Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogródek Hanusi po zimie 16:32, 10 mar 2012

Do góry
Dawniej było 30 września, co to za zmiana????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:30, 10 mar 2012

Do góry
Piękny będzie ten domek letni, belki wspaniale. Jak będzie drewno + biel to będzie cudowne miejsce.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 16:07, 10 mar 2012

Do góry
Biegałam w gumofilcach i było nawet +12, a teraz jestem w drodze na imprezę do przyjaciółki
Ogrodnik mimo woli 10:41, 10 mar 2012

Do góry
Dlatego lecę na ogród ciąć rośliny bo wiosnę czuć i może wreszcie lampki bożonarodzeniowe z elewacji zdejmiemy bo M zrosła się ręka po nartach .....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:39, 10 mar 2012

Do góry
Dlatego czekamy wszyscy na fotorelacje jak etapami powstaje cudowny ogród
Do poprawki 10:36, 10 mar 2012

Do góry

Witam sąsiadkę z za miedzy. Zapraszam w kwietniu na rekonesans.
Gosia, najpierw zrób dokładnie caly plan ogrodu. Powykopuj rośliny ze środka trawnika, bo się zamęczycie przy koszeniu.
Tak jak pisze Danusia i Sebek duże rośliny przy płocie, niskie od strony trawnika.
Nie wstawiaj pergol dopóki nie będziesz miała wizji całego ogrodu, bo potem będziesz wykopywać ....
Pomysł zagospodarowania kącika przy tarasie Z ciurkadełkiem mi się bardzo podoba. To miejsce będziesz ogrądać najczęściej.
Poglądaj ogrody Danusi jaki mają charakte ale przede wszystkim ich plan/ strukturę. Nie wszystkie rabaty muszą być paskiem przy płocie, mogą być koła, zakola, geometryczne. Najpierw zagospodaruja zakątek przy tarasie i wytycz rabaty na rośliny, posiej trawnik, zrób obrzeża tak jak radi Danusia a potem myśl o pozostałych rabatach. Ogrom parc i tak nie pozowli Ci zrobić wszystkiego od razu, po co drażnić M aby co chwilę przesadzał roślinki, bo i tak będziesz zmieniać koncepcje
Podziel pracę na etapy. Pisz będziemy doradzać ale najpierw zdecyduj co ci się będzie podobać w ogrodzie, wybierz styl jednego z ogrodów Danusi abyś miala na czym sie wzorować
Ps brzoby w Brzeziej Łące muszą byc, ja mam cztery .....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:01, 10 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
witaj Bogusiu mam taka nadzieję że sprostam oczekiwaniom,póki co próbuje ogarnąć jakoś całość i cos zaplanować. Napewno nie zrobię wszystkiego na raz bo to spooore koszty i prace chcę podzielić jesli się uda na dwa etapy. Wiadomo niby mogłabym poczekać uzbierac kasę i zrobić wszystko na raz ale chyba wszyscy dobrze wiemy jak kończy się takie zbieranie ?
Co do podłogi to masz rację to woodentic brown, mam go w całym domu

Aniu nigdy nie uzbierasz na całość bo i tak ciągle będziesz chciała zmieniać, potem donice, meble, markiza lub parasol, ciągle coś. .... Lepiej robić etapami ale unikać kompromisów, czyli rezygnować z kosztownych ale stylowych elementow.
Ja na razie musiałam zrezygnować z pięknego zakątka do wypoczynku z siedziskami z gabionów pod stalową pergolą na białym żwirku.... Ale kiedyś ten etap ogrodu też zrealizuję
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:57, 10 mar 2012

Do góry
Będę takiego szukać, nie mam nawet 1 szt orlika a są piękne.
Ogrodnik mimo woli 09:56, 10 mar 2012

Do góry
Zazdraszam spotkania, słoneczka, Bogdzi
Początki w Kruklandii 09:54, 10 mar 2012

Do góry
Podpytaj Danusie, Magnolie i Ewę. Pytaj się na wątku Danusi zapraszaj do swojego wątku.
Wrzuć jeszcze raz plan całego ogrodu i będziemy gdybać
Rododendronowy ogród. 09:37, 10 mar 2012

Do góry
Bogdziu czekamy na informację co Rh, czy na pewno te 10 szt nie odbije? Nie wyrzucaj ich, poczekaj.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:35, 10 mar 2012

Do góry

Danusiu, normalnie trzymasz je jak niemowleta A ten usmiech Szczesliwa i spelniona Kobieta

I nikomu ich nie odda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:33, 10 mar 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
jako że wczoraj dopadła mnie wirusówka nogi z domu nie wyściubiłam i donicy nie kupilam.... ale mam jedną na oku. Myslę że podsadze ją bluszczem...

Już przeszło? Wirusówka czy zatrucie?
Początki w Kruklandii 09:31, 10 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Mam wymiary.
Żeby nie było widać wyżłobienia w trawie, to trzeba rabatę zrobić na min 70 cm głębokości/szerokości jak kto woli Długość 390 cm.
Romby z tego nie wyjdą...

A może połącz z rabatą przy wejsciu i zaokrąglij po boku.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:30, 10 mar 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Sebek, fajne fotki. Sniegu zaraz nie bedzie, a wiosna lepiej niech sie spoznia, niz zeby w maju mrozilo
Milego dnia

Boćku dokładnie taką samą mam terorię, niech pory roku następują logicznie po sobie, bo czasami po przedwiośniu od razu lato się robi a potem wraca zima...
Ogrodnik mimo woli 09:24, 10 mar 2012

Do góry
Aniu u nas o 8.30 było + 6. W przyszłym tygodniu ma się już zdobić naprawdę wiosennie i słonecznie. Wole aby się za wcześnie wiosna nie zaczęla bo zima jeszcze zawe może wrócić.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 02:02, 10 mar 2012

Do góry
Helooł, cudowny niebieski orlik z białym oczkiem na jednym ze zdjęć się pojawił. Takiego cudeńka jeszcze nie widziałam. Gdzie go zdobyłeś?
Ogród z perspektywą na przyszłość 02:00, 10 mar 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dziękuję wszystkim za miłe opinie.Wczoraj się zaczęło. Oczywiście bez stresu się nie obyło, ale myślę, że te prace będą trochę lżejsze niż budowa domu. Modlę się o mały stes tym razem. Niestety kobieta zawsze musi udowadniać wykonawcy, że coś wie. Do końca weekendu powinien być skończony drenaż, więc wrzucę fotki dla zainteresowanych.Trzymajcie kciuki.

Baaardzo ciekawa jestem. Prace w ogrodzie mają to do siebie, że szybko efekt widać. Fajnie u Ciebie będzie.
Ogród w Holandii 01:57, 10 mar 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
No to super! Może jakąś "działalność gospodarczą" uruchomię. A powaznie to z największą przyjemnością nakupuję. Wybór jest naprawdę ogromny. Można kupowac jesienią po prostu w centrach ogrodniczych albo własnie w Keukenhof tylko o ile dobrze pamiętam tam są minimalne zamówienia rzędu 100 sztuk jednego gatunku, ale jeszcze sprawdzę. W Keukenhof będę pewnie jakoś pod koniec kwietnia. A może się sama wybierzesz? W tym roku, co już pisałam, Polska jest bohaterem ekspozycji.

W tym roku wiosną siedzę w domu bo mi się dziecko uczy do matury trzeba ją wspierać emocjonalnie, bo strasznie krucha się zrobiła. W przyszlym roku może się wybiorę bo te łany tulipanów mnie zachwycają
A co ciekawego w holenderskiej dziurze się dzieje?
Ogród Magdalenka 01:51, 10 mar 2012

Do góry
Magdo liczymy na fotorelację z zakupów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies