Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

Kawa 08:15, 28 cze 2016

hej Joluś
macham
Marzenaka 09:25, 28 cze 2016

Jola, opuchlaki i hortensje? O żesz! Mam lawendę, nawet zaczyna kwitnąć. Ale mam jakąś zwyczajną, w Lidlu zakupiona, coś na a... Ale chyba powtórzę na innej rabacie, bo podoba mi się. Masz rację, że u ciebie przy różach to idealne miejsce na lawendę.
wrobelki 09:27, 28 cze 2016

Hej Jolu my w szkółce stosujemy nicienie na opuchlaki, ale nie wiem czy na wolnym powietrzu też się da. Też mam żurawki i się bardzo obawiam czy mi te paskudztwa gdzieś się nie ulokują. Jakie rośliny jeszcze lubią? Chyba będę się musiała się ich pozbyć żurawek już część poszło w dobre ręce, które się opuchlaków nie obawiają
paulina_ns 09:32, 28 cze 2016

jolka napisał(a)

Tak Marzenka, lawenda super sprawa Już wiem, że będę miała kolejny łan Tym razem wzdłuż bonici, bo się zakochałam u Reni w takim zestawieniu Ale chyba sobie sama wyprodukuję sadzonki, mam trochę siewek. A trochę spróbuję ukorzenić po cięciu. Muszę zerknąć czy też masz lawendę, bo już nie pamiętam A co do jeżówek to sama jestem ciekawa co Ci przyjdzie

Ja potrzebuję 3 szt róży Artemis, no i wypatrzyłam na necia, ale taka tania, że aż się boję Hehe..

Macham kwiatkowo

To właśnie puste miejsce przed bonicą czeka na lawendę

Jakbyś Jolu decydowała się jednak na tą Artemis z neta, proszę zamów jedna więcej, też na nią poluje, dorzucę Ci się do zamówienia
jolka 12:57, 28 cze 2016

Kawa napisał(a)
hej Joluś macham

Hej Kami Macham również
Już się zastanawiałam, czy na jakiś urlop nie wyjechałaś??
Kawa 13:24, 28 cze 2016

jolka napisał(a)

Hej Kami Macham również
Już się zastanawiałam, czy na jakiś urlop nie wyjechałaś??

nie
po prostu zmęczona jestem i tak jakoś
do urlopu jeszcze 3 tygodnie
jolka 21:56, 28 cze 2016

Marzenaka napisał(a)
Jola, opuchlaki i hortensje? O żesz! Mam lawendę, nawet zaczyna kwitnąć. Ale mam jakąś zwyczajną, w Lidlu zakupiona, coś na a... Ale chyba powtórzę na innej rabacie, bo podoba mi się. Masz rację, że u ciebie przy różach to idealne miejsce na lawendę.

Marzenka, przed hortensjami mam żurawki. No i stąd to dziadostwo się wzięło. Po wpisie Toszki pojechałam kupić mospilan. Opryskałam hortensje tym mospilanem a pod krzaki nalałam mikstury z suszonego wrotyczu. Muszę po świeży wrotycz pojechać, bo coś czuję że mnie walka czeka w tym roku.
jolka 22:02, 28 cze 2016

wrobelki napisał(a)
Hej Jolu my w szkółce stosujemy nicienie na opuchlaki, ale nie wiem czy na wolnym powietrzu też się da. Też mam żurawki i się bardzo obawiam czy mi te paskudztwa gdzieś się nie ulokują. Jakie rośliny jeszcze lubią? Chyba będę się musiała się ich pozbyć żurawek już część poszło w dobre ręce, które się opuchlaków nie obawiają

Hej wrobelki Dziękuję za informację, Madżenka też pisała o nicieniach kiedyś, ale to chyba dosyć drogi interes. Może mi się uda te wredoty wrotyczem wytępić. No i mospilan też zapodałam. Zobaczymy co będzie dalej. A z tymi żurawkami ,,, ech, chyba więcej kłopotu niż pożytku
m_gocha 22:07, 28 cze 2016

Tak na "pocieszenie" - opuchlaki uwielbiają również inne rośliny, np. tak Ogrodowiskowe rozchodniki. Lista smakołyków tych wredotów (ale mi się to określenie spodobało ) była wiosną na wątku Małej Mi
leon60 22:18, 28 cze 2016

też mam takie powygryzane hortensje..