Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 15:04, 14 lip 2015

Do góry
Moje róże Piano tylko pąki i początkową fazę rozwoju kwiatu mają czerwone, potem malinowy róż prezentują

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 15:03, 14 lip 2015

Do góry
Ta rabata idzie pod ... widły
już są 3 perowskie ... dojda kolejne ale to dopiero jak przenise róże, rh i cisa.

na tyłach już są wsadzone przegorzany, a po lewej musze dosadzic kulkę bukszpanową i 2 carexy (zamiast bergenii)
Wszystkiego po trochu 14:56, 14 lip 2015

Do góry

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 14:52, 14 lip 2015

Do góry
Jazzy,

..bambusiki mam tylko jeszcze swego miejsca nie mają w ogrodzie i się "tułają" z miejsca na miejsce no i poza tym jakoś pomijałem w fotkach.

No a tutaj masz to co Ciebie zaciekawiło to wiszące w doniczkach, jak już pisałem wcześniej u mnie jest tak mało miejsca w ogrodzie na rabatach, że truskawki muszą rosnąć na drzewie - sesja fotek która zaprezentuję poniżej pokaże tego efekt:
( i proszę nie patrzeć na wypaloną trawę przez upały)

moja fantazja ogrodnicza -'bonzai truskawkowy' to pokaz koegzystencji paru gatynków roślin na raz:

odmiany trawy - choć jeszcze nie pokazały swojego całego uroku

bluszczu trójklapowego

milimu dwie odmiany

oraz truskawek w donicach

a u podnuża na najniższym poziomie rosną żurawki

i tak wykorzystałem pień uschniętej jabłoni w ogrodzie robiąc z niego nietypowego 'bonzai' - ot taka moja "wariacja ogrodowa", mam ją dopiero drugi sezon i tylko trzeba poczekać aż żółte trawki bardziej zgęstieją w ten czas będą one bardziej widoczne.

pozdrawiam
Jan

Mój mały ogródeczek :) 14:51, 14 lip 2015

Do góry
a tak kwitną juki u mojej mamy

i hortensja też u mamy jest ogromna bo niebyła obcięta, ja już sobie zaszczepiłam

Mój mały ogródeczek :) 14:51, 14 lip 2015

Do góry
Ogródek Iwony 14:50, 14 lip 2015

Do góry
Dziewczyny, te jeżówki chciałam dosadzić do tych żółtych róż. Między różami i lawendą jest stipa. Będzie chyba pasować? Tylko na ten moment lawenda pożarła stipę, to znaczy stipy nie widać zza lawendy. Wieczorem wrócę do domu, do robię przymiarki

I ciągle się zastanawiam nad wymianą róż na takie, co więcej kwiatów mają podczas kwitnienia. Kremowe, białe lub żółte. Cały czas zastanawiam się nad
Artemis. Obok kwitnie Thomas Graham. Zachwyca mnie. Wieczorem zrobię lepsze fotki. Ta jest sprzed kilku dni.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 14:49, 14 lip 2015

Do góry
Cleo napisał(a)
A czy ten murek nie będzie jednak za niski? Zasloni?
To czarne na rabacie to co to by było?
Ja bym pod ścianą zrobiła drewutnie. Dużo betonu byś zakryla.

Najbardziej szpeci beton zaraz za rabatą i ta część ażurów, które zasłoniłam ścianką na wizualizacji. Tam pod ścianą tak czy tak będzie drewutnia bo innego miejsca na nią nie mam.
Ażury, które są wyłożone wielkim placem po prawej stronie prowadzą pod wiatę i muszą tam być bo samochody zrzucają tam drewno i inne. Narazie ta część jest nie do ruszenia.
Budynek z wrotami jest mój, stał i stać będzie Praktycznie część, nazwijmy ją widokową, to ta którą pokazałam. Reszta zagospodarowana i nie do ruszenia.
A te czarne linie o które pytasz to część gazonu, który będzie podzielony i podniesiony o jedna belę.

Wymodziłam jeszcze coś takiego. O to wam chodzi? :

Mój mały ogródeczek :) 14:45, 14 lip 2015

Do góry
mój warzywniaczek

ogóreczki już trochę przetworzonych
Co z tym ogródeczkiem począć 14:32, 14 lip 2015

Do góry
Dobra nie ważne pies czy kot !!moje jeżówki szlag trafił !!

Doniesienia z ostatniej chwili

Brama już się robi i będą DESECZKI
Kocha mnie chyba ten mój Emuś

I druga sprawa
Co na pniu oprócz bukszpanu będzie tu na tej rabacie pod murem pasowało ?
Patelnia cały dzień

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:31, 14 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A ja jeszcze nie.. bo tam widzę ponad 600... zostawiam sobie na lepszy czas.
Ale wesele było super Ale jak młodzi i ich rodzice są super to innej opcji nie ma.. musiało być fajnie

Widzę, że się obudziłaś Dawno Cię nie było.

I obrazek..

Aniu nie śpię ale czasu mam malutko na wszystko.Chyba się starzeję bo nie ogarniam życia mojego ostatnio.Dzisiaj właśnie wróciłam z pracy i na 22 znowu pędzę więc tylko szybko i po troszku wszędzie.Mam nadzieję ,że na urlopie ogarnę chociaż połowę z tego co zaplanowałam.
Mój przyszły ogród 14:31, 14 lip 2015

Do góry
Iwcia. Berberysy maria rosną dość duże i szerokie, chyba się na przód rabaty nie nadają.
Na szybciora Ci coś takiego zmontowałam. Raczej kwaśnolubne zestawienie i na rabatę podwyższoną.Nie wiem, jaki jest kształt rabaty.

Widać, że robię wszystko żeby dziś nie pracować

W Kruklandii 14:20, 14 lip 2015

Do góry
Widaok na huśtawkę z ławki

.... tu z altany...

a tu jeszcze bliżej

A teraz widoki z huśtawki
Na wprost

Lekko w prawo

(trawnik przed ścieżką jeszcze nie reanimowany)

I w lewo nie pokazuję, bo tam mega pierdolnik. I trampolina i basen i piłki i...narzędzia, wiadra z roślinami itp. Ale będzie tam kiedyś oczko wodne, a całkiem niedługo chyba różanka

Czas na ogród 14:17, 14 lip 2015

Do góry
Agawita napisał(a)
Domowe przedszkole na przyszłe przeróbki tyłów póki co koncepcji na zmiany brak... Będzie materiał to i może pomysł się pojawi

Hehehe zupełnie jak u mnie
Coś mi zjadło sosnę 14:16, 14 lip 2015

Do góry

Witam. Posiadam szpaler sosen pospolitych i coś dobrało się do jednej z nich. Boję się o resztę.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów pomoże, będę wdzięczny za każdą sugestię
Czas na ogród 14:15, 14 lip 2015

Do góry
Domowe przedszkole na przyszłe przeróbki tyłów póki co koncepcji na zmiany brak... Będzie materiał to i może pomysł się pojawi

Małgorzatkowe skarby 14:13, 14 lip 2015

Do góry
lądowisko na basen gotowe

i wylądował....
Wszystkiego po trochu 14:11, 14 lip 2015

Do góry
Nawet nie wiedziałam że ślimaki jedzą stipę. Zima była łagodna to pewno dlatego tak ładnie przezimowała.

U mnie już róże prawie wszystkie po pierwszym kwitnieniu, dla mnie to trochę smutny okres bo przypomina o upływającym lecie i zbliżającej się jesieni.
Hortensje ogrodowe w swojej najpiękniejszej fazie

Moje ogrodowe marzenia... 14:08, 14 lip 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Aga,pokaż twoje Liriope.

Proszę bardzo oto i one prawie zaduszone przez hosty.
Czas na ogród 14:07, 14 lip 2015

Do góry
Jeżówkowo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies