tu a ja co krok u ciebie znajduję jakieś rarytasy . gdzie ty to wszystko mieścisz .pozdrawiam

babka napisał(a)
Ogród Aliny widziany okiem Reni bardzo mi się podoba Fantastycznie bogaty ogród no i zdjęcia pierwsza liga (jak zawsze ) Mimo wielkiego nasłonecznienia udało Ci się pięknie obfocić kompozycje roślin. Młody - słodziak

OLA

Zawstydzasz mnie ....I liga ?. no to dobrze że nie widzisz jaki po urlopie mam bałagan na rabatach .ale miło to słyszeć z twoich ust .

Sebek napisał(a)
Reniu - dziękujemy my za świeżą porcję zdjęć Są przepiękne, jak ogród Aliny

SEBA

Dobrze że Renia taki dobry fotograf ,sam wiesz bo ty też świetne foty strzelasz .

Urszulla napisał(a)
zawsze fantastyczne róże pod budynkiem widzę w tym roku szaleją, edenka rewelacyjna i królowa szwedzka taka delikatna, nie wiedziałam że pachnie.

Ulka czasami to już mylę która pachnie a która nie . któraś nawet u mnie pachnie fiołkami ,ale zabij teraz nie pamiętam która .

Kasya napisał(a)

a moze bedziesz mi mogła pomoc z identyfikacją miskantów ?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/580-miskant-miscanthus?page=28#post_0

KASIU

Z identyfikacją to poczekaj aż nieco urosną . po paru źdźbłach trudno rozpoznać .

malkul napisał(a)
oj Alinko, zazdraszczam baaardzzooo, kocham góry!

GOSIU

Widzisz to jesteśmy dwie .góry to moja miłość od dawna a teraz pokochałam Dolny Śląsk.mam coś dla ciebie .....

Viola napisał(a)
Ojej, ale się zestresowałam, że przegapiłam nowy wątek . Ale 20 stron szybko nadrobię, popatrzę na piękne widoki, żeby mieć cudowne sny

VIOLA

U mnie wszystko toczy się wolno ...nawet wątek

Ozz napisał(a)
Alina - czyżby Karkonosze? Mój małż pochodzi z tamtych rejonów, są przecudnie obłędne Aaaa i jest szlak pałaców i ogrodów w dolinie jelenio-górskiej jakby co część obiektów nawet kiedyś na rowerze zwiedziłam

OLENA

Wyobraz sobie że byłyśmy w Pakoszowie ,Książu i ogrodzie japońskim ,ale ten był marny . za to pałacowe i zamkowy bardzo ładnie utrzymany . piękne ogrody też w Pradze zwiedziłyśmy .

Pszczelarnia napisał(a)
Alina, zapomniałam o łupku - musisz przyjechać.

Błagam zrób jakieś zdjęcia tyłów - tam panuje cudowny klimat, the best.

Czy Ty swoją New Dawn w tym miejscu masz jakoś upiętą?

Podpory leżakują u siostry na razie. Jak je wstawić do powojników teraz? Chyba dopiero wiosną? Spróbować jakoś teraz?

EWA

Łupek nie ucieknie . ważne że transport sie udał . naprawdę się bałam jak dojedziecie ,ale widzę że " zaprawieni w bojach " jesteście .
fotki zrobię dopiero w niedzielę .
tak fajnie tydzień się ułożył że co dzień mam gości . teraz czas urlopów i z kumpelami nadrabiamy cały rok .
Jutro też mam gości ,ale ja kocham spotkania wieczorne .

Bogdzia napisał(a)
Alinko z M dzieki serdeczne za tak niespodziewana goscne , jedno mi sie tylko nie podobało że za krótko u Was bylismy, chetnie bym jeszcze choc troszke pobyła w Waszym ogrodzie i sympatycznym towarzystwie ale nie ma co narzekac bo wykonałysmy 200% zaplanowanego zwiedzania. Może kiedys pogadamy więcej . Buziaki ślę .

BOŻENKO

Zrobiłyście mi wspaniałą niespodzianka że przyjęłyście zaproszenie . na pogaduchy zawsze czasu za mało .pamiętasz choć jedno spotkanie żeby się wygadać z każdym ,bo ja nie . zawsze niedosyt .Mam nadzieję że jeszcze kiedyś tu zawitasz i na tę okazje już cię kochana serdecznie zapraszam .buziaki .

07_Rene napisał(a)
Ja też dziękuję, że dzieki Tobie mogłam porzeszyć "horyzonty" i poznać ciekawych ludzi z pasją.
Im dłużej Cię znam, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że świetna kobita z Ciebie... i ogrodniczka też oczywiście

RENIA
Ależ się zaczerwieniałam..dlatego lubię spotkania ogrodowiskowe ,bo gdzie możemy się tak o kwiatkach nagadać ,jeśli nie tam.

zbigniew_gazda napisał(a)
Podziękowania poparte fotami mile widziane he he he.

ZBYSZEK

Ani jednej fotki nie zrobiłam ,nie było czasu . Nikita pstryknęła i koleżanka Bożenki

Nikita napisał(a)
Alinko, bardzo się cieszę, że mogłyśmy się znowu zobaczyć. I bardzo, bardzo dziękuję za wspaniałą gościnę i oczywiście za trawkę (śliczna jest). Ogród masz cudny!!! Mam nadzieję na kolejne spotkanie (może u Ani) ! Buziaki przesyłam.

Zbyszku, Urszulko, dla Was wszystko - na relacje zdjęciową zapraszam do mnie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=279#post_1

MAGDA

Nooooo za trawkę mi nie dziękuj bo nie częstowałam......

mam nadzieję że niedługo się znowu gdzieś w Polsce spotkamy.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:24, 17 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Papa Meilland, piękna róża, pachnąca

Barbara ma podobne atłasowe płatki, tylko inny ksztalt kwiatu
sliczna
Ogrodowa symfonia 23:23, 17 lip 2015

Do góry
Witajcie Dziewczyny Trochę mnie nie było.
Zakupy powyżej to jeżówki: Milkshake, Green Jewel, Supreme Cantaloupe, Daydream, Cinnamon Cupcake , żurawki: Delta Dawn i krwawnik pospolity Red Velvet. I oczywiście gratisik : skalnica Peter Pan?

Niestety - żadna roślina jeszcze nie została posadzona.

Kilka wcześniejszych fotek mojego małego bałaganu ogrodowego

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:21, 17 lip 2015

Do góry
Skąpana w słońcu 23:20, 17 lip 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:15, 17 lip 2015

Do góry
Hortensje oszalały.... te krzaki są wielkie, tzn siegają "cycków" czyli podaję miarą Gierczusiową
Te mają 3 lata

a te zaledwie rok

A liliowce przekwitają . I niech sobie idą , bo Claire Austin trafi do Golden Celebration i rabata ma się lekko rozbielić a nie żółcić.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:13, 17 lip 2015

Do góry
Papa Meilland, piękna róża, pachnąca

Larissa

Old Port

Eden Rose

goździk Chianti

jarzmianka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies