Dzwoniłam do szkółki, na stanie są tylko Odessanum. Pan mówi, że nieformowane urośnie duże, ale on ma 10 lat w swoim ogrodzie, przycina go i nie ma z nim problemu. I co teraz? Czekać? Szukać gdzie indziej? W tej szkółce zawsze kupuję najzdrowsze okazy. ?????
Zapraszam rozgość się.... Ja śmierdziuchów nie mam w warzywniaku (jeszcze) ale na rabatkach - owszem. Są bardzo trwałe prawda ? i pięknie wyglądają, zwłaszcza jako obwódki rabatek.
odwiedza,odwiedza ale szuka atrakcji ketmia pięknie rozrośnięta;czy przycinana?? mam też ale moja pierwsza-która po 12 latach nieokrywania na zimę zmarzła- była ładniejsza.Muszę tą się zająć,aby godnie zajęła jej miejsce w rankingu ogrodowych piękności
Upały niemiłosiernie dają się nam we znaki a i roślinki cierpią, najbardziej hortensje ogrodowe, zacieniam je ale i tak wyglądają biednie pod koniec dnia rankiem jeszcze jako tako
inne jakoś sobie radzą przy naszej pomocy, codziennie je podlewamy
A może ktoś będzie wiedział co dolega mojej tuji? Jedna taka bidula, nie mam pomysłu co jej szkodzi Ostatnio zauważyłam, że niektóre gałązki zrobiły się czarne, wyrzucić czy ratować?
Zachwycam się Twoim ogrodem. Pięęęęęęknie...
No i dojrzałam trawę, tę, za liatrami, która wyglada interesująco. Dokładnie takiej szukam takiej do ogrodu. Możesz napisać co to za odmiana?
To co na zdj to cześ,, która jest do obsiania.
Dodatkowo na zdj poniżej, przy chodniku chciałabym.zrobić rabate,wiec trawy tam chyba siać nie będę.
Jakiej szerokości zrobić rabate? może coś zasugerujecie?