Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:21, 09 sie 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Mnie też ta hortensja wpadła w oko i nazwę jej zapamiętałam i zrobiłam jej portret
To Great Star

i...znowu goście i jak tu Ani dać odpocząć jak botanik przyciąga urodą i gościnnością gospodarzy..Na forum nie jestem, ale u Ciebie jestem codziennie...już tęsknię, wkrótce wrócę
gratuluję 500 stronki Aniu

Dobrze, że się odzywasz, bo już się martwiłam co się z Tobą dzieje
Nazwa hortki poprawna
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:21, 09 sie 2015

Do góry
Dzieciaki pluszczą się w basenie a ja leżę na ławeczce w cieniu i patrzę sobie

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:20, 09 sie 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
no i już pół tysiączka

Ania u mnie nie padało...

pozdrówka zostawiam i idę kopać ziemniaki

Oj bym zjadła ziemniaki ze zsiadłym mlekiem.. chyba zamiast forum trza lecieć do sklepiku i ugotować

Aż dziwne, że burzy u ciebie nie było.. chmura szła przez nasze rejony szeroką ławą.. u mnie podlało i dobrze... a co położyło to niedobrze... Pelaśki poleciały z okna i połamało ...i pelaśki i doniczki Muszę jutro jechać i kupić, bo lezą resztki bez doniczke i ziemi na kostce.. a ni chce mi sie ich przesadzać 2 razy..

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:18, 09 sie 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Mireczko jak już się wykurujesz to koniecznie musisz mnie odwiedzić. chętnie pobiorę korepetycje z róży .

Oczywiście chętnie pomogę bo mam blisko. Na korepetotora to kiepski ze mnie materiał ale doświdczenie zbieram powoli bo już 40 krzaków u mnie rośnie ale ten temat to rzeka.

Zrobiłam zdjęcia dla Ciebie moja Rosarium Uestern ma już pewnie z 7 lat i urosła sobie są 2 podpórki ale wchodzi mi w hustawkę, a huśtawka jest do huśtania a nie podpierania więc trzeba tam dać dobrą podporę bo coś ucierpi.

Moja bajka 13:18, 09 sie 2015

Do góry
Pompki nie montowałam w oczku pływają sobie kijanki i welonka no i posadzone są roślinki

w razie W usunę fotkę jak nie będziesz chciała, wiosną kwitną tam niezapominajki,bergenie, kaczeńce i żółte kosaćce. Teraz nachyłki, zawilce i kłosowiec meksykański.
Szmaragdowy Zakątek 13:17, 09 sie 2015

Do góry
Sebek – wedle powiedzonka…” każda potwora znajdzie swojego amatora”…jedni wolą gady a inni kwiatuszki…ja osobiście, jeśli już miałabym wybierać to też wybrałabym to drugie. Jednak puki co to mam i gada i kwiatki…ot taki kobiecy kaprys…

Milka – Irenko mnie też się podobają takie cieniste zakątki…zwłaszcza teraz…gdy taki żar leje się nieba. Specjalnie dla ciebie kilka, przyjemnie chłodnych miejsc...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:16, 09 sie 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:16, 09 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
ooo i Ewa ma zdolności niezłe ..... fotki botanika cudne zrobiła

Baaa.. Ewa ma swojego fotografa Brawa dla fotografa jeszcze raz. Po takiej porcji ostatnich zdjęć, mam obiekcje przed wstawianiem swoich..

iwka napisał(a)
a ja gratululuję 500

nawigatorka napisał(a)
Gratulacje 500! A dopiero ten wątek powstał...

popcorn napisał(a)
500! gratki Ale jestes opalona!!

Dziękuję za gratki.. bez wylewności, ale wykorzystuję drzemkę popołudniową Muminka..
Opalenizna we wszystkie podkoszulki i tylko ramiona Opalania nie uskuteczniałam już chyba z 5 lat.. brak czasu Ale opalenizna nie jest zdrowa

Kasya napisał(a)
Tu tez przyszłam podziwiać twój ogród innym okiem widziany
I jak zawsze pięknie

Również dziękuję.... nie ideał, ale kolorowo, różnorodnie.. tak ma być
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:15, 09 sie 2015

Do góry
Lewkonie tez nic sobie nie robią z tego żaru,kwitną i pięknie pachną w najlepsze

Aphrodite też trzymała gardę znakomicie.

Compassion

Maigold z reguły nie powtarza kwitnienia,a jednak ponownie pokazała kilka kwiatów w tym sezonie
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:13, 09 sie 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Mira, to na pewno są zawilce w tamtym roku to były zawilce i kwitły jak zawilceRosną u mnie na rabacie z iglakami i jeszcze wysypana jest tam kora i może dlatego takie jakieś zacofane są?

Oczytałam się dziś o zawilcach i napisałam Ci. Mnie się zdaje że mają za kwaśno no i kora pewnie tego nie lubią.

Kolejne zawilce kwitną choc jeszcze na nie czas

Gabrysia stwierdziła że eleganckie są no i fakt

a te już jakiś czas kwitną i są wielkie/wysokie

Lawenda - Lavandula 13:13, 09 sie 2015

Do góry
Witajcie, to moja lawenda wąskolistna posadzona w maju. Powiedzcie czy już ją ścinać czy jeszcze poczekać? Pszczółki jeszcze po niej krążą. Czy dobrze dedukuje: po przekwitnięciu ściąć same kwiatostany z łodyżką do granicy z liśćmi a na wiosnę przyciąć do wysokości ok 10cm od ziemi? Na zimę przykryć stroiszem. Nigdy nie miałam lawendy i wole nie popełnić błędu.

Szmaragdowy Zakątek 13:13, 09 sie 2015

Do góry
Kasik – witaj Kasiuniu! U mnie w tym roku owoce w porządku, raczej nic je nie podgryza…po za tym większość owocków już zebrana (czytaj: robi się naleweczka). Zostały tylko poziomki i czarna porzeczka oraz jeszcze nie dojrzałe jeżyny i jabłuszka.
Może u ciebie jakaś plaga egipska? Musisz popytać czy w innych ogrodach stworzenia gryząco-ssące też przeprowadziły owocowy atak?!

Kasya – Kasiu, moja GOJA owocuje…tu masz fotkę z ubiegłego roku

Co do host i ich docelowej wielkości, to wszystko zależy od warunków w jakich są posadzone oraz od tempa wzrostu (różne hosty – różne tempo przyrastania). Są odmiany które w ciągu jednego sezonu powiększają dwukrotnie swoją objętość, a są i takie którym przybywają co roku 3 – 4 listki.
Ważny jest też fakt z jakiego przedziału wzrostowego jest hosta. Średnio przyjmuje się, że mini hosty osiągają swoją docelową wielkość w drugim roku, hosty małe i średnie po 2-3 latach, a duże, wielkie i giganty od 3 nawet do 5 lat.
Mam nadzieję, że ci pomogłam…jak byś miała jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:12, 09 sie 2015

Do góry
Uwielbiam takie lato

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:09, 09 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz.

A proszę bardzo widziałam masz ładnie prowadzonego klona i w pięknym towarzystwie.

A ja konsumuję lato i w innej kolorystyce jestem

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:08, 09 sie 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Udało mi się odwiedzić Anię - powzdychać w jej ogrodzie i poznać przesympatyczną właścicielkę, której gościnność nie zna granic Aniu bardzo Ci dziekuję za czas, który mogłam spędzić z Tobą w Twoim ogrodzie Było mi niezmiernie miło poznać Cię osobiście

To była wizyta ekspresowa.. najkrótsza ze wszystkich Ale Karolinka porobiła focie jakbyście tu siedziały co najmniej od rana do nocy.
Może drugim razem będzie dłużej

Ja nawet aparatu nie zdążyłam wyciągnąć
A może i dobrze, bo jeden fotograf zupełnie wystarczył

A to focia o poranku.. wszytko jeszcze w rosie ..

