Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 22:00, 16 lip 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Czy ktoś może wie co to za hortensja? Miała być vanilka a jest to coś

Kwiatostan trochę przypomina Unique, ale ciężko stwierdzić ponieważ jest to młoda roślina. Vanille Fraise miałaby od razu ładniejsze kwiatostany.
Między pasjami 21:59, 16 lip 2015

Do góry
W moim wiejskim ogrodzie

Plener malarski u babci Joli

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:59, 16 lip 2015

Do góry
Bardzo fajnie przyjął sie tytoń ozdobny, który przywiozła mi Margaretka I kleome zresztą też Nie-dziękuję Gosiu!

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:54, 16 lip 2015

Do góry
Anafalis (dzisiaj wieczorem)

Makowo na Kociewiu 21:54, 16 lip 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Kasiu. Dziękuję za róże /dla mnie pięknie wkomponowane w rabaty/ i za tojeść. Ta ostatnia ma u Ciebie ładniejsze liście, niż miała u mnie. Trzymam kciuki, by ładnie zakwitła.
Buziak!

Tojeść jest coraz większa ale kwiatostanów nie widać. Na pierwszej fotce może zobaczysz stalowe liście między ice dance Zaczyna sie czas jeżówek tutaj zeszłoroczne Razzamatazz i tegoroczne Southern belle.

Ogród mały, ale pojemny;) 21:54, 16 lip 2015

Do góry

Ogród mały, ale pojemny;) 21:52, 16 lip 2015

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:52, 16 lip 2015

Do góry
Laurowiśnio

Synek to moja prawa ręka Nieraz chciałaby się zdjęcie zrobić normalne, ale zawsze w kadr się wciśnie Poza tym on bardzo towarzyski jest

Pszczółko

Odpisałam Ci na pw.
Jacquline du Pre jak tylko gdzieś wyhacze to też kupię. Zauroczyły mnie ostatnio jednopłatowe róże. Szukam jakiejś pnącej w tym typie

Buk pospolity - Fagus sylvatica 21:51, 16 lip 2015

Do góry
martika napisał(a)
Mam jednego Buka Dawyck Gold, teraz trzeci sezon. Od kiedy go kupiłam nie przyrasta, wypuszcza listki i koniec, jakis marny. W tym roku przesadziłam go bardziej w gląb rabaty, wyrzuciłam mu towarzystwo z nóg. Wypuścił juz listki, ale nadal nie widze przyrostów, moze muszę troche poczekać. Ni ewiem co z nim, bo dokupiłam 2 takie same, ale bardzo ładne i to w donicach, chce posadzic obok tego juz istniejacego. Nie mam żanej szmaty pod korą i nie miałam. Poza tym chyba maa mszycę?????? Dziwne, bo po spryskaniu znowu ją widzę. Dlaczego?

Ten na pierwszym planie to kupiony dopiero, ten dalej to mój - marniutki.
Może to miejsce nie jest dobre dla buka?

Czy na 2 zdjeciu to mszyca?
Co to za plamki na trzecim?-to z tego marnego.

Ten szkodnik to nie mszyca. To mączlik szklarniowy. Zwalczać trzeba preparatami takimi jak: Talstar 100 EC, Admiral 100EC.

A z tym słabo rosnącym to proponuję poczekać. Może trafił na jakieś miejsce po budowie, gdzie było coś w ziemi (gruz, odpady). Jeśli żyje to dać mu szansę. ... i pogadać z nim od czasu do czasu Może sam powie co mu dolega
Ogród mały, ale pojemny;) 21:51, 16 lip 2015

Do góry

Borówcowy raj 21:50, 16 lip 2015

Do góry
GorAniu, Carnivala sfociłam, ale wieczorem. Wyszło niewyraźnie, przepraszam za jakość. Rośnie w półcieniu od miesiąca.
A obok klon Burgundy Jewel, przypalone ma liście, bo młody. Pan w szkółce powiedział, że przebarwi się w bordo na słońcu, ale dopóki się nie zakorzeni dobrze będzie trochę cierpiał. Miał rację, bo z zielonego, którego kupowałam zrobił się taki i liście nadpalone lekko są.

