Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

20:57, 09 sie 2015
21:13, 09 sie 2015
Karol99 21:21, 09 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Miło nam było "gościć" Was na naszym ranczo- zagubieni wśród polnych dróg i odnalezieni przelecieli niczym wiatr zostawiając mnóstwo cennych rad, co w tak krótkim czasie tylko Ty Justynko potrafisz. Zapraszamy jeszcze jak będziecie przelotem w tych stronach może kiedyś uda mi się zakotwiczyć Was na dłużej, ale i tak cieszę się, że Wpadliście do nas. z tego wszystkiego fotek ogrodowych zapomniałam gościom cyknąć, ale poprawiliśmy się pod domem

tylko Kamila nie uwieczniliśmy bo robił fotkę, ale wtopa

I bardzo bardzo ("nie") dziękuję za ogrodowe dobrodziejstwa

Świetne spotkanko.
21:24, 09 sie 2015
Kondzio 21:27, 09 sie 2015

Bardzo dziękujemy za wspaniałe spotkanie i gościnę. Piękne miejsce i cudowni gospodarze, którzy wkładają ogrom pracy, aby stworzyć swoje miejsce!
21:30, 09 sie 2015
Karol99 napisał(a)

Świetne spotkanko.

to był bieg przez pół hektara w upale a spotkanko to chyba jeszcze trwa ...cisza na watku ...czekam na info ...co ? i jak?

jeszcze raz dziękujemy i do zobaczenia wkrótce
Mala_Mi 22:48, 09 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zastanawiamy się nad przeróbką łąki kwietnej na bardziej kwietną ha ha jak to możliwe, ano tak

Jak zakładaliśmy ją w zeszłym roku to wysiałam na świeżo zgryzioną ziemię mix nasion przygotowany przez nas samych tzn wymieszałam koniczynę czerwoną z białą i nasionami kwiatów wieloletnich i jednorocznych łatwo się siejących.

Koniczyna czerwona nie nadaje się na łąkę kwietną. Amen
Mala_Mi 22:49, 09 sie 2015

eee_taam napisał(a)
[

Widzę wstęgę dłuższą.. postęp prac nawet w upale.
sylwia_slomc... 23:06, 09 sie 2015

Justynka było nam bardzo miło Was gościć, bramy ogrodu stoją dla Was otworem, ha ha jak to brzmi jakbym dwór miała, a nie pole Suweniry już posadzone

Kondzio, Andrzejku nam było bardzo przyjemnie, że chcieliście zobaczyć owoc naszej pracy, a słowa wsparcia na wagę złota. Właśnie wróciliśmy, a podlać udało się połowę roślin reszta czeka na jutrzejszy dzień. Sił brakło
Do następnego

Mnie się wydawało, że ogród lepiej prezentuje się na fotkach niż w realu, a po dzisiejszym dniu muszę zweryfikować swoje zdanie o własnym ogrodzie- ponoć jest odwrotnie

Karolu to był bardzo przyjemnie spędzony dzień, szkoda tylko, że chmurki które zapowiadały deszcz poszły sobie dalej.

Aniu gdyby nie ta koniczyna nic by w tej łące w tym roku nie kwitło, ale poprawki udało się wczoraj zrobić, zobaczymy co z tego wzejdzie i wyjdzie
sylwia_slomc... 23:07, 09 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

Widzę wstęgę dłuższą.. postęp prac nawet w upale.

No nie próżnujemy