Ha, ha, Danusiu, jak precyzyjnie godzinę ustalaszżyczę Tobie i sobie dużo deszczu
Danusia, jak Ty sobie radzisz z cięciem wielkich bukszpanów, chodzi mi o bajzel przy okazji, wkoło mam rośliny, nic się nie da podłożyć i męczę się tu na raty...
tego to z drabiny i krzywo mi wychodzi,chyba zetnę całkiem tę górę...
Ja pierwszy rachunek, jak zobaczyłam, mało nie padłam! poprosiłam żeby mi co miesiąc dawali, bo łatwiej zapłacić.
Limki masz cudne, i ponownie deszcz u ciebie, u mnie chwile i stop, ale liczę, że luniedzięki
tę suszę rekompensuje mi
powojnik Summer Snow, normalnie boski, tak długo kwitnie i nadal nowe i nowe pąki; w pobliżu Veronica Choice 2 kwiaty pokazała i dopadł ją uwiąd
a ten już całą pergolę zarasta, dach, 2 sezon u mnie
Kupiłam sobie donice, w prawdzie nie takie jak chciałam, ale promocja i dobra cena podjęły za mnie decyzję
Ale teraz mam wątpliwości, nie jestem pewna czy ta zamiana trafna
trawki na Imprezowni
mam nadzieję, że te mini czupryny urosną tak samo, jak w tych starych głowach; wykopałam 2 kępy z rabaty
powtykałam siewki rozplenicy Black Beuty, bo niestety z powodu suszy padły w większości wrzośce
a Flamingo też bidnie kwitnie
Iwonko dla Ciebie poranna kawa a właściwie to południowa Słodkości nigdy za dużo a kalorie zgubimy..zimą
Chociaż dużo u mnie wszelkiej maści poidełek to z ciurkadełkiem muszę tak wykombinować by psinka jak i ptaszki miały z niego użytek i łatwe dojście
Moje carexy ptasie łapki popalone od słońca..nie wyglądają ze ciekawie i zastanawiam się nad ich przeniesieniem bardziej w cieniste miejsce,u mnie rosną na patelni,nie służy im absolutnie Chyba,że moje to nie ptasie łapki..
I całe zestawienie razem:
Po kolei ptasie łapki, Ml, hosta:
Pamiętam, jak jesienią w szkółce kupowałam, były dwa odcienie. Te z żółtym też. Te białe podobały mi się bardziej. Jeśli jednak moje nie są ptasie, to co ja mam? Wtedy nie wiem, ale tobie by one pasowały
Studium przypadku dla Polinki - carex ptasie łapki "Variegata" - :
tutaj można o niej znaleźć wszelkie informacje: http://ogrodypetrusa.pl/wp/turzyca-ptasie-lapki-variegata/
U mnie wygląda tak:
Jedyne żółte przebarwienia na pojedynczych źdźbłach wynikają z przypalenia i starzenia trawki
Wystawa wschodnia, słońce do 14.00, podłoże piaszczysto-torfowe.
Alino, poprosze o dokładna nazwę tego rozchodnika. chciałabym zweryfikowac moje wyobrażenia o nim, jakkolwiek to brzmi - wygina go? Czy to telephium?
Bordowy?