Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:40, 28 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Kurna jakbyś sama nie oglądała meczów Ja Anglię - Islandię oglądałam jak zahipnotyzowana, super mecz. A i wynik sporym zaskoczeniem.

Róże świetne, wybiorę sobie jaką purpurę, ale tyle kandydatek się pcha że normalnie referendum w domu zrobię

Cofam się przeczytać wcześniejsze posty.

Referendum oj nie ryzykuj bo brexit może być....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:38, 28 cze 2016

Do góry
JulkAd napisał(a)

Wojsławice 25 września som?...uuu i znowu mam imprezę 24, hę...trza pomyśleć

Madżen szukam traw do róż...stipa nie chce ze mną gadać, jeszcze nie w tym roku....coś cienkiego i do kolan?

Pozdrówka

Cienka do kolan to zdecydowanie sesleria jesienna, gorąco polecam. No i oczwyiwście medium rozplenice, jeśli masz cierpliwość do końca czerwca. Dla mnie rozplenice są piękne. Oczywiście jeszcze molinie ale jaka odmiana pytaj Olę Leon

Sesleria i róze

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:34, 28 cze 2016

Do góry
anna_g napisał(a)

Marzenko, przede wszystkim witam cieszę się że mogłam Cię poznać u Kasi. Od ponad tygodnia próbuję nadrobić Twój wątek - czyli przeczytać go od początku jestem na stronie mniej więcej 200 i mozolnie mi to idzie niemniej nadal będę próbować bo mnie zaciekawiło wiele rzeczy więc pomalutku - i od początku i od końca będę go śledzić.
Obejrzałam Twój różany festiwal,poczytałam o preferencjach różanych... i znalazłam takie cudeńko które mnie zainteresowało Mała_mi pisze że jest maleńka - a ja właśnie szukam małej róży i to w takim cudnym kolorze Maleńka czyli jaka? Jaka duża u Ciebie rośnie? nie choruje? pachnie? Bo że jesteś z niej zadowolna to widzę Pozdrawiam

Aniu bardzo mi miło. Ale mam zła informację , masz jeszcze dwa watki do nadrobienia od 2102 roku
Ta róża ma u mnie 1,2 m , nie jest taka mała, ale ma ładny pionowy pokrój i rośnie za Munstead Wood, która jest ciut niższa. Absolutnie nie choruje, teraz ma chwilę przerwy w kwitnieniu. Nie wiem czy pachnie... ja nie wącham róż....Jestem z niej bardzo zadowolona, bo nie choruje, kwitnie obficie i się nie pokłada. W zależności od temperatury bywa żarówiasta mniej lub bardziej

Kilka dni temu wygladała tak

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 28 cze 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Madżenko wybacz że u Ciebie o tych tarcznikach.

Czym jeszcze lać na nie prócz Mospilanu, bo na wszystkich moich cisach są też... dranie.

Po 7 dniach powtórz innym środkiem kontaktowym , najlepiej poproś o środek systemiczny np. Kohinor)
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:28, 28 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mospilan na tarczniki.... daje się 1g na 2,5l wody. Chociaż na tarczniki inne środki są skuteczniejsze. O na tarczniki pasuje kilka razy opryskać różnymi środkami.

Sorki, że się wymądrzam, ale mi też na moich sadzonkach cisowych pojawiły się tarczniki w dużej ilości..

I wracam upajać się różami.. moje od upału i suszy szlag trafił.. czekam na drugie tłoczenie.

czyli 4 g na 10 l tak jak pisłam
Ogród wśród pól i wiatrów 22:02, 28 cze 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Hej Jolu my w szkółce stosujemy nicienie na opuchlaki, ale nie wiem czy na wolnym powietrzu też się da. Też mam żurawki i się bardzo obawiam czy mi te paskudztwa gdzieś się nie ulokują. Jakie rośliny jeszcze lubią? Chyba będę się musiała się ich pozbyć żurawek już część poszło w dobre ręce, które się opuchlaków nie obawiają

Hej wrobelki Dziękuję za informację, Madżenka też pisała o nicieniach kiedyś, ale to chyba dosyć drogi interes. Może mi się uda te wredoty wrotyczem wytępić. No i mospilan też zapodałam. Zobaczymy co będzie dalej. A z tymi żurawkami ,,, ech, chyba więcej kłopotu niż pożytku
Z Pszenicznej ... 07:01, 28 cze 2016

Do góry
Energia tryska z kazdego Twojego zdania Uwielbiam taki energetyczne osoby, musze sie z Toba częsciej spotykać bo mi ostatnio sie baterie wyładowują. Ale na szczęscie za tydzień urlop, odpoczne i mam nadzieje wrócic do siebie

Buziam
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:58, 28 cze 2016

Do góry
Czyli do Novalis jednak się nie przekonywać?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:55, 28 cze 2016

Do góry
Madżenka tym razem Pashmina mnie zachwyca. A masz Herzogin Christiana? Bo coś mi się kojarzy, że ją chciałaś. I cudna LFC. W mojej Lavender Ice gałązki pod ciężarem kwiatów się połamały.
Carex Montana w sobotę posadziłam! Co 50 cm, nie chce mi się ciągle przesadzać. Na efekt trzeba będzie poczekać.
Tu ma być ogród :) 06:54, 28 cze 2016

Do góry
zieloniutka napisał(a)

U mnie podobnie- kupiłam edenkę wiosną z gołym korzeniem i ona ma listki, ale stoi w miejscu malusienka, nie kwitnie.
Nie wiem czy ją odkopać, żeby sprawdzić korzenie, czy dać jej spokój w tym sezonie.
Może do sprzedawcy napiszę i coś doradzi.

Nie ruszaj Edenki, daj jej się ukorzenić, podlewaj i nic więcj nie rób

Edytko sorki, ze u Ciebie ale az mnie serce zabolało na mysl o wykopywaniu takiego młodego krzaczka Róze wymagaja ciepliwości i miłości
Ogród z pergolą 06:49, 28 cze 2016

Do góry
Moja teoria nt upraw ekologicznych jest taka , ze jest skuteczna gdy stosujesz ja w dojrzałym ogrodzie, do ktorego nie dokupujesz ciagle nowych zarażonych roslin... Jest kilka ogrodow na forum, ktore sobie radzą ekologicznie. Ale to nie mój ogród. Pryskam juz teraz jednak chemią zdecydowanie rzadziej gdy rzeczywiscie cos poważnego roślinom dolega.
Ogród u stóp klasztoru cz. II 06:45, 28 cze 2016

Do góry
Przynudzaj do nocy
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 06:43, 28 cze 2016

Do góry
Ah czekam na Wedding u mnie
ciekawa jestem jaka będzie Soul bo juz u dwoch osob pomylona z F i zamiast purpury jest róż....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:41, 28 cze 2016

Do góry
Ąska ja ma. Takiego lenia, ze nawet mi sie nei chce dokończyć cięcia bukszpanów......przy ścianie wodnej jedne przycięty a drugi od tygodnia czeka na zmiłowanie
Moze M sie dzisiaj zlituje i obetnie irokezy żywopłotowi grabowemu. EURO 2016 przerwało mu prace.... Czekam juz 3 tygodnie....no ale przeciez nie tylko ogrodem człowiek żyje
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:37, 28 cze 2016

Do góry
Popieram dwa rodzaje róz, bo zwykle róze kwitna z minimalnym przesunięciem i dłuzej bedziesz miała kwiaty na rabacie. Obie sa pikne .
Aby namieszać w głowie dodam jeszcze Crown Princess Margareta
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:34, 28 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenka, a masz zrobiony spadek na tył ścianki?

Minimalny mam ale u mnie tył ścianki to częśc ogrodzenia od strony ulicy i tez dobrze to nie wygląda
Makowo na Kociewiu 06:32, 28 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Juziu w tamtym roku nie kładła się tak, ona nie lubi jednak mocnego cięcia. Potraktowałam ją dość radykalnie i widocznie to był błąd
Zdjęcia z tamtego roku

Jeśli nie przytniesz nisko wiosna będzie miała baty na 1,5 m z mniejsza iloscia kwiatów. Ja ja ciełam nad 5 oczkiem i dzieki temu wypuszczała duzo małych pedów na sztywniejszych starych pedach. Ale kalśc sie i tak będzie, nie ma opcji. Ona ma pokrój bardziej poziomy niż sztywny pionowy. 5 lat z nia walczyłam i mimo jej urody wiekszośc poszła do tesciowej, zostaiwłam tylko 3 krzaki

Juzia zdecydowanie Mary Rose

Kasieńko cudnie masz.
Pszczelarnia 06:24, 28 cze 2016

Do góry
Mi sie Reine pomyliła z Rapsody in Blue i zastanwiałam sie dlaczego moja ma inne kwiaty......poczytałam wszystko, obejrzałam , pozachwycałam sie nieokiełznanemu rózami i jestem bardzo zadowlona o poranku

Moja Burgundy zmieni miejscowkę, wyglada jak brudna ścierka. Idzie do cienia a jak nadal nie bedzie ładna to wyleci z ogrodu
Rododendronowy ogród II. 23:49, 27 cze 2016

Do góry
Pokazuj proszę częściej Twoje "wstrętne " róze
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:45, 27 cze 2016

Do góry
O qurcze grypę od dzieciaków załapałaś... Współczuje , Nifuroksazyd mam nadzieje ze juz zaaplikowałaś?

Moze do wrzesnia ogarniesz sie z robota i na 25.09 dotrzesz do Wojsławic. Pod rodzę zaliczysz Wrocław?
A ja dumam jakby tu służbowo do Rezszowa skoczyc, moze cos wymysle w sierpniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies