Dzis Bzykolania - czyli efekt braku czasu na opryski - Owadziarnia buczy koło uszu aż miło a to ukochane ich kwiaty - nie żadne rarytasy ogrodowe a te przywiezione z łąk
Mirze żal faktycznie Pęchcina i nie tylko jej.. dziś mieliśmy spotkanie dla pocieszenia i zrobiliśmy pamiątkowe foto. Z okazji pięciolecia Forum
I pamiątkowe foto z Twoją książką na "Danusiowej rabacie"
Sorki za zaśmiecanie wątku, ale u mnie zaraz to zginie w otchłani.. możesz potem wykasować .. Twoja rabatka jest piękna Nawet każdy inny cis nie drażni
Witam
W dziele sosen nikt mi nie pomógł moż tutaj ktoś rozpozna jak je uratować
Biały nalot na łodygach i jakieś narośla jak je rozłupująca to jest w środku pusto widać jakiś kanalią jak by w zdłuż pędu
Wczoraj dokończyłam moją rabatkę różano-jeżówkowo-lawendową i mi się podoba
A dziś znalazłam jeszcze kilka werbenek, samosiejek w stipie i przesadziłam do innych
Niestety, jeszcze ażurowo
I czwarta skarpa (tak nie pomylilam się, bo trzecia jeszcze nie obsadzona). Efekt niepowalający i niestety jest szmata (agrowłoknina, którą po 2 latach ściągam jak rośliny się rozrosną tak było na wcześniej obsadzonych skarpach, po prostu nie nadążam z plewieniem a kora się nie utrzyma).Ściana oporowa z desek ale kiedyś docelowo będą prawdopodobnie gabiony. Najpierw zdjęcie z jesieni, później zdjęcia stanu obecnego.