Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Mala_Mi 08:33, 28 cze 2016

JoannaP napisał(a)

Pozwolę sobie wkleić zdjęcie opakowania
Z góry dzięduję

Mospilan na tarczniki.... daje się 1g na 2,5l wody. Chociaż na tarczniki inne środki są skuteczniejsze. O na tarczniki pasuje kilka razy opryskać różnymi środkami.

Sorki, że się wymądrzam, ale mi też na moich sadzonkach cisowych pojawiły się tarczniki w dużej ilości..

I wracam upajać się różami.. moje od upału i suszy szlag trafił.. czekam na drugie tłoczenie.
Mala_Mi 08:46, 28 cze 2016

Dziś już na oczy widzę, obejrzałam wszystkie róże..

Moj Geothe w tym roku ma taki inensywny kolor, w poprzednich latach był jaśniejszy i nie kwitł tak obficie

To czekam na swoją... na razie jest słaba.
nawigatorka 09:04, 28 cze 2016

Spoko.ja mialam lenia chyba z miesac.powooooli przechodzi
Mixtoorka 09:36, 28 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Mospilan na tarczniki.... daje się 1g na 2,5l wody. Chociaż na tarczniki inne środki są skuteczniejsze. O na tarczniki pasuje kilka razy opryskać różnymi środkami.

Sorki, że się wymądrzam, ale mi też na moich sadzonkach cisowych pojawiły się tarczniki w dużej ilości..

I wracam upajać się różami.. moje od upału i suszy szlag trafił.. czekam na drugie tłoczenie.

Madżenko wybacz że u Ciebie o tych tarcznikach.

Czym jeszcze lać na nie prócz Mospilanu, bo na wszystkich moich cisach są też... dranie.
AgataP 10:31, 28 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Ąska ja ma. Takiego lenia, ze nawet mi sie nei chce dokończyć cięcia bukszpanów......przy ścianie wodnej jedne przycięty a drugi od tygodnia czeka na zmiłowanie
Moze M sie dzisiaj zlituje i obetnie irokezy żywopłotowi grabowemu. EURO 2016 przerwało mu prace.... Czekam juz 3 tygodnie....no ale przeciez nie tylko ogrodem człowiek żyje

Kurna jakbyś sama nie oglądała meczów Ja Anglię - Islandię oglądałam jak zahipnotyzowana, super mecz. A i wynik sporym zaskoczeniem.

Róże świetne, wybiorę sobie jaką purpurę, ale tyle kandydatek się pcha że normalnie referendum w domu zrobię

Cofam się przeczytać wcześniejsze posty.
Anda 11:08, 28 cze 2016

Piekne masz roze. Purpury sliczne. Goethe bardzo mi sie spodobala. A Twoja Mme Knorr zupelnie inna od tych, ktore widzialam do tej pory, sliczna. Z jakiej masz ja szkolki?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
JulkAd 18:39, 28 cze 2016

Madzenka napisał(a)
Kasik i Alinka trzeba juz sobie robić rezerwacje w kalendarzu na 25 wrzesnia

Marto dziekuję za przemiły wpis. Okulary zwłaszcza niebieskie skrywają zmarszczki, ktore nie wiedza co to botoks

Wojsławice 25 września som?...uuu i znowu mam imprezę 24, hę...trza pomyśleć

Madżen szukam traw do róż...stipa nie chce ze mną gadać, jeszcze nie w tym roku....coś cienkiego i do kolan?

Pozdrówka
anna_g 22:20, 28 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Moja ma piekne sztywne pędy, kwitnie mega obficie, jest żarówą i w ogóle cudna jest. Daj jej rok, zachwyci CIę

Marzenko, przede wszystkim witam cieszę się że mogłam Cię poznać u Kasi. Od ponad tygodnia próbuję nadrobić Twój wątek - czyli przeczytać go od początku jestem na stronie mniej więcej 200 i mozolnie mi to idzie niemniej nadal będę próbować bo mnie zaciekawiło wiele rzeczy więc pomalutku - i od początku i od końca będę go śledzić.
Obejrzałam Twój różany festiwal,poczytałam o preferencjach różanych... i znalazłam takie cudeńko które mnie zainteresowało Mała_mi pisze że jest maleńka - a ja właśnie szukam małej róży i to w takim cudnym kolorze Maleńka czyli jaka? Jaka duża u Ciebie rośnie? nie choruje? pachnie? Bo że jesteś z niej zadowolna to widzę Pozdrawiam
Madzenka 22:28, 28 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

czyli 4 g na 10 l tak jak pisłam
Madzenka 22:29, 28 cze 2016

Mixtoorka napisał(a)

Madżenko wybacz że u Ciebie o tych tarcznikach.

Czym jeszcze lać na nie prócz Mospilanu, bo na wszystkich moich cisach są też... dranie.

Po 7 dniach powtórz innym środkiem kontaktowym , najlepiej poproś o środek systemiczny np. Kohinor)