Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 21:46, 06 sie 2015

Mirka napisał(a)
Kasia to nie uniknione że będą nas odwiedzać chyba że twardą chemię zaczniemy stosować ale chyba nie oto chodzi.

u mnie dziś go nie było! oby tak zostało!
kitek81 21:48, 06 sie 2015

dzisiaj roślinki dostały nawozu, mam nadzieję, że już niedługo będę mogła pochwalić się większymi roślinami

a od jutra biorę się za karczowanie darni, bo na razie nie widać nadziei na ochłodzenie! a teraz mam wolne, to najwyżej będę 2 razy dziennie latać i podlewać
bdan 06:59, 07 sie 2015

Ta pogoda to juz mecząca zaczyna być. Nie mam nic przeciwko temperaturze, choć mogła by byc niższa, ale żeby chociaż trochę deszczu było.
Jak wczoraj wyrywałam marchewki to wręcz ciepłe były
kitek81 08:16, 07 sie 2015

bdan napisał(a)
Ta pogoda to juz mecząca zaczyna być. Nie mam nic przeciwko temperaturze, choć mogła by byc niższa, ale żeby chociaż trochę deszczu było.
Jak wczoraj wyrywałam marchewki to wręcz ciepłe były

fajnie, że zajrzałaś
to się zgadza, trochę mogły by być niższe te temp, a nocą spokojny deszczyk mile widziany
chociaż u mnie coś od rana troszkę chłodniej i niebo jakby trochę zachmurzone-może jakiś deszczyk z tego będzie
widzisz, to marchewki miałaś już ugotowane
pozdrawiam
kitek81 14:35, 08 sie 2015

Przyznam się bez bicia-nowej rabaty nie ruszyłam!
Ale za to dostałam ogórków i zrobiłam sałatkowych z czosnkiem i kiszonych oraz kupiłam śliwek opal i mam już kolejną porcję kompotów. Zapasów na zimę przybywa
EPODLAS 21:40, 08 sie 2015

U mnie jeżeli chodzi o warzywa najbardziej niewytrzymałe są buraki. Ogórki trzymają się całkiem dobrze i pierwsze słoiki zakiszonych zrobione. Dzisiaj upał był okropny. Ale jakoś trzeba to przeżyć.
inag 23:52, 08 sie 2015

W taką pogodę nawet nie próbuj pracować w ogrodzie! Szanuj zdrowie.. Zostaw to na bardziej sprzyjające warunki. Rabaty Ci nie uciekną
Mirka 00:03, 09 sie 2015

kitek81 napisał(a)
Przyznam się bez bicia-nowej rabaty nie ruszyłam!
Ale za to dostałam ogórków i zrobiłam sałatkowych z czosnkiem i kiszonych oraz kupiłam śliwek opal i mam już kolejną porcję kompotów. Zapasów na zimę przybywa
Przepis daj na te ogórki sałatkowe ☺
kitek81 14:29, 09 sie 2015

Nad ranem przeszła burza i ładnie spadało, a że z rana było pochmurno, ochłodziło się do 23st, to wzięliśmy się za rabate za domem
Było

I tyle do obiadu wyczyściliśmy z darni! Oczywiście porem już słońce wylazło i zrobiło się upalnie! Ale przypomniało nam się, że przecież dostaliśmy pawilon i dokonaliśmy uroczystego złożenia-chociaż kawałek cienia mamy

CDN
kitek81 21:02, 09 sie 2015

I jak to na koniec mój em podsumował: " cały dzień roboty i tylko 8 roślin posadzonych"!

Tak to wygląda na koniec dnia dzisiejszego-oczywiście to nie koniec-to nawet nie połowa