Ogrodowy spektakl trwa ... 13:07, 09 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

Ladny kolor, u mnie inne kwiatki, najwyzej wymiane zrobimy wiosna, powiem, ze jestem z nich mega zadowolona, sa duzo mniej wymagajace, ja te z zielonymi liścmi. Wlasciwie nic nie robie, nawet po przekwitnieciu same kwiaty odpadaja

Irenko zwiedzam ile się da jak tylko gdzieś jestem ale fotki się musi chciec wgrywać hmmm. Za ciepło

A te dalie posadziłam do donic i piękne liście same w sobie ale strasznie marne kwiatki maleńkie co znów nie tak zrobiłam, w kompoście posadzone dziady.

nie dałam ręki coby widac było

Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:02, 09 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
O matko, jak cudne jeżówki. W tym roku nacisk położyłam na bazę. Podstawowe jeżówki mam. To w przyszłym będę Kolekcjonować te pełne. Jak zimą będziesz robić przegląd fotek, to sobie parę nazw pospisuję.
Aniu, jak oglądam Ciebie na fotkach, to zawsze jesteś roześmiana. Aż miło. Buziaki zostawiam.
I deszczu zazdroszczę.

Deszcz zostało wspomnienie, mamy lato, takie prawdziwe lato. Gdyby nie rośliny to nawet by mi się to bardzo podobało

Woda w basenie 30 stopni.... kocham takie temperatury

bdan napisał(a)

Aniu jaką one u Ciebie wysokość mają?

nawigatorka napisał(a)

Aniu dziękuję - pisałam juz u mnie - myslałam, że pytanie gdzies zogubi się w gęstwinie wątku, ale jednak nie. A dlugo ją masz. ja tez mam 4 sadzonki i licze na efekt jak u Ciebie. i ile ma wysokości mniej więcej. buziaki

U mnie Merinque maja 60-70cm. To jedna kępa..związane bo się położyły po deszczu. I to nieliczne jeżówki w tym roku z odmianowych, które przetrwały zimę. Posadziłam wiosną 2013

eee_taam napisał(a)
ten twój botanik ..powala na kolana!

lepiej napisz co to za hortensja ...ta biała co kwiaty jakby ze wstążeczek ma?

aaaa ....i......

sprawdziłam dziś rano ...na moim małym areale ...podlewanie nie koniecznie wszystkigo i wersji oszczędnościowej - 1,5 godz...o 4 trzeba wstać!

zasadniczo ze 3 godz sport wężowy powinien u nie trwać! - to u ciebie dniówka jak nic!

Hortkę już masz nazwę od dziewczyn Great Star
Trawnik na części reprezentacyjnej podlewa sie z automatu, a rabaty leje jak już mi wszytko więdnie.. bo czas i pieniądze mnie ograniczają... część oczywiście w taki upał wypada... ale ..co poradzić.. taki mamy klimat.
Moja bajka 12:58, 09 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

To nie on, raczej na zlotego derenia wyglada. Cieciem wszystko da sie zrobic, nie bojaj się; )
Oto on

I czarny, tylko ma malo slonca, byl zasloniety goździkami, ale sciemnieje, widzisz, liscie takie same

Cudny jest, już same te liście ma ozdobne, a jak ma czerwone koraliki to chyba rzuca kolana, nie? Dzięki Irenko .
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 12:56, 09 sie 2015

Do góry
Kolejna terminatorka Parky.
Już tydzień trzyma te kwiaty w pełnym słońcu.

Munstead Wood

Trzeba się nim szybko cieszyć,bo przegrywa ze słońcem

Moja ulubiona żółtaśka nn

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:53, 09 sie 2015

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies