Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Kasya 11:10, 09 sie 2015

Ach ta dziecięca beztroska...
JulkAd 12:24, 09 sie 2015

Aniu jak ten czas szybko zleciał Muminek to już prawdziwy Facet...a patrząc na takiego Brzdąca zastanawiam się kiedy to moje dzieci osiągnęły taki wiek jaki mają?...buziaki
Mala_Mi 13:02, 09 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
O matko, jak cudne jeżówki. W tym roku nacisk położyłam na bazę. Podstawowe jeżówki mam. To w przyszłym będę Kolekcjonować te pełne. Jak zimą będziesz robić przegląd fotek, to sobie parę nazw pospisuję.
Aniu, jak oglądam Ciebie na fotkach, to zawsze jesteś roześmiana. Aż miło. Buziaki zostawiam.
I deszczu zazdroszczę.

Deszcz zostało wspomnienie, mamy lato, takie prawdziwe lato. Gdyby nie rośliny to nawet by mi się to bardzo podobało

Woda w basenie 30 stopni.... kocham takie temperatury

bdan napisał(a)

Aniu jaką one u Ciebie wysokość mają?

nawigatorka napisał(a)

Aniu dziękuję - pisałam juz u mnie - myslałam, że pytanie gdzies zogubi się w gęstwinie wątku, ale jednak nie. A dlugo ją masz. ja tez mam 4 sadzonki i licze na efekt jak u Ciebie. i ile ma wysokości mniej więcej. buziaki

U mnie Merinque maja 60-70cm. To jedna kępa..związane bo się położyły po deszczu. I to nieliczne jeżówki w tym roku z odmianowych, które przetrwały zimę. Posadziłam wiosną 2013

eee_taam napisał(a)
ten twój botanik ..powala na kolana!

lepiej napisz co to za hortensja ...ta biała co kwiaty jakby ze wstążeczek ma?

aaaa ....i......

sprawdziłam dziś rano ...na moim małym areale ...podlewanie nie koniecznie wszystkigo i wersji oszczędnościowej - 1,5 godz...o 4 trzeba wstać!

zasadniczo ze 3 godz sport wężowy powinien u nie trwać! - to u ciebie dniówka jak nic!

Hortkę już masz nazwę od dziewczyn Great Star
Trawnik na części reprezentacyjnej podlewa sie z automatu, a rabaty leje jak już mi wszytko więdnie.. bo czas i pieniądze mnie ograniczają... część oczywiście w taki upał wypada... ale ..co poradzić.. taki mamy klimat.
Mala_Mi 13:08, 09 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
Udało mi się odwiedzić Anię - powzdychać w jej ogrodzie i poznać przesympatyczną właścicielkę, której gościnność nie zna granic Aniu bardzo Ci dziekuję za czas, który mogłam spędzić z Tobą w Twoim ogrodzie Było mi niezmiernie miło poznać Cię osobiście

To była wizyta ekspresowa.. najkrótsza ze wszystkich Ale Karolinka porobiła focie jakbyście tu siedziały co najmniej od rana do nocy.
Może drugim razem będzie dłużej

Ja nawet aparatu nie zdążyłam wyciągnąć
A może i dobrze, bo jeden fotograf zupełnie wystarczył

A to focia o poranku.. wszytko jeszcze w rosie ..

Mala_Mi 13:16, 09 sie 2015

eee_taam napisał(a)
ooo i Ewa ma zdolności niezłe ..... fotki botanika cudne zrobiła

Baaa.. Ewa ma swojego fotografa Brawa dla fotografa jeszcze raz. Po takiej porcji ostatnich zdjęć, mam obiekcje przed wstawianiem swoich..

iwka napisał(a)
a ja gratululuję 500

nawigatorka napisał(a)
Gratulacje 500! A dopiero ten wątek powstał...

popcorn napisał(a)
500! gratki Ale jestes opalona!!

Dziękuję za gratki.. bez wylewności, ale wykorzystuję drzemkę popołudniową Muminka..
Opalenizna we wszystkie podkoszulki i tylko ramiona Opalania nie uskuteczniałam już chyba z 5 lat.. brak czasu Ale opalenizna nie jest zdrowa

Kasya napisał(a)
Tu tez przyszłam podziwiać twój ogród innym okiem widziany
I jak zawsze pięknie

Również dziękuję.... nie ideał, ale kolorowo, różnorodnie.. tak ma być
Mala_Mi 13:20, 09 sie 2015

agata19762 napisał(a)
no i już pół tysiączka

Ania u mnie nie padało...

pozdrówka zostawiam i idę kopać ziemniaki

Oj bym zjadła ziemniaki ze zsiadłym mlekiem.. chyba zamiast forum trza lecieć do sklepiku i ugotować

Aż dziwne, że burzy u ciebie nie było.. chmura szła przez nasze rejony szeroką ławą.. u mnie podlało i dobrze... a co położyło to niedobrze... Pelaśki poleciały z okna i połamało ...i pelaśki i doniczki Muszę jutro jechać i kupić, bo lezą resztki bez doniczke i ziemi na kostce.. a ni chce mi sie ich przesadzać 2 razy..

Mala_Mi 13:21, 09 sie 2015

Agania napisał(a)

Mnie też ta hortensja wpadła w oko i nazwę jej zapamiętałam i zrobiłam jej portret
To Great Star

i...znowu goście i jak tu Ani dać odpocząć jak botanik przyciąga urodą i gościnnością gospodarzy..Na forum nie jestem, ale u Ciebie jestem codziennie...już tęsknię, wkrótce wrócę
gratuluję 500 stronki Aniu

Dobrze, że się odzywasz, bo już się martwiłam co się z Tobą dzieje
Nazwa hortki poprawna
Mala_Mi 13:23, 09 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Macham upalnie...w basenie z Muminkiem dzisiaj wojażysz?

Edytuję, żeby gratki zostawić....na 500-kę

Za gratki dzięki, a z basenu nici , bo Muminek się zbuntował, że już nie chce pływać i woli ziemne zabawy Trudno... nic na siłę.

Ale lód zabrany dziadkowi to po prostu poezja Leżę ze śmiechu z tych fotek.. wąsy zrobił sobie jak u dziadka

Mala_Mi 13:27, 09 sie 2015

Margarete napisał(a)

Super fotki, zrobione przez kolejnych gości...jakoś mnie to nie dziwi ze twój ogród i ty z Kazem przyciągacie do siebie ludzi

Aniu czy ta szczepiona na pniu to vanilka jest, jakie mas o niej opinie.
Kusiły mnie w ub roku w Wojsławicah na Swiecie Traw podopbne okazy ale sie wstrzymałam i nie kupiłam, ale nadal mam chrapke....

Tak to wanilka. Wanilka jak wanilka, kwiat duży i po deszczu się kładzie.. ta szczepiona też. U mnie podwiązana do 3 patyków.. liczę, że jak nabierze starości to się usztywni.. Jest piękna..

Melduję, że trawy wydarte spod brzozy i posadzone pod magnolią rosną rewelacyjnie

ana_art 13:33, 09 sie 2015

Ha u mnie wczoraj ziemniaki i zsiadłe i dzisiaj też sobie zaserwuje