Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

bozga 21:04, 02 sie 2015

I kończę rabatą pod oknem, którą wszyscy doskonale już znają Z tyłu za rozchodnikami powoli rozkwita Silver Dollar, reszta hortensji na tej rabacie już znana .Pozdrawiam

bozga 21:06, 02 sie 2015

agnieszka_malysa napisał(a)
pięknie jest co to jest za drzewko liściaste na 2 zdjęciu jak kapelusz wygląda??

To katalpa
Tesska 21:08, 02 sie 2015

Bozenko mije bukszpany uschły? czy moga miec jakas chorobe a nic nie widac przeciez podlewałam
bozga 21:09, 02 sie 2015

Tesska napisał(a)
Bożenko należą Ci sie ukłony bo przy takiej imponującej liczbie hoetensji masz sporo wycinania i podcinania na wiosne , czy Ty czyms opryskujesz swoje piekne Hortki?

Dzięki Niczym nie trzeba pryskać bo generalnie hortensje raczej nie chorują Pozdrawiam serdecznie

Co do bukszpanów to nie mam za wielkiego doświadczenia, moje poza mszycami nic więcej nie miały, przypuszczam, że zaatakowała je jakaś choroba grzybowa i korzenie zgniły
Gosiek33 21:11, 02 sie 2015

bozga napisał(a)

Nie powinna pachnieć, koniecznie zrób fotkę kwiatostanu, może to jakaś inna odmiana ( ale i tak jestem zainteresowana ) Nieliczne hortensje wydzielają delikatny zapach- np Wim's Red, Early Sensation i Dentelle de Gorron ( zapach najlepiej jest wyczuwalny wieczorową porą, jak dla mnie lekko miodowy, odmiany pachnące można też rozpoznać po tym,że kręci się na nich pełno owadów)

Mam nowe i Wim's Red i Early Sensation a zapachu jeszcze nie poczułam, za to rosnąca u mnie od kilku lat różowa anabelka rozsiewa wkoło delikatny zapach

a przede wszystkim jestem oczarowana Twoim ogrodem i oczywiście hortensjami
bozga 21:16, 02 sie 2015

Gosiek33 napisał(a)

Mam nowe i Wim's Red i Early Sensation a zapachu jeszcze nie poczułam, za to rosnąca u mnie od kilku lat różowa anabelka rozsiewa wkoło delikatny zapach

No to mamy problem! Żartuję Ewentualny zapach hortensji jest tak delikatny, że nie ma co zawracać sobie nim głowy, cieszmy się z piękna ich kwiatów
Gosiek33 21:24, 02 sie 2015

E tam W ubiegłym roku zdziwiiłam się co w tym kącie ogrodu pachnie, nie miałam pojęcia o pachnących hortensjach. Myślę, że jeszcze wiele niespodzianek mnie czeka
Pawlus 21:25, 02 sie 2015

Obłędne te Twoje hortensje. Liczyłaś kiedyś ile masz sztuk?
bozga 21:31, 02 sie 2015

Pawlus napisał(a)
Obłędne te Twoje hortensje. Liczyłaś kiedyś ile masz sztuk?

Duuużo , straciłam już rachubę, muszę pliczyć na nowo
A własnie- odezwał się Ten co ma mało ? - podglądam, podglądam
Pozdrawiam
aga_podlasie 21:53, 02 sie 2015

Przepiękny ogród. Taki spokój bije z tych rabat, wszystko wypielęgnowane, śliczne