Lilie, jeżówki i ilość kwiatów na rabatach, to prawdziwe spektrum gatunków, kolorów i zapachów...Aniu dziękuję za prezenty
a to jedna angielskich nowinek
Uwielbiam czytać że uwielbiasz mój ogród
Przeczytałam dzisiaj prognozę pogody , wzięłam aparat i poszłam robić zdjęcia.
Jeżeli prognoza się sprawdzi to za dwa tydodnie nie będę miała co fotografować. Burze na szczęście nas omijały , ale deszcze też .
...czekam na drugie tłoczenie...Crocus daje rade, My Girl chyba się połamie od kwiatów, Claire Austin zresztą też...Shopshire Lad ma mniejsze kwiaty i krótko się utrzymują niestety...tylko Leoś niezwycieźony...zamówiłam kolejne
Jestem zachwycona waszym stawikiem jego otoczeniem i roślinnośćią, a w szczególności karpiami koi...nie widziałam nigdzie większych i tak oswojonych rybek
lotosy, marsylia, rozpław, pałka wodna...ach jak pięknie
I kończę rabatą pod oknem, którą wszyscy doskonale już znają Z tyłu za rozchodnikami powoli rozkwita Silver Dollar, reszta hortensji na tej rabacie już znana .Pozdrawiam
Moja llimka ma polowe liści jak na fotce , czego jej brak , czy to chloroza? Jak mam działać .
Mazanku Ty napewno mi pomożesz bo juz wielokrotnie korzystałam z pomocy Twojej.
Wrzucam kilka fotek, żeby o sobie przypomnieć
Hortka sobie kwitnie jednak trochę ja przypaliło albo coś podobnego jej się przytrafiło
Hosta + słoneczniczek, a w oddali wyłania się ostróżka
Rośnie tam też Levana ( potrzebuje bardzo dużo wody i docelowo osiąga duże rozmiary co trzeba wziąć pod uwagę przy szukaniu stanowiska) jeszcze w pączkach