Dla Kasi z Bawarii pokazuję młodą i dorosłą trawkę the Beatles.

W ogródku Iwony 21:47, 16 lip 2015

Do góry
Dzisiaj pokazał kwiat liliowiec zakupiony w Pęchcinie, ale nie zapisałam nazwy. Może ktoś go kupił i wie?

Zeszłoroczny zakup Entrapment pokazał pierwszego kwiatka.

Kolejne lilie rozwijają kwiaty.

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:47, 16 lip 2015

Do góry
Czy ktoś wie co powoduje że hortensja tak dziwnie "piętrowo" kwitnie (dół biały a góra jeszcze zielona)? Nie żebym narzekała tylko tak z ciekawości pytam:

To Strong Anabelle Incrediball.
Moja bajka 21:43, 16 lip 2015

Do góry
Dzisiaj robiłam dalszą część obrzeży rabat z kostki. IDzie mi już całkiem szybko
Dawniej była tu piaskownica, ale jak widać - rozsypała się. Teraz dosadzimy tu borówek amerykańskich i poziomek i będzie jagodnik. A piaskownica będzie gdzie innej i koniecznie zamykana.

teraz jakoś sprytnie muszę połączyć ze sobą te kosteczki i z jednej strony już wszystkie rabaty będą obwiedzione. Została jeszcze pozostała część po prawej stronie. Ale powolutku ... Kostki mi brakło :/
Mój mały raj na ziemi :) 21:42, 16 lip 2015

Do góry
szafirki moje ulubione ! muszę mieć ich więcej i więcej uwielbiam je

i tle wiosny .... z małym poslizgiem, ale cóż
Ogród pod czarnymi orzechami 21:42, 16 lip 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)
moje aktualności:

DRIAKIEW KAUKASKA 'FAMA WHITE'

Normalnie szczęka mi opadła pięknotka zazdroszczę, zazdroszczę
Różaneczniki - choroby i szkodniki 21:41, 16 lip 2015

Do góry
Pani Danusiu, nie ma szmaty, są biało-czarne gazety. Sadziliśmy wszystko w dwójkę z mężem i staraliśmy się nie zasypać roślin. Ale dwa dni temu dla spokojności sumienia rozgarnełam im ściółkę jeszcze trochę.

Wkleję zdjęcie całości rabaty, bo dziwne jest dla mnie to, że te rośliny rosną blisko siebie i jedne są ok a innym wyraźnie coś dolega. Jutro pojadę do miasta i poszukam w CO kwasomierza.

1 - Azalia Soir de Paris - żółte listki
2 - Umarnięta azalia japońska Tornella
3 - RH C's White - jest OK
4 - druga Azalia Soir de Paris - jest OK
5 - RH NN, który przed laty zasadziła ciocia
6 - VOn Woislowitz Oheimb - plamy na liściach
7 i 8 - azalie japońskie Tornella, którym żółkną liście.

Po lewej od "2" i między 7 a 8 są jeszcze inne Tornellki, które narazie (tfu, tfu, na kreta urok) są OK.

Jeśli uda mi się kupić ten kwasomierz a następnie nim posłużyć to napiszę, co wyszło. Tymczasem dziękuję bardzo za zainteresowanie i pomoc
W Gąszczu u Tess 21:38, 16 lip 2015

Do góry
Coby i o przyjemnych rzeczach było Zobaczie, jak mój potfór - powojnik Summer Snow - upiększa ogród sąsiada
Tak wygląda to z ulicy (patrząc od strony jego bramy).

Powojnik - Clematis 21:36, 16 lip 2015

Do góry
Powojnik wonny:

Powojnik Rubromarginata:
Makowo na Kociewiu 21:36, 16 lip 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)

Monia dla Ciebie moje donicowe horti

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies