Nie widać mówisz? ok no to zapodaje terapie wstrzasowa - fotki z listopada 2013 czyli po 3 mc-ach na Ogrodowisku - teraz się trzymaj! zdjecia bez cenzury
XI 2013
Oczko i otoczenie
wyjaśniam - oczko przed powiększeniem, blaszaki nieobudowane drewnianym panelem
Tu widac jakie oczko było i jak go powiększam
To lobelia bylinowa, tak jak pisalam u Ciebie.
Rabata po zmianach sprzed miesiąca, będą poprawki Mam tam jeszcze red barona i żółte liliowce poprzeplatane między sobą.
Lobelia jest podsadzona złotą trzmieliną i mam zamiar zrobić z niej dywan we wszystkich wolnych miejscach.
Zdjęć mam niewiele, wszystkie podobne Te fotki sa z lipca. Wczorajsza aktualna.
Ewo, jaki cudowny widok!!! Zachwycam się! Co to za trawa za rozchodnikami? I co za nią - żółte?
Mikołajka wysiałam z nasion, trafiły się dwa kolory, niebieski i taki bardziej srebrzysty. Nasiona dostałam na akcji wymiany nasion na innym forum.
Ale kępki chyba też można rozdzielić. A masz mikołajka?
Szkoda, ze poszło w eter Martuś bo ja uwielbiam Ciebie czytać
Zmiany nie są spektakularne ale każde zmiany w dojrzałym ogrodzie są dość kłopotliwe i ciężko wszystko wyrwać i założyć od nowa. Gdybym miała wsparcie i wolną rękę pewnie byłyby bardziej radykalne ale ciesze się z nich bo mi się podoba
Polubiłam w końcu moje kulkowo pod brzozą. Dzięki użyciu duzej ilości granulowanego obornika pięknie rozwijają się pod brzozą posadzone tam w tym sezonie trawy, przetaczniki i funkie
Te łubiny wyhodowałam sama z nasion zebranych jesienią. I dobrze, bo z tych, które miałam ani jeden się nie pokazał po zimie. Ale Danusia gdzieś pisała, że one lubią tak znikać.