Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 10:11, 25 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Kilka letnich fotek

Zacytowałam zdjęcia jezówek (piekne zdjecia) aby się dowiedzieć czy to vintage wine?
róże - potwierdzam, że ta druga to James Galway.

Ewik napisał(a)

Czy to Lavender Ice?
Pozdrowienia ślę i czekam na następne piękne fotki
Trudny teren - dużo pracy! 10:09, 25 sie 2015

Do góry
Wybieram z tych miejsc piasek właśnie aby móc posypać ziemię do wysokości progu z tarasu bo w innym wypadku nawet trawa sobie wiem, że nie poradzi.
Ten deski i schody to przymiarki do tzw donicy i zejścia...

Pomoc przy nasadzeniu :( 10:07, 25 sie 2015

Do góry
Witaj Izolda, dziękuję, że odpisałaś. Zdjęcie pierwsze przedstawia rabatę na przeciwko kawałka ziemi z którym mam problem. Zdjęcie drugie, to rabata obok furtki z drugiej strony. Są na niej dwa gatunki traw i dwie hortensje - niestety od zeszłegoroku wszystko zjada mi zaraza i na hortensji- od lewej strony widać jej skutki - zupełny brak kwiatów. Pozdrawiam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:02, 25 sie 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Tutaj widać jak duże są ID i jak wiele załaniają. Ale np. kuchnię mam na 1szym piętrze więc z góry widać już taki spokojny-zielony kącik.

Jak jesienią będę rozsadzać hakone [tą z zielonymi paseczkami] to chyba tam podsadzę. Ona ślicznie wygląda i rozjaśni, plus jest w kolorze lime marmolade.
Czy może proponujecie coś innego?

mam u siebie Ice Dance oraz Carex Siderosticha Variegata i wiesz co...nie rozróżniam ich;( obie w paseczki)

te Twoje pięknie rosną..miłego w ogrodzie;u nas zbiera się na deszcz i chętnie bym coś przesadziła..muszę pomyśleć bo w obecnych warunkach pogodowych okazja niebywała.
Ogród w budowie - nieustającej 10:02, 25 sie 2015

Do góry

Jak będę siedzieć na ławce w cieniu Mordoru, to będę mieć widok na prawie cały tylny ogród.

Piękny widok, taki daleki...

Podziwiam zbiory kwiatowo-ziołowo-owocowo-warzywne.
Czy brzoskwinie mają meszek czy gładką skórkę?
Ogród w skali mikro cz.II 09:50, 25 sie 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
I jeszcze dla Was parę fotek

[...]

Fotka idealna na obraz - tryptyk. No wymiata ten miziak

edit: zapomniałam jeszcze dodać, że drewutnia wyszła super, a poduchy? Efekt robi wrażenie

Droga do spełnienia 09:44, 25 sie 2015

Do góry
Kawa napisał(a)

Kamila, a nie myślałaś o poszerzeniu tej rabaty tak, aby tworzyła jeden ciąg z chodnikiem? oczywiście jeżeli się da to zrobić.

Forsycję można trzymać w ryzach wycinając całe gałęzie, żeby nie była za szeroka.
Trudny teren - dużo pracy! 09:43, 25 sie 2015

Do góry

Jak schodzisz ze schodów nie możesz lecieć na łeb. Jak nic mus podsypać żeby w okolicy tarasu ziemia była prawie poziomo, z lekkim spadkiem od domu w stronę niższej części działki.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:42, 25 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Paulinko, wczoraj zrobiłam fotki w ogrodzie i cyknełam moje ptasie łapki. Z lupą przy nich stanęłam normalnie. Dla mnie one są biało-zielone i małe i pasowałyby jak nic do twoich bukszpanów. Amazon ma pokrój FC i chyba też będą za duże:

Chyba najłatwiej będzie ci jednak naocznie w szkółce zdecydować.

Te listwy miałaś na stanie, czy kupowałaś. Patrzyłam na all, wcale nie są takie tanie

Iwonko ale nic, nic żółtego nie widzisz w ptasich łapkach? W jakim miejscu je masz? Śłońce, wilgotność?

Ja moje ptasie łapki mam na słońcu do 14 i w suchym miejscu i są żółte Może to nie ptasie łapki?! Idę robić wywiad

Profile kupowałam, 10 zł za 4 m.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:38, 25 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)
Zdaje mi się, że już jest lepiej

Tak jest juz lepiej.Oswajam się, przyzwyczajam.
Mamy dobrze, a chcemy lepiej i znowu bałagan,Niczego nie można znaleźć .życie na walizkach workach.ale pomału się przyzwyczajam , oswajam.
Z roślinkami już coś planuję we czwartek ( mam wolne) ukopać i co raz będąc na działce przywozić i dosadzać w nowym ogrodzie .Inaczej nie wytrzymam

Mój nowy nabytek,Niestety bez odmiany.Może ktoś ja rozpozna ??

Moja działka na Dębowym Lesie 09:36, 25 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Ale śliczne lilie

Już tylko ze dwie kwitnie

Moja działka na Dębowym Lesie 09:34, 25 sie 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Aniu najważniejsze, że z każdym dniem idziecie z pracami do przodu

Dokładnie tak,chciałoby się wszystko szybciej mniej kłopotliwie, sprawniej.a życie to wszystko zmienia.
Jeszcze na siedzenie nie mam czasu.ale coraz bardziej przyzwyczajam się do nowej sytuacji, dzielnicy i nowych rzeczy
.Ogród w zimie się wymyśli. Cosik na jesieni się podosadza, reszta w przyszłym roku .a potem jakoś poleci ,Doświadczenie z roślinkami już jakieś nabyte jest, to łatwiej będzie

Hortensja bukietowa Kyushiu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:33, 25 sie 2015

Do góry
Danusieńko napisz proszę jak wysoka i co to za trawka - komponuje się rewelacyjnie
Moja działka na Dębowym Lesie 09:30, 25 sie 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Samych dobrych chwil na nowym miejscu. Kwiaty mimo upałów cudne Pozdrowionka

Kawa napisał(a)
Ania
śliczne hortensje

Trzymaj się przy przeprowadzce będzie dobrze
ściskam

Zmiany i to duże u mnie , i dużo znowu tyrania mnie czeka
Obym tylko dała radę
Do km do pracy już się przyzwyczajam.Mniej czasu na wszystko coraz bardziej odczuwalne. Cóz takie to życie.
Ja też co raz podlewam,Inaczej chyba już nie byłoby na co patrzeć. Zapomniałam jak wygląda, jak to w ogóle jest jak pada deszcz ;(
Dziękuję wam za wszelkie słowa wsparcia

Chipek

hortensja Bobo

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:28, 25 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Sebku, melduję, że roślinki już posadzone Mam nadzieję, że nie zagadałam Cię za bardzo, a dzieci nie stratowały ogrodu.
Fajnie było Cię poznać
O patyczku hortensji zapomnieliśmy, ale - jak ja to mówię - zawsze trzeba mieć po co wracać Jeszcze raz dziękuję!

Tez sobie o hortensjach potem przypomniałem...
To ja dziękuję

A spotkanie z Tobą dodało mi pozytywnej energii i wieczorem machnąłem wianek z hortensji i... jabłek Wyszedł smakowicie

Ogród u stóp klasztoru cz. II 09:28, 25 sie 2015

Do góry
alinak napisał(a)

Śliczne zdjęcia . No i chyba mamy przedsmak jesieni
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:25, 25 sie 2015

Do góry
Paulinko, wczoraj zrobiłam fotki w ogrodzie i cyknełam moje ptasie łapki. Z lupą przy nich stanęłam normalnie. Dla mnie one są biało-zielone i małe i pasowałyby jak nic do twoich bukszpanów. Amazon ma pokrój FC i chyba też będą za duże:

Chyba najłatwiej będzie ci jednak naocznie w szkółce zdecydować.

Te listwy miałaś na stanie, czy kupowałaś. Patrzyłam na all, wcale nie są takie tanie
Trudny teren - dużo pracy! 09:24, 25 sie 2015

Do góry
Pokaże Wam Nasza zmore tj Moją i męża.... wczoraj ściągał am ten piach aby móc podsypywała ziemia ale i tak dalej nie wiemy co robić z tym tematem gdzie jest agro i te deski. Całość układa się spadkiem.

Od nowa ... na przekór wszystkim 09:12, 25 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)
No i w celach relaksacyjnych potluklam sobie trochę szkła

wow, boskie.
Jestem w polu 09:11, 25 sie 2015

Do góry

Co za zdolności artystyczne u Ciebie widzę. Podoba mi się. W sprzedaży występują tuje w różnych wysokościach, więc z zakupem nie będzie problemu. Uformujesz jak chcesz mogą być jaja